Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Navid Modiri: “Jag gick på medias bild av Jimmie Åkesson” – Malou Efter Tio

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 maj 2019
- NewsVoice redaktion
Navid Modiri intervjuas av Malou von Sivers den 7 november 2017. Foto: "Malou Efter tio", TV4

NOTERAT. Navid Modiri som ursprungligen kommer från Iran säger att anledningen till att han träffade Jimmie Åkesson var för att lära känna Åkesson och för att visa omvärlden att två personer som har olika åsikter kan och bör samtala med varandra och att det kan ske utan att det uppstår konflikt.

Navid Modir utmanade etablissemanget, vänstern och högern genom att gå en golfrunda med Jimmie Åkesson (10 minuter in i intervjun). Han kallar sig samtalsaktivist. Han menar att samtal med personer som inte delar ens egna uppfattningar inte måste innebära krig. I början var mötet med Åkesson spänt, men efter ett tag uppstod ett mänskligare möte mellan Modir och Åkesson.


Modir menar att lyssnandet är lika viktigt som att deklarera sina egna åsikter. Han var tvungen att ändra sina egna förutfattade åsikter om Åkesson som han fått från massmedierna. Åkesson är både lyhörd och en människa, men det betyder inte att han blivit Sverigedemokrat, förklarar Modir.


NewsVoice kommentar

Torbjorn Sassersson, 2019. Foto: F. Sassersson
Torbjorn Sassersson, 2019. Foto: F. Sassersson

Jag som ansvarig redaktör för NewsVoice delar helt och hållet Navid Modiris förståelse och attityd. Därför är NewsVoice öppet för disparata åsikter och debatt mellan olika politiska inriktningar. Därför samtalar jag privat och som journalist med personer vars åsikter jag inte delar och jag lär mig då ibland att jag själv har haft fel.

Ofta märker jag att mina egna åsikter som privatperson delas av människor som är migranter, vänsterorienterade och högerorienterade. Det är helt klart att det redan finns fungerande broar i dialogen mellan olika perspektiv och livsöden. Vi bör använda och utveckla dessa broar.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör och grundare, NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq