Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Demoskop: Nästan varannan svensk vill avsätta Stefan Löfven

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 19 juni 2021
- NewsVoice redaktion
Deltagare vill fängsla Löfven - Tusenmannamarschen 6 mars 2021. Foto: T. Sassersson, NewsVoice

SVERIGE. “Nästan varannan svensk står bakom en misstroendeförklaring av Stefan Löfven”, skriver Aftonbladet. Bakgrundsdata kommer från en mätning från Demoskop på uppdrag av Aftonbladet.

På måndag den 21:a juni ska Riksdagen rösta för eller emot en missförtroendeförklaring av statsminister Stefan Löfven. Vänsterpartiet, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Moderaterna kommer rösta för att fälla Regeringen medan 47 procent av väljarna stöder en sådan misstroendeförklaringen.

En majoritet (78%) bland högerväljare står bakom en misstroendeförklaring medan mittenpartierna S, L, C och MP är 81% emot.

Vissa individer inom den nya partipolitiskt oberoende frihetsrörelsen vill till och med fängsla Stefan Löfven på grund av Regeringens ovetenskapliga misskötsel av coronakrisen.

“Att partierna som KD, SD och M ansluter sig till en misstroendeförklaring är väntat, men de gör det av helt andra skäl. Men i och med att V nu drivit på frågan har de chansen att faktiskt genomföra det och omfamnar den möjligheten”, säger Karin Nelsson från Demoskop.

Text: NewsVoice

Deltagare vill fängsla Löfven - Tusenmannamarschen 6 mars 2021. Foto: T. Sassersson, NewsVoice
Deltagare vill fängsla Löfven – Tusenmannamarschen 6 mars 2021. Foto: T. Sassersson, NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq