Seymour Hersh: Bidens attack mot Nord Stream var riktad mot Tyskland

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 december 2023
- Torbjörn Sassersson
Seymour Hersh. Foto: Institute for Policy Studies
Seymour Hersh

Seymour Hersh skriver på Substack att attacken mot Nord Streams gasledningar beställdes av Joe Biden och främst var riktad mot Tyskland snarare än Ryssland. Tanken att en amerikansk president skulle ha beställt en åtgärd riktad mot en nära allierad är dock fortfarande tabu i västvärlden, enligt Hersh. 

Beslutet att förstöra gasrörledningarna föranleddes av USA:s rädsla för att Berlin inte skulle följa Washingtons ledning i Ukrainakonflikten, skriver Hersh i en ny artikel på Substack.

“The German economy has been deprived for more than a year of cheap Russian gas, thanks in part to Joe Biden and his decision early last year to destroy the Nord Stream pipelines. Meanwhile, German politics is continuing its tumble to the right.” – Seymour Hersh.

Sabotaget av rörledningarna beställdes veckor innan konflikten mellan Ryssland och Ukraina började i februari 2022, skriver Hersh. Enligt honom tilldelades amerikanska agenter uppdraget.

Apteringen av utplacerade  sprängladdningar var klar i slutet av maj 2022, men “planen avbröts med kort varsel av Biden”, hävdade journalisten. Istället fick teamet i uppdrag att detonera sprängladdningarna på distans vid ett senare tillfälle och det blev i slutet av september 2022.

“Bidens timing verkade vara riktad mot förbundskansler [Olaf] Scholz. Vissa inom CIA trodde att presidentens rädsla var att Scholz, vars väljare var ljumma i sitt stöd för Ukraina, kunde vackla när vintern kom och dra slutsatsen att det var viktigare att hålla sitt folk varmt och hans industrier välmående än att stödja Ukraina mot Ryssland”, skrev Hersh.

Förstörelsen av pipelines spelade en viktig roll i Tysklands ekonomiska svårigheter. Landet, som en gång “dominerade världens marknader med sina lyxbilar och industrimaskiner … befinner sig nu i en process som vissa kallar snabb avindustrialisering”, skriver Hersh.

Washingtons “mest kontroversiella faktor i Tysklands senaste svåra tider” alltså Nord Stream-sabotaget, förblir dock i stort sett ignorerad i väst, enligt journalisten.

“Under de tio månader som gått sedan jag publicerade min första redogörelse för Nord Stream-sabotaget har den tyska regeringen och medierna, precis som i USA, antingen ignorerat eller gett alternativa redogörelser för hur och varför rörledningarna förstördes.

Tanken att en sittande amerikansk president medvetet skulle förstöra en viktig energikälla för en nära allierad har varit, som Freud skulle säga, tabu”, skriver Hersh.

Seymour Hersh publicerade sin första detaljerade redogörelse för pipelineattacken den 8 februari 2023, en lång artikel som byggde på anonyma källor “med direkt kännedom om den operativa planeringen”.

Anklagelserna ledde till starka förnekanden från Washington, där USA:s talesman för nationell säkerhet John Kirby avfärdade rapporten som en “helt falsk historia” vid den tidpunkten, kommenterar ryska RT.

Rysslands president Vladimir Putin sa i mars att han “helt håller med” om Hershs slutsatser, vilket tyder på att attacken endast gynnade Washington för att stärka sin position som en konkurrerande gasleverantör till Europa, avslutar RT, en nyhetskanal som är censurerad av EU eftersom den för fram perspektiv som inte överensstämmer med EU:s och Washingtons berättanden.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Syftet med NATO är att hålla Ryssland utanför, Tyskland nere och USA i Europa. På så sätt har ju NATO varit framgångsrika. Statskupp i Ukraina och provocerade fram kriget i Ukraina, Europeiska sanktioner mot Ryssland och sprängd gasledning mellan Ryssland och Tyskland. Däremot har Ryssland besegrat både Ukraina, NATO och USA. USA och NATO visade sig inte vara världens starkaste militärmakt vilket får geopolitiska konsekvenser. Om USA nu förlorar mot Houti rebellerna i Yemen så är det slut med Imperiet. Enklaste lösningen är att Israel omgående upphör med förintelsen i Gaza, så att USA inte riskerar att förlora mot Houtsi rebellerna, men tror inte Israel ger upp sin rätt att massmörda palestinier. Vi lever i intressanta tider…

    • Johnny Andersson skriver: 26 december 2023
      Själv tror jag att USAs NATO är samma slags krigsförberedelser som Hitler gjorde på Polen 1939. USA har länge försökt få kontroll över Ryssland eller Kina och att dela upp den ryska nationen i ett flertal mindre stater med ”demokrati”, som USA sedan kan styra. Avsikten är att plundra landet på naturtillgångar på samma sätt som vi ser i så många andra fall när det gäller USA eller EU. Afrika! Kolonisationen! Etc.

  • et var inte bara USAs oro för att kunna kontrollera Tyskland och Europa när det gäller Ukraina. Kärnan i USAs härskarmetoder går ut på att se till att alla andra länder förblir fattiga och underutvecklade, och ställs i ett både ekonomisk, tekniskt och informations beroende av USA. Det har man varit mycket öppna med speciellt när det gäller Kina. USA vill att Kina skall ligga minst tio år efter USA i utveckling. USA har misslyckats med det och Kina ligger idag flera år före USA på alla områden, utan vissa elektroniska, men Kina drar ifrån. Därför de intensiva USA arbetet med att spionera på Kina, som Kina nu i det närmaste 100% har stoppat med AI som ett verktyg.

    Fattiga, förtryckta länder med stora interna motsättningar och problem, som Sverige, är lätta att kontrollera. USA siktar på att hela Europa och hela världen skall inlemmas i ett sådant förhållande

    USA propagandan är intensiv. Det senaste försöket kom i veckan genom Aftonbladet där man med mycket effektiva propaganda metoder försöker påskina att köpare av Kinas elbilar stöder barnarbete på Madagaskar. Verkligheten är den motsatta, men det passar förstås inte USA att berätta. DN påstår idag att ungdomen i dagens Taiwan inte vill återansluta Taiwan till Kina, vilket är en mycket grov lögn. Ett flertal utredningar på Taiwan under flera år, inklusive av USA regimen som idag ockuperar Taiwan, visar att ett stigande antal yngre mellan 60% till 80% av yngre vill återansluta sig till Kina. Jag har även själv direktkontakt med Taiwan efter att tidigare ha bott där.

    Kärnan i USA propagandan är att lära upp och indoktrinera världen att hata, utnyttja och förtrycka alla länder som inte ställer sig under USAs kontroll. Metoderna finns beskrivna i Newsvoice artikel
    ”Reese Report: The U.S. Plan for Cognitive Security and Global Censorship”
    Det är inte bara en fråga om ”censur”, utan även centralt en fråga om uppfostran, hjärntvätt och indoktrinering, samma metoder som nazisterna en gång tillämpade mot det tyska folket.

    USAs hjärntvätt och omfattande desinformation och propaganda om Kina och främst Xinjiang är välkänd.

  • “It is dangerous to be an enemy of the United States but it is fatal to be it’s friend”

    Samtidigt vet vi att Tyskland ända sedan krigsslutet 1945 varit ockuperat av USA å ena sidan och finansierat å andra sidan via Marshall-hjälpen. Så skapas en vassalstat. Framstående nazistiska vetenskapsmän, ingenjörer osv togs väl om hand. Den tyska exportmaskinen som från 60-talet började konkurrera ut stora delar av den amerikanska industrin har genom flera olika inofficiella handelskanaler hållits tillbaka. Plaza Accord 1985 (dollarfall och börskrasch 1987) tvingade till slut också Tyskland och särskilt Japan (vassalstat nr 2) att kraftigt revalvera sina av (den fria) marknaden prissatta valutor eftersom de båda länderna var för effektiva visavi USA.

    Sprängningen av NS skulle till slut sätta punkt för det tysk-ryska industriella samarbetet. Kina’s växande hot mot USAs 100-åriga dominans innebär att USA nu underblåser en kraftigt växande militarism i Europa och Japan. Särskilt i Tyskland vilket är extra oroande.
    Nato skall nu på allvar etableras i öster. Förlorare är freden, handeln och därmed den globala ekonomin liksom vi människor av alla nationaliteter. Värst drabbas vi i Europa då EU alltmer visar sig styras från Washington.

    The Great Reset handlar bl.a om om ett större Plaza Accord 2.0 men denna gång med mycket större globala följder och nödvändiga skuld-“reformer” för att bevara den angloamerikanska hegemonin baserad på ett intakt “ruled-based order”.

    Riskerna för ett WW3 är stora då förutsättningarna för “väst” att lyckas behålla sin makt i världen ser allt sämre ut trots att USAs ekonomi fortfarande är världens största (inkl dess konsumtionsmarknad).

    • Det “märkliga” är att “experterna” som regimen i Stockholm anlitar inte kan se detta trots att det är uppenbart? Den löjliga historien med en segelbåt, sjösatt av CIA, där det påstås att ukrainska sabotörer ligger bakom dådet är ju fullständigt horribel men det är på denna saga som fega EU-politiker hängt upp sin politik. Sanningen är förstås alltför farlig och då gör man som strutsen. Precis som med mordet på Palme så gör man som fyllot som letar efter nycklarna under gatlyktan där det är ljust…Att CIA låg bakom ville polisen inte ens ta i med en tång men det var där som början till Sverige som lydig vasallstat till USA grundades.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *