Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Österrike gör injektioner mot covid obligatoriska

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 januari 2022
- NewsVoice redaktion
Karl Nehammer, Förbundskansler i Österrike. Foto: BKA/Wenzel. Licens: CC BY 2.0
Protester mot coronarestriktioner och vaccinpass i Österrike, 16 januari 2022.

Österrikes parlament beslutade i går torsdag efter en omröstning att obligatorisk “vaccination” gäller för alla medborgare. De som gör motstånd riskerar böter på upp till 39 700 kr. Den nya lagstiftningen antogs med 137 röster för och 33 röster emot, skriver bla BBC och Euro News.

Injektionstvånget träder i kraft redan den 1:a februari 2022 och det kommer att gälla alla österrikiska vuxna medborgare – förutom gravida kvinnor eller de som är undantagna av medicinska skäl.

Böter på upp till 3 600 euro (39 700 svenska kronor) gäller för de som vägrar och dessa böter kommer att verkställas från mitten av mars 2022.

Österrike är det första europeiska landet att införa obligatorisk injektion mot covid trots en våg av protester som motsätter sig tvånget. Tiotusentals medborgare har under flera helger demonstrerat mot coronarestriktioner, obligatoriska injektioner och vaccinpass.

Hittills har 72% av österrikarna blivit helt injicerade det vill säga med tre doser experimentella mRNA-injektioner.

Lagförslaget måste nu passera överhuset och undertecknas som lag av president Alexander Van der Bellen, ett steg som förväntas bli verklighet.

Karl Nehammer, Förbundskansler i Österrike. Foto: BKA/Wenzel. Licens: CC BY 2.0
Karl Nehammer, Förbundskansler i Österrike. Foto: BKA/Wenzel. Licens: CC BY 2.0

Kansler Karl Nehammer: vaccintvång ger österrikarna “kontinuerlig frihet”

Österrikes regering investerar 1,4 miljarder euro i åtgärder som är utformade för att uppmuntra icke injicerade människor att träda fram i samma anda som socialminister Lena Hallengren dvs dessa personer ska identifieras och lokaliseras.

Förbundsansler Karl Nehammer sa till reportrar inför omröstningen att vacciner är:

“en möjlighet för vårt samhälle att uppnå varaktig och kontinuerlig frihet, eftersom viruset då inte kan begränsa oss ytterligare”.

Text och översättning: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq