RT: Covid har uttömt sig själv – Rysk toppepidemiolog

publicerad 29 januari 2024
Gennady Onishchenko
Gennady Onishchenko
ArcanumSkolan

Covid-19 har förlorat sin pandemiska potential under de år som gått sedan den flaggades av Världshälsoorganisationen, enligt Rysslands tidigare chefsinspektör för hälsa, Gennady Onishchenko.

Onishchenkos uttalande kommer efter att den ryska tillsynsmyndigheten för konsumenträttigheter och välbefinnande tidigare denna månad uppgav att toppen av Covid-19-infektioner hade passerats i Ryssland och att nya massvaccinationskampanjer inte längre var nödvändiga.

Det noterades dock att människor ändå bör vara vaksamma, eftersom coronavirusfall fortfarande växer säsongsmässigt.

I en intervju med RIA Novosti som publicerades på torsdagen erkände Onishschenko, som för närvarande är vice ordförande för den ryska utbildningsakademin, att coronaviruset under åren av pandemin, fram till WHO:s tillkännagivande av dess slutsats, hade muterat och orsakat flera allvarliga vågor av infektioner, inklusive dödliga.

Covid-19 dök ursprungligen upp i slutet av 2019 och utvecklades till den mest utbredda epidemin på nästan ett sekel. Under de tre år som gått sedan dess har sjukdomen dödat uppskattningsvis sju miljoner människor runt om i världen.

Den medicinska tidskriften The Lancet har föreslagit att antalet till och med kan vara högre, 18 miljoner.

Vid World Economoic Forums möte i Davos, Schweiz, nyligen diskuterade världens ledare också en pandemi med “sjukdom X” (Disease X) ett hypotetiskt virus som postuleras vara 20 gånger dödligare än covid-19.

Medan diskussionerna väckte kontroverser i media och på sociala medier har experter förklarat att övervägandet av ett hypotetiskt virusutbrott är den vanliga rutinen som används av forskare och vetenskapsmän när de överväger en handlingsplan för att förbereda hälso- och sjukvårdssystemen för en sådan nödsituation.

 

Text: RT, Covid has exhausted itself – top Russian epidemiologist Översättning: NewsVoice

ArcanumSkolan

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Virus är egentligen bitar av rna-strängar som tränger in i värdceller och förstör dem, oftast på folk som har nedsatt immunförsvar pga ålderdom eller infektioner. Virus kan smitta andra via kroppsvätskor eller direkt kontakt. Ett virus som är för dödligt utrotar snabbt sig själv så av naturen muterar de till en mer för värden ofarliga stammar alternativt att värddjuren uppnår immunitet via sitt immunförsvar. De gamla typerna av vaccin som använde försvagade stammar av den virustyp man vill motverka har betydligt färre biverkningar än mRNA-“vaccinerna” som nog måste anses som farliga att använda på folk då de har många biverkningar både kända och än så länge okända!

    • Det du beskriver är vad etablissemanget hittills har hävdat men med den teorin har de ju hittills inte kunnat eller velat isolera virus och bevisa det antagna orsakssammanhanget.
      Den etablerade teorin är antagligen felaktig men ekonomiskt lönsam.
      Med en korrekt teori kan det visa sig att vaccin inte fungerar så som man antagit hittills.
      Förhoppningsvis blir en korrekt teori till stor nytta för sjukvården och hälsan

      • Problemet gäller alla påstådda virus. Covid komplicerar det hela ytterligare.
        Jag tvivlar inte på att de partiklar de avbildar, tex tobacco mosaic virus går att isolera om man använder moderna fysik-metoder. Men de måste vara intakta inte preparerade med nånting bara för att kunna avbildas. Men det går med säkerhet att göra om man verkligen vill. Jag tvivlar inte på att dessa mikrobiologiska entiteter existerar. Så orsaken bör vara att de inte beter sig som teorin föreskriver och därför har man i nuläget, när bara det ekonomiska spelar roll för dem som äger företagen, inget intresse av att bringa klarhet. Så länge man bara påstår att virus inte existerar så tror jag inte man får folk att förstå.
        Det väsentliga är vad virusen gör: Tar den över cellen som en parasit och tvingar cellen att göra kopior som teorin föreskriver, eller är det cellen som har kommandot och skapar virus för att signalera sin nöd till omgivningen?
        Det innebär ju en stor scenförändring av betydelse för huruvida vacciner fungerar som man antar eller ej.
        Här är en alternativ teori för det sammanhanget. Den är översiktligt förklarad.
        https://www.oatext.com/viruses-genetically-encoded-alarm-messages-for-communication-between-individuals.php

        TV har ju vetenskapsprogram och visar dokumentärer i olika ämnen och de borde ta upp sånt om de verkligen vill vara vetenskapliga.

  • covid-viruset (samt övriga s.k patogena virus) är alltjämt enbart teoretiska modeller, och har aldrig blivit funna i verkligheten, eller bevisats existera.

  • Jag frågar mig fortfarande, vart försvann den årliga vinterinfluensan som upprepat sig i hundratals år, den har inte ens kommit tillbaka efter C-vids intrång. Raderade C-vid ut helt vinterinfluensan?
    Vad har dessa influensavacciner gjort med våra gamla?
    Jag är upp i åren men har aldrig tagit något vaccin efter kanske 5 – 6 års ålder, då var sprutorna få
    Ingen influensa har klarat av att göra mig sängliggande, lite ont i kroppen ett par dagar och så är allt över
    Mina söner fick tyvärr för 45 – 50 år sedan några få sprutor som barn, ingenting mera
    Ingen av oss är allergiska för någonting
    Idag skulle jag inte längre ge mina barn ett enda vaccin.
    Jag har i min omgivning i dag flera så unga som gamla som är vaccinskadade
    Några riktigt allvarligt

  • Om jag förstod artikeln rätt så är Onishenkos uttalande bara en tredjedel av texten.
    Rubriken till artikeln kunde likaväl varit “WEFs möte i Davos…”Bara en tanke.

  • I Ryssland är det tydligt ‘locket på’ för diskussion om viruset SARS-CoV-2’s ursprung från ett laboratorium. Det må nu anses vara fullständigt klarlagt, att viruset framställts i ett laboratorium, först i USA och sedan i Wuhan, Kina. Under beteckningen “Gain of Function Research” – vilket betyder att man gör ett känt virus mera smittsamt och dödligt – har det amerikanska militärindustriella komplexet tagit fram detta virus.

    Någon månad före Covid19-utbrottet 2019 samlades ledare från många länder till ett symposium – Event 201 – i ‘The Johns Hopkins Center for Health Security’s regi i New York, där man bland annat diskuterade en pandemi av ett Corona-virus och vilka åtgärder som företag och stater skulle vidtaga. Symposiet finansierades av World Economic Forum och Bill&Melinda Gates Foundation.

    Strax därefter ‘läckte’ SARS-CoV-2-viruset ut från laboratoriet i Wuhan och spred sig som en löpeld över jorden. Många stater – USA, Storbritannien, Australien, Nya Zeeland och Kanada, liksom de flesta länder i EU – följde riktlinjerna från ‘Event 201’ till punkt och pricka. De restriktioner och andra samhälleliga åtgärder, som gjordes i många länder världen över, medförde dramatiskt ökade dödsfall, vilka samtliga på lösa boliner klassades som orsakade av SARS-CoV-2.

    I Sverige utfärdade Socialstyrelsen hårda riktlinjer, som gjorde att gamla människor i stort nekades akut sjukvård vid svår luftvägsinfektion, vilket gav dramatiskt ökade antalet dödsfall under senvåren 2020. För att kunna klassa dessa dödsfall som orsakade av Covid-19, så utfördes detta år nästan inga tester på influensa-virus, trots att dessa ger en symptombild nästan identisk med den som SARS-CoV-2 orsakar.

    Dramatiska nedstängningar av samhällsaktiviteter, enligt rekommendationerna från ‘Event 201’ – som engelsktalande länder, Tyskland samt Österrike införde och som drabbade deras näringsliv och medborgare hårt – genomfördes lyckligtvis bara delvis i vårt land. De behövdes inte här, eftersom svenskar älskar att ta vacciner, till och med mot banala infektioner, så över 90% av befolkningen lät sig villig injiceras av Big Pharmas nyuppfunna och genmanipulerande ‘mirakeldroger’.

    Dessa mirakelvaxziner har, enligt en nyligen publicerad forskningsartikel, beräknats ha givit upphov till 17 000 000 dödsfall världen över. De dramatiskt överdrivna dödsfallssiffrorna av Covid-19 i ovanstående artikel är mindre än hälften av detta.

    Det vi har upplevat de senaste tre åren är mindre en världsomspännande virusepidemi – den är en vaxzin-pandemi och den pandemin har vi inte sett slutet på ännu.

    • Det pågår nu intressant debatt om virus ens finns. Virologer verkar inte kunna förklara den laboratoriemetodik man har för identifikation. Inte heller kan man via direkta prover i kroppsvätskor identifiera virus på uppenbart sjuka personer då hanteringen är ” för känsligt och viruset ” överlever inte.
      Å andra sidan kan detta sk virus plötsligt vakna till liv efter x timmar / dagar och sen kunna kapa våra celler och göra oss sjuka. Nåt stämmer inte. Så om virusmodellen är såpass oklar – vad gör oss sjuka eg ?
      OCH , INGET bevis finns ännu från något labb i världen på att c19 identifierats. Om man följer Karn Kingston så får man veta att patent beskriver injektionerna såsom genterapi, ej vaccination. Man valde att fokusera på ordet vaccin och ej genterapi för då hade alla vägrat ta injektionen. Så, vad innehöll sprutan och vad var syftet?

      • Syftet var liksom hela tiden sen 1910 att dra in profiter när imperiets fallerande ekonomiska system håller på att kollapsa.
        Det var likadant 1910 då Tyskland och Tsarryssland gick om brittiska imperiet. Ryssland genom oljeproduktion. Angloamerikanska imperiet är både moraliskt och ideologiskt en plåga för mänskligheten.
        Ideologiskt därför att de även ligger bakom kommunism och nazism/fascism.
        Beträffande virologin så är ju oklarhet om det vetenskapliga ett sätt att dölja de skumma affärerna.
        Men bara de bästa forskarna förstår ämnet så väl att de kan avslöja det. Därför räcker det med ekonomiska repressalier för att de inte ska bli aktivister.
        De skriver försynt i artiklar som inte allmänheten har så lätt att absorbera. Så har det varit sen 1800-talet.

        Beträffande Ryssland.
        Sovjet drabbades svårt av neurotoxiska pesticider som orsakade polio och deras officiella sidor jag hittills sett berättar ingenting om det orsakssammanhanget.
        Icke-statliga ryska sidor som skriver om det verkar utgå från motsvarande kritik i USA.
        Jag har hittills inte funnit kritisk intern rysk info om det. Under Sovjettiden var det tex wistar institute i USA som from 1958 var finansierat av Pentagon som försåg Sovjet med vaccin.
        Wistar låg också bakom massvaccinering i Afrika med oralt poliovaccin som misstänks har orsakat AIDS i Afrika.
        Kända forskare har anonymt sagt om vi skulle undersöka proverna därifrån skulle vi bli tvungna att ta hand om de där människorna – dvs miljoner afrikanska offer för experimentella vacciner.
        Generellt för kanske alla berörda vacciner tycks vara att de innehåller apviruset SV40 och det är känt att virus som hoppar mellan arter är potentiellt farligt.
        Jag har ännu inte blivit klok på varför även poliovaccinerna orsakade polio.
        (Även vaccin mot annat orsakade polio.)
        Etablissemanget anser ju att det berodde på odöda virus men en annan möjlighet är de gifter som används i vacciner.
        Det används dels som konserveringsmedel och dels för att stimulera fram att virus alstras i massframställningen.
        Nya teorier går ut på att virus inte har invaderat vår arvsmassa under evolutionen men likväl existerar som gensekvenser i DNA kallade endogena virus.
        Teorin är att dessa endogena virus används för att skapa nödmeddelanden när cellen är hotad.
        Och att virus då skapas och skickas ut. Därför misstänks det att när virus kommer utifrån kan de eventuellt samverka men invaderar inte som en parasit vilket ju är den officiella teorin.
        När virus från andra arter kommer in kan eventuellt cellens försvar inträffa därför att cellen tolkar informationen som att den är döende och löser upp sig så att delarna kan återanvändas.
        Om den officiella teorin har fel går det ju inte att påvisa att virus orsakar de sjukdomar man antar.
        Det kan förklara varför de behöver blanda bort korten med isolering. För när de lyckas isolera dem blir nästa steg att bevisa att isolatet orsakar den aktuella sjukdomen.
        Om de exponerar att det inte funkar faller motivet för vaccinationer.
        Den lukrativa inkomstkällan bortfaller.
        Detta är ett stort ämne och det ovan skrivna är kanske lite ofullständigt.
        Och eftersom Covid är artificiellt tillkommer kanske ytterligare aspekter jämfört med tidigare existerande mikroorganismer

      • Glenn skriver: 29 januari 2024 kl 07:51
        ”om virus ens finns”. En synnerligen intressant vinkling, att något som vi både kan observera, se och mäta finns eller inte. Finns du själv, eller är du bara en teori?

    • Ladulås skriver: 29 januari 2024 kl 06:50
      Du behöver läsa på bättre. Propaganda är inte en tillförlitlig källa.

      Fakta är att viruset först framställde i Wuhan av USA sponsrade ”forskare” men det stoppades av både USA och Kina. Då flyttade man till Fort Detrick i USA där man kunde arbeta ostört för Fort Detrick är militärt.

      Viruset i USA togs fram av militären i samarbete med Professor Ralph S. Baric’s lab vid The University of North Carolina (UNC) at Chapel Hill. Offentligt och dokumenterat.

      Viruset läckte eller avsiktligt spreds sedan från Fort Detrick. Tidsaxeln visar detta mycket tydligt. Wuhan smittades och var inte källan. Det finns ett antal mycket väldokumenterade fall där virus spred från andra länder till Kina. Ett fall är Peking. Den variation av viruset som spreds i Peking existerade inte tidigare i Kina. Den var unik.

      Vad vi inte vet.
      Utvecklade USA viruset som ett biovapen.
      Släpptes det oavsiktligt eller avsiktligt från Fort Detrick.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *