Så här vill Kina förbättra relationerna mellan Kina och Europa

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 14 januari 2024
- Torbjörn Sassersson
Xi Jinping och Alexander De Croo
Kinas president Xi Jinping och Belgiens premiärminister Alexander De Croo.
ArcanumSkolan

Kinas president Xi Jinping träffade på fredagen Belgiens premiärminister Alexander De Croo och kom överens om att stärka förbindelserna mellan Kina och Europa. Xi:s förhoppning är att De Croo i “Europas hjärta” kan spela en positiv roll i EU:s syn på Kina.

Global Times skriver att mötet mellan statsledarna förhoppningsvis kan öppna2024 som ett nytt år av diplomati på hög nivå mellan Kina och Europa, och att tillfället kan fördjupa en ömsesidig förståelse och utvidga samarbeten.

“Sådana kontakter är ännu viktigare när världen kämpar med en trög ekonomi, geopolitisk osäkerhet och regionala konflikter”, skriver kinesiska Global Times.

Kina och Belgien gynnas båda av den ekonomiska globaliseringen och bägge länderna har gemensamma intressen i att motverka protektionism och för att värna frihandeln, sade Xi till De Croo, rapporterade Xinhua News Agency.

Kina uppskattar De Croos öppna motstånd mot återkommande försök att skada kinesiska bolags industri- och försörjningskedjor. Xi välkomnade samtidigt belgiska företag att investera i Kina och att landet är redo att förse dem med en sund affärsmiljö.

Xi uttryckte sin förhoppning om att Belgien också kommer att tillhandahålla en rättvis, transparent och icke-diskriminerande affärsmiljö för kinesiska företag.

Den kinesiska presidenten sa att Kina och Belgien kan kombinera sina respektive länders resurser för att utöka samarbetet inom traditionella områden som transport, logistik och biofarmaceutiska produkter, men även för att utforska nya tillväxtområden för samarbete som grön utveckling och digital ekonomi.

Xi uppmuntrade det belgiska regeringsdepartementet och lagstiftande församlingar att stärka utbyten och dialog på den subnationella nivån mellan folk genom att utöka turismen och utbytet av studenter och organisera storskaliga kulturaktiviteter i varandras länder.

Kina är som nation även villigt att stärka kommunikationen med Belgien inom multilaterala ramar som tex FN i frågor som klimatförändringar och skydd av biologisk mångfald.

Alexander De Croo kontrade med att förhållandet mellan Belgien och Kina är en föregångare i de europeiska ländernas förbättrade relationer med Kina. Det handlar om att fördjupa förståelsen och driva på en kontinuerlig utveckling av bilaterala förbindelser mellan Kina och Europa inom politiska, ekonomiska och kulturella områden, enligt De Croo.

Cao Zhongming
Cao Zhongming, kinesisk ambassadör i Belgien. Foto: Be.china-embassy.gov.cn

Världsfred, stabilitet och välstånd

Cao Zhongming, kinesisk ambassadör i Belgien, sa till Global Times i en exklusiv intervju:

“I believe they will take full advantage of the high-level visit opportunity to engage in in-depth exchanges and collaborative discussions with Chinese officials and the business community to inject new impetus into bilateral economy, trade and investment cooperation”.

Xi betonade undet mötet att Kina tänker långsiktigt och att Kina alltid betraktat Europa som en partner och han hoppas att Europa kommer att vara en viktig kraft för att främja världsfred, stabilitet och välstånd, en jämlik och global multipolaritet samt en ekonomisk globalisering som gynnar alla.

Beligen har en central betydelse för Kinas försök att förbättra relationerna med EU, eftersom Belgien är “EU:s politiska hjärta” och dessutom innehar ordförandeskapet i EU-rådet för år 2024.

Mitt i den föränderliga och turbulenta internationella situationen behöver världen att Kina och Europa arbetar som partners och stärker samarbetet tex för att bygga en mer stabil värld, sa De Croo.

Cui Hongjian, professor vid Academy of Regional and Global Governance vid Beijing Foreign Studies University, sa till Global Times på fredagen att förhoppningen är att Belgien kan bidra positivt till att lösa vissa handelstvister mellan Kina och EU.

Normalisering mellan Kina och Europa
24 kejsare har styrt Kina från den “Förbjudna staden” sedan dess invigning år 1421 fram till 1911. Staden öppnades för allmänheten 1925. Foto: T. Sassersson, 30 nov 2023

Normalisering mellan Kina och Europa

Det finns dock fortfarande problem i relationerna mellan Kina och Europa, konstaterar Global Times. EU inledde en antisubventionsundersökning av elfordon från Kina så sent som i oktober 2023 och har under de senaste månaderna återigen “hypat” kinesiskt spionage genom vissa medier och politiker.

Zhao Junjie, forskare vid Chinese Academy of Social Sciences’ Institute of European Studies, sa till Global Times att handelstvister mellan Kina och EU inte är något nytt, men de har tidigare inte påverkat det bilaterala ekonomiska och handelsmässiga samarbetet.

Junjie betonade att parterna bör undvika att eskalera enskilda fall inom vissa områden och att små oenigheter inte bör störa sunda relationer mellan Kina och EU.

Global Times hänvisar till analytiker som menar att EU behandlar Kina med dubbla måttstockar, att EU betonar samarbete samtidigt som EU är hårt när det gäller värderingar och ideologi.

Cui Hongjian påpekade därför att Europa måste “förbättra den allmänna opinionen i EU” [gentemot Kina] och att skingra missuppfattningar kräver praktiskt samarbete. Det är en utmanande uppgift.

Kina förstår att EU:s säkerhetsberoende av USA innebär att det är svårt att upprätthålla en motståndskraftig och oberoende politik, enligt Hongjian.

“Den springande punkten är hur vi ska hantera förändringarna”, sa Cui. Kina hanterar dem med en positiv attityd och anser att förändringar medför nya möjligheter, men EU tenderar att se dessa förändringar ur ett negativt perspektiv som risker och utmaningar, skriver Global Times.

Xi Jinping har i tidigare uttalande under hösten 2023 sagt att det är viktigt att inte bara diplomater och politiker reser till Kina för att bättre förstå landet och för att bygga bra relationer mellan länder utan även att vanligt folk gör det, konstaterar NewsVoice.

Global Times avslutar sin artikel med att betona att Kina hoppas att fler europeer (tex politiker) under 2024 kan besöka Kina för att upptäcka det verkliga Kina med egna ögon och att även personligen engagera sig i Kina med syftet att skapa en djupare och mer opartisk bild av Kina.

 

Översättning och sammanställning: Torbjörn Sassersson

Källa oh relaterat

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Kinas kapitalistiska och produktiva ekonomi i kombinationen med en intelligent (snitt IQ på 104 sd15) och välutbildad befolkning gör att landet helt naturligt kommer inom en snar framtid vara i nivå med Europa, USA, Japan, Sydkorea med fler, ekonomiskt och folkhälsomässigt.

    För att få rätt uppfattning om hur det är för vanliga människor i Kina, så kan man studera intressanta Youtubers, som har erfarenhet av att ha levt där länge. Inte odelat positivt. Se tex.
    https://www.youtube.com/@serpentza

  • Kina är en stormakt, likt Ryssland och USA. Varför ska små länder som
    Sverige se upp till Kina? Kina är idag ett komplext myller av olika
    intressen, men kapitalist-kommunismen består. Ännu så länge hänger
    ordförande Maos porträtt överallt i Kina och kapitalismens väg att
    styra över kommunismen är inte ny. Ändringar sker hela tiden i Kina,
    typiskt för kommunismen är att den kan locka anhängare utan att anhängaren
    vet om det. De kallar kommunismen för något annat ån vad den är. Inget
    nytt under solen.

    • oktaven skriver: 17 januari 2024
      Kina förväntar sig inte att någon skall se upp till Kina, bara att alla skall respektera Kina. Det är mångomvittnat att Kina respekterar och behandlar alla länder värdigt och lika, även små obstinata länder som Sverige. Kommunismen är helt borta i Kina, även om den lever kvar i Sverige men kallas Socialdemokrati. Mao’s porträtt hänger på en del platser, inte överallt, för Mao Zedong ses som det moderna Kinas grundare. Ändringar sker hela tiden i Kina därför att Kina, olikt länder som Sverige, utvecklas och går framåt. Om något kan göras bättre i Kina, då gör man det bättre, inte ändlöst klagar, kritiserar och debatterar som i Sverige. Om något framstår som perfekt, då är det ju bara ett bevis på att det kan bli bättre.

      Jämfört med Sverige har Kina hunnit så mycket längre i utvecklingen att Sverige borde försöka lära sig, men istället anser man i Sverige att eftersom Sverige är perfekt blir att lära sig överflödigt.

      [obstinate: [adjektiv] envist ansluter sig till en åsikt, syfte eller kurs trots anledning, argument eller övertalning.]

    • Kina kallar sitt system för socialism med Kinesiska särdrag och det verkar stämma bra.
      Kina liksom väst månar om att nå ut till den egna befolkningen och inte splittra genom att ta avstånd från den delen av det förflutna som fortfarande ligger många varmt om hjärtat.
      På ett liknande sätt är ryska skribenter också försiktiga med att vara för kritiska mot det förflutna.
      En del av dem vet mycket väl att kommunismen påtvingades Ryssland av US/UK!

      Något som du – oktaven – antagligen inte påminns så ofta om av dem du tar intryck av.

      Men såna ryssar gör inget väsen av det nu när det gäller att hålla ihop mot ondskan från väst.
      USA av idag – tex genom epochtimes och NTD News – spelar mycket på snacket om kommunismen men låtsas inte om att kommunismen påtvingades Kina genom USAs ingripande. Och det var av en sån känd general som George C Marshall. Han hade en Rhodes stipendiat som rådgivare dvs han lystrade till instruktioner från Storbritanniens nätverk

      Men allt om USAs dubbelspel tigs ihjäl och du har bara anti-Kima propaganda och blir själv en del av den eftersom du bara nås av ensidig info.

  • Hans Dahl du pratar om att vi “alltför entonigt betonar enbart några inblandade och verkar blunda för de andra aktörerna, som kanske är betydligt mer styrande och mäktiga.”
    Du undviker att ange en enda konkret detalj och pratar om helt andra verk av Tarpley än dem som har med ämnet att göra. Jag har ingen rätt att pådyvla dig något som du måste läsa, men Larouche-kretsen är ett befriande renhjärtat undantag från allt annat i deras vrå av imperiet. Deras historietolkning innehåller flera viktiga sammanhang som helt lyser med sin frånvaro i övriga anglosaxers skriverier och eftersom alla andra är mycket påverkade av dem så är det ett stort problem om man söker sanningen.
    Det som du och jag antagligen har likartade uppfattningar om beträffande det äldre ursprunget med Babylon etc har de också klarlagt. Men utöver det har de avslöjat massor av senare tiders agerande från Storbritanniens intrigerande som ingen annan ens andas om.
    Storbritannien är den stora vita fläcken på historiekartan för mer än 99% av dem som debatterar. Inklusive hela historikereliten.
    Inte svårt att prioritera Hans!

    • Toppen, Peter, att du nog ser det som att vi har likartade uppfattningar beträffande Babylon som ursprung till det onda som vi nu upplever!

      Här är en oerhört intressant kommenterad läsning av boken “Babylon Mystery Religion”, som är en nyckel till förståelse av historien (den oförfalskade) och de i nutid eskalerande krigen, vaccin-agendan, det planerade maktövertagandet av WHO et cetera, som vi konfronteras med:
      https://www.youtube.com/playlist?list=PLf8pXpMRcLXsR53nSSXkIlsRaKpROj7uq

      Lättlyssnat, oerhört spännande och livsviktigt!

    • Ja, Peter, Storbritannien är också en stor vit fläck på historiekartan.
      Jag vill uppmana alla här att ta 20 minuter av er tid för att ta del av en liten del av det här anförandet (som innehåller många illustrationer och fotografier som är oerhört avslöjande). Det handlar om den absoluta elitens dunkla förehavanden i Storbritannien – även med kopplingar till f.d. presidenter i USA. Scrolla fram till 50 minuter!
      https://www.youtube.com/watch?v=qlyUQaz8sH8&t=43s

  • Har fortfarande inte sett några opartiska skildringar av Kina, men de är med i vaccineringsprogrammet, stöttade WHO-diktatorn och är passiva åskådare vad gäller krighärdar och andra oroligheter. I bakgrunden skönjer man Rotschild flytta runt pjäserna.
    Viktigt nu att bygga politiska förbindelser innan missilerna faller och EU ska raseras för att ännu en gång byggas upp, fast denna gång med kinesisk produktion.

    • Nils G skriver: 15 januari 2024
      Läs rapporterna från bland annat Harvard. Regeringen i Kina har fått 98% folkstöd för hur man hanterade både covid och hur man administrerar Kina. Är inte det ”oberoende”.

      Det är USA som mycket tydligt och effektivt raserar Europa, springningen av Nordstream till exempel. USA avser nog inte att bädda för kinesisk produktion, utan att snarare sabotera den. Du betalar.

      USA strategin är tydligt att se till att främst Europa, Ryssland, och Kina ligger minst 10 år efter i utvecklingen och sätts i en beroende ställning till USA så USA kan styra och kontrollera dom. Det fungerar med Europa, men inte med Ryssland och Kina.

  • Artikeln tar bara indirekt upp det verkliga problemet. Kina skadas inte allvarligt av européernas attacker, det är lite som flugan som irriterade elefanten, som sedan tog tillfället att trampa på flugan. Europa är 3% av världen, Kina är 20% av världen, lägg till Ryssland, Asien, det Globala Syd, och Indien. Europa är flugan, och ligger på den där lilla halvön på baksidan av Asien. Om elefanten, Kina, skulle trampa på flugan kommer det inte att ha några possessiva effekter, inte ens för Kina. Samarbete är WinWin.

    Europas forna framgångar bygger på deras plundringståg, kolonisation, över världen och nära gratis rysk energi. Den fördelen dör nu, och inget ersätter den. Europa har även en lång historia av krig, förstörelse och erövring, vilket Kina inte har. Ett utarmat, nedkört och fattigt Europa kan mycket väl gå till krig igen. Notera NATOs krigsförberedelser, drivna av USA, Sverige särskillt.

    Kina ligger långt före Europa i alla avseenden, teknologi och samhällssystem. Europas samhällssystem, vad man kallar ”demokratier”, är bara en fortsättning på kungahusens diktatur, bara att nu utses kungen av ett parti, som styrs av USA.

    Kina kan idag redan producera bilar, andra varor och tjänster, 20% till 30% billigare än EU och Väst, av högre kvalitet och mängd än Europa, och Europas svar är inte att bli bättre, utan att försöka sabotera Kina med tariffer och propaganda. Det är ett självskadebeteende som bara kan leda till allt allvarligare skador på det europeiska samhället, och troligen sönderfall. Gemene man i EU får betala. Svenskarna, tyskarna och fransmännen känner av det just nu tydligt.

    —The US can’t stop China’s rise, but it will cripple the EU while trying
    https://www.rt.com/news/590080-china-us-semiconductors-eu/

  • Att samarbeta med en stat som så gravt överskrider privatlivets helgd hos sim befolkning och systemstiskt kontrollerar, övervakar och bestraffar de ‘boskap’ som räknas in med låga kreditpoäng, är att i sanning stödja det djävulska på jorden.

    Här ges få om inga mellanting. En sund nation skulle inte acceptera Kinas väg utan kalla den för vad den är: ett övergreppsmaskineri.

    Newsvoice visar var den är på väg efter sin Kinresa, undrar jag?

    • Våra undersökningar visar att Kina precis som Syrien, Libyen, Ryssland, Nordkorea, och tex Nicaragua är utsatta för samma västliga köttkvarn med syftet att maximalt skada dessa länders rykten i allmänhetens ögon.

      Det handlar om stater med olika fulnamn som Rough States, Failed States, diktaturer och Axis of Evil.

      Namnen brukar normalt myntas inne på amerikanska tankesmedjor i samverkan med vapenindustrin och megaföretag sysselsatta med exploatering av naturtillgångar.

      • Men det är bara en show. Wallenberg ser Kina som en viktig partner. På gatorna går människor omkring i en till synes fridfull stat, så hade man varit flyttbar så…
        Har en släkting som bor där, han stirrade konstigt när jag frågade om friheter o likn.

    • Mika skriver: 14 januari 2024
      För mig framstår ditt inlägg bara som ett bevis på propagandans effektivitet. Hjärntvätten. Jag har bott i både Sverige och Kina, och privatlivet i Kina är dramatiskt mycket bättre än i Sverige. Här publiceras inte på webben min hemadress, mitt telefonnummer, min inkomst eller mina skatter. Den intensiva massövervakning som ni har i Europa finns inte. Notera ”Chat Control”. Ingen bestraffas i Kina, tillrättavisas kanske, men it bestraffas. I Sverige har myndigheterna obegränsad tillgång till ditt hem, i Kina inte alls. Något system med sådana ”kreditpoäng” existerar inte.

      Kina har inga ambitioner att ändra andra länders sätt, som till exempel USA har.

      Kina söker samarbete på lika villkor, även med en pytte-stat som Sverige. Sverige är väl knappas någon sund nation idag. Vad betalar du själv för energi, mat, sjukvård, och transport. Vilket inflytande har du på maktelitens beslut, som krigsavtalet med USA, kärnvapenavtalet, eller värdlandsavtalet.

      • Karl Wang, du beskriver hur DU har det i din priviligierade tillvaro i det kommunistiska Kina, som regim-apologet, propagandaprofet och med en plånbok som nog är exceptionellt fet, i den nation som du ju lever utomordentligt priviligierad i.

        Karl Wang, du seglar runt på Sydkinesiska havet i din fina yacht, jobbar ihop med mäktiga personer på åtminstone en ambassad (Sverige), anförtros att ombesörja de viktigaste utrikespolitiska propagandapunkterna i minst en europeisk nation.

        Diktaturers medlöpare har alltid belönats rikligt!

        – Karl Wang, beskriv gärna också hur DE människor har det, i din uppmålade nationella utopi, som inte har velat valsa med i kommunistdiktaturens socialistiska “paradis”, i fånglägren, om du har mod och förstånd till det!

        • Du Hans Dahl är frivillig apologet för US/UK och får antagligen inte betalt för det så varför tror du att Wang får betalt?
          Du citerar deras propagandabild av Kina utan reservationer utan minsta antydan om att du kan vara lurad.
          I ditt fall beror det ju på att du tror på partiska källor så propagandan fungerar bra på dig.
          Frågan är om du överhuvudtaget kan få en objektiv bild av US/UKs rivaler med ditt selektiva urval av källor.

            • Hans Dahl, ska vi crowdfunda en resa för dig och din fru till Kina så att du får möjlighet att se det verkliga Kina med dina egna ögon?

              • Vilken kul idé – men tänk om jag inte skulle ändra uppfattning!

                Det är naturligt en svaghet i min argumentation mot det som jag upplever som propaganda för Kina att jag aldrig har varit där, men jag har tagit del av personliga vittnesmål om hur diktatorisk maktutövningen är där och det väger tungt.

                Hela systemet med extrem centralstyrning, infösning av människor i enorma metropoler och ideologisk och religiös intolerans även mot fridsamma oliktänkande människor är inte förenligt med något drömland, så som jag ser det.

                Tack ändå för förslaget, Torbjörn! 🙂

            • Hans Dahl du kritiserar US/UKs ledning som US/UKs ombud har lärt dig. Dvs du styrs av US/UK hela tiden. Medan du litar på dem US/UK genom sina ombud vill att du ska se som skurkarna.

              Och jesuiterna skapades av Venedigs oligarki som parallellt etablerade sig i England som blev UK och som infiltrerade USA.
              Jesuiterna var aldrig självständiga utan bara ytterligare ett nätverk som US/UK utnyttjar.
              Det hindrar inte att det finns hederliga individer inom alla sorters nätverk.
              Men US/UK oligarkin kämpar för sin hegemoni med tusen masker.

              • Nej, tvärtom, det är inget som jag har lärt mig genom de ombud som du påstår. Min artikel, som jag refererar till ovan, om hur USA redan i sin vagga kom under ledare som sannerligen inte hade folkets bästa som mål, utan istället syftade till att så småningom göra nationen till en lydstat att utnyttjas för krig och förtryck, bygger inte det minsta på officiell historieskrivning, utan på för allmänheten föga kända fakta, som jag har rotat fram och som jag noggrant anger källorna till.

                Om och i så fall i vilken mån jesuiterna skulle vara styrda av den makt som går tillbaka till Venedigs oligarki har jag inte kunskap nog för att kunna bedöma, men det är inget som jag utesluter. Grundaren av Jesuitorden, adelsmannen Ignatius av Loyola och hans närmaste uppehöll sig i Venedig under ett halvår, innan de reste till Rom och träffade påven 1540 och därefter i en serie bullor gavs oerhört stor makt inom Katolska kyrkans hierarki. Ignatius av Loyola hade redan sjutton år tidigare haft ett möte med den högste ämbetsmannen i Venedig, dogen, vilket jag redogör för i en annan artikel:

                “Sedan gick resan vidare till Venedig, där en undersåte till Ignatius av Loyolas mäktiga vän, kejsaren Karl V, arrangerade ett möte med den högsta ämbetsinnehavaren i Venedig, dogen Andrea Gritti, som ordnade en fri resa för Ignatius av Loyola vidare mot Jerusalem med ett skepp med namnet Negrona, vilket var ett passande namn för denna andliga krigare som svurit sin trohet till Svarta Madonnan.
                Den 14 juli 1523 seglade Ignatius av Loyola ut med skeppet Negrona från Venedig mot hamnstaden Haifa i det heliga landet. Efter en månad kom Negrona till ön Cypern, där steg Diego Manes, som var befälhavare för Knights Hospitallers of St. John of Jerusalem, ombord på fartyget.
                Denna orden hade alltsedan 1312 förvaltat Tempelherreordens ofantliga förmögenhet och hade fram till 1522 haft sitt högkvarter på Rhodos, då de fördrevs av turkarna. Så småningom kom denna orden att inrätta ett nytt högkvarter på Malta. Här på resan från Cypern till Haifa träffade alltså Ignatius av Loyola ännu en enormt mäktig person på den här tiden.”
                https://newsvoice.se/2021/06/granskning-av-katolska-kyrkan-del-5-ignatius-av-loyola-och-jesuitorden-som-ska-aterta-makten-at-pavedomet/

                Grundaren av Jesuitorden hade alltså oerhört mäktiga kontakter bakom sig när han mötte ledaren för Katolska kyrkan, som då på grund av Reformationen befann sig i en djup kris:

                – Den tysk-romersk kejsaren Karl V och högadeln

                – Tempelherreordens olika förgreningar

                – Oligarkin i bland annat Venedig

                • Du bekräftade nu Venedigs roll men du har aldrig medgivit att dessa även parallellt etablerade sig i England och att England parallellt och i samarbete med dem startade sitt imperieprojekt som gjorde att de infiltrerade USA
                  För du vill inte för ditt liv lära dig nånting av Larouche-kretsen eller hur?
                  Du låtsas heller inte om att Reformationen också var Venedigs verk för att splittra kyrkan och starta religionskrig i Tyskland.

                  Vi är eniga om att det var en elit med gamla anor men du undertrycker allt som visar på US/UKs separata makt och vill förminska den. Därför överdriver du Vatikanens separata makt.

                  Och det gör du för att du hittills litar på US/UK ombud.
                  De dominerar totalt all opinionsbildning och all bokutgivning. All forskning och utbildning. Folk som avslöjar US/UK får sämre karriärer än dom som löper med.
                  Det gäller överallt i väst och även övriga påverkas eftersom det finns mkt mer material som stämmer in i US/UKs kör.

                • Kul att du är på hugget, Peter!

                  Vi behöver den här diskussionen. Helt klart deltar världens ekonomiska elit i det destruktiva som nu, dag för dag, blir allt tydligare för allt fler.

                  Jag HAR faktiskt tagit del av Larouche-kretsens syn på detta, särskilt av Webster Griffin Tarpley, som ju är enormt kunnig och som har skrivit ögonöppnaren “9/11 Synthetic Terror Made in USA”:
                  https://archive.org/details/911syntheticterr00tarp_0/page/n1/mode/2up

                  – En enormt viktig bok!

                  Men när jag fick kunskap om att Tarpley är medlem i en av etablissemangets mest elitära hemliga ordnar, Phi Beta Kappa, drog jag öronen åt mig och jag började utvidga min efterforskning.

                  Det jag har kommit fram till därefter är att såväl Larouche som Tarpley – och även du, Peter – alltför entonigt betonar enbart några inblandade och verkar blunda för de andra aktörerna, som kanske är betydligt mer styrande och mäktiga.

        • Hans Dahl skriver: 15 januari 2024
          Helt rätt, jag känner mig verkligen privilegierad som bor i Kina, ett land som för länge sedan har lämnat kommunismen och alla former av diktatur bakom sig, ett land som är fredligt och harmoniskt och som utvecklas spektakulärt positivt, och där alla får det bättre. Privilegierad att slippa den massiva hjärntvätten och propaganda du och gelikar måste leva med i Sverige, där du själv framstår som ett levande exempel och produkt, för att inte nämna våldet.

          Dimmiga geografiska begrepp. Jag har aldrig varit i Sydkinesiska Havet utan i Stilla Havet. Bara en lite obetydlig skillnad på sådär en fjärdedel av jordens omkrets.

          Jag föreslår att du tar dig hit till Kina och går bakom väst propagandans potemkinkuliss och upptäcker hur det verkligen är i Kina.

          Jämfört med verkligheten framstår dina inlägg ibland som närmast komiska. Mitt förslag. Klättra över kanten på ankdammen och upptäck världen.

      • Intressant om poängsystemet är ännu en myt, dvs projektion.
        Ryktet om Kina stämmer inte med de bilder som det finns gått om på Youtube.
        Men det blundar folk för mär man försöker visa dem.

        • Nils G skriver: 15 januari 2024

          ”Poängsystemet”, som det beskrivs i propagandan finns inte.

          Jag har med intresse följd, och till viss del deltagit i, utvecklingen av detta sedan det började. Vad som finns är vad som man påbörjade omkring 1990 då Kina började arbeta på att utveckla ett kreditvärdighets system av samma sort som Sverige sedan länge haft.

          Har du inte betalat tillbaka lånen, varit involverad i bedrägerier, då får du i Sverige dåliga ”kredit-poäng”, låg kreditvärdighet. Vi talar även om ett belastningsregister från domstolarna, precis som Sverige har.

          De som varit delaktiga i bedrägerier eller stölder får inget förtroende. Sedan för järnvägarna och flyget ett blockerings register, den som har varit full, otrevlig, våldsam eller hotfull, kan bli avstängd permanent eller på viss tid.

          Dessutom har Kina försökt lägga till ett register av positiva meriter, som att donera pengar till skolor, eller att utföra arbete som välgörenhet utan att ta betalt. Det har inte fungerat bra.

          Att folk skulle nekas lån, bostad eller att resa om dom uttryckt ”fel” politiska åsikter och likasinnade är bara grov propagandalögn.

          Youtube är blockerad i Kina och kan endast nås via proxies som skyddar mot övervakning och profilering. Kina stänger av den massiva USA-propagandan.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *