Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

75%

75.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 09:20.

Stefan Löfven kan bli ny ledare för Europeiska Socialdemokratiska Partiet – Magdalena Andersson lyrisk

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 september 2022
- NewsVoice redaktion
Bild: Stefan Löfven,2017. Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Bild: Stefan Löfven,2017. Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Bild: Stefan Löfven,2017. Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Socialdemokraterna nominerar Stefan Löfven till ny ordförande för det Europeiska Socialdemokratiska Partiet (PES) som samlar alla socialdemokratiska partier i hela Europa. Löfven står som enda kandidat till posten.

“Det är med glädje och stolthet som Socialdemokraterna nominerar vår tidigare statsminister och partiordförande Stefan Löfven till ny ordförande för det Europeiska socialdemokratiska partiet”, säger partiordförande Magdalena Andersson till TT.

Det Europeiska Socialdemokratiska Partiets gala går av stapeln den 14-15 oktober i Berlin. Värd är det tyska socialdemokratiska partiet, SPD. Kongressen väljer ut ledarskapet och kritar upp politiskt program för de närmaste åren.

“Stefan Löfven är en sann europé som för med sig erfarenhet och respekt. Det är ett erkännande för svensk och nordisk socialdemokratis starka ställning att det finns ett brett stöd för Stefan Löfven som ny ordförande”, säger Magdalena Andersson.

Europeiska Socialdemokratiska Partiet är det näst största politiska partiet i Europa

Socialdemokraterna.se beskriver ESP:

“Europeiska Socialdemokratiska Partiet (ESP) och dess grupp ”Progressive Alliance of Socialists and Democrats” i Europaparlamentet är det näst största politiska partiet i Europa med 33 fullständiga medlemspartier och 12 associerade och 12 observatörspartier som tillsammans arbetar för ett bättre och mer progressivt Europa. ESP bilades 1992 och har sitt säte i Bryssel.”

Text: NewsVoice | Källa: TT


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq