FDA undanhåller obduktionsresultat för de som misstänks ha dött av covidvaccin – USA

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 17 oktober 2022
- NewsVoice redaktion
Temabild: Patolog förbereder obduktion. Foto: Matthew Henry. Licens: Burst.shopify.com

VACCINSKANDALEN. US Food and Drug Administration (FDA) har vägrat en FOIA-begäran från Epoch Times på obduktionsresultat från amerikaner vars dödsfall rapporterats till Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS). Personerna har fått covidvacciner. En FOIA-begäran motsvaras av tillämpningen av den svenska offentlighetsprincipen.

Källa: Marco Cáceres | Översättning och sammanfattning: NewsVoice, uppdaterad kl 07:45

VAERS drivs gemensamt av FDA och US Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

Barbara Loe Fisher, medgrundare och president för National Vaccine Information Center (NVIC) förklarar att rapporteringssystemet VAERS tillkom för att undersöka kopplingar mellan skador och vacciner för difteri, kikhosta och stelkramp.

Hon säger även:

”Det har rapporterats fler dödsfall till VAERS efter Covid-19-vaccinationer än för något annat federalt rekommenderat vaccin sedan VAERS togs i drift 1990.”

Enligt Epoch Times vägrade FDA att släppa obduktionsrapporter (eller redigerade kopior) för dödsfall registrerade hos VAERS med hänvisning till FOIA-avsnitt 8A som gör det möjligt för federala myndigheter att undanhålla information från allmänheten på grund av att insyn kan innebära ett obefogat intrång i den personliga integriteten.

Undanhåller obduktionsresultat pga kausal koppling mellan covidvacciner och dödsfall?

En möjlig orsak till FDA:s motvilja att släppa VAERS-data är att det kan finnas en kausal koppling mellan covidvacciner och dödsfall, men en studie som publicerades förra året i tidskriften Clinical and Experimental Vaccine Research uppgav den raka motsatsen:

”Dessa tillsynsmyndigheter har inte hittat ett orsakssamband, och det finns ingen anledning att säga att COVID-19-vaccinet orsakar dödsfall. Data från VAERS och tillgänglig klinisk information (dödsintyg, obduktioner och journaler) fastställer inte orsak och verkan” …

”Dödsfall efter vaccination som likställs med dödsfall orsakade av vacciner är oansvariga, vilseledande och vetenskapligt felaktiga.”

Att släppa obduktionsrapporter om personer som dött efter att de har fått covidvacciner kan leda till obekväma frågor för FDA- och CDC-tjänstemän om vaccinernas säkerhet, skriver Epoch Times, som tillägger att dessa tjänstemän inte verkar vara speciellt angelägna om denna typ av diskussion.

”De som är ansvariga för att driva dessa federala myndigheter, för att inte tala om otaliga läkare, forskare och politiker runt om i landet, har satsat sitt rykte på att försäkra den amerikanska allmänheten om att covidvacciner inte orsakar skada och än mindre död. Varför skulle de verkligen vilja undersöka och ge utrymme för ett samtal som ställer legitima frågor och erbjuder avvikande åsikter?” Det skriver Marco Cáceres för Epoch Times

Det måste redan vara svårt nog att behöva erkänna de 16.516 dödsfall i USA som rapporterats till VAERS med misstänkt koppling till covidvaccinationer, konstaterar Marco Cáceres.

Kim Witczak som är rådgivare till FDA säger:

”Om någon skickar in sina erfarenheter till VAERS vill och förväntar de sig att få detta undersökt av FDA. Det inkluderar obduktionsrapporter. Obduktioner kan vara en viktig del av postmortemanalysen [analyser på de döda] och bör göras, särskilt med tanke på ökande dödsfall efter Covid-19-vaccinationer.”

Källa: Marco Cáceres, The Vaccine Reaction: FDA Withholds Autopsy Results of Those Who Died After COVID Shots | Översättning och sammanfattning: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq