Tidigare rysk president: Ryssland vill inte ha ett krig med NATO eller EU, men…

publicerad 8 februari 2024
Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev

Sunak, Scholz, Macron, Norwegen, Finland, Polen och andra NATO-bossar tjatar om att ”vi måste vara redo för krig mot Ryssland”. Trots att Ryssland många gånger har understrukit att en konflikt med Nato och EU:s medlemsländer inte finns med i planerna, fortsätter det farliga babblandet. Orsakerna är uppenbara.

Denna text extraherades den 7 februari från Medvedevs X-konto, @MedvedevRussiaE. Medvedev (1965-) var tidigare vice ordförande i Rysslands säkerhetsråd 2020, Rysslands president 2008-2012 och Rysslands premiärminister 2012-2020

Text: Dmitrij Medvede

Det är nödvändigt att distrahera väljarna för att motivera mångmiljardutgifter för det besvärliga Bandera i Ukraina. Gigantiska summor pengar spenderas inte på att lösa sociala uppgifter, utan på krig i ett döende land som är främmande för skattebetalarna, med en befolkning som är utspridd över Europa och som nu terroriserar sitt folk.

Det är därför som ledarna för dessa stater betonar det dagligen: det är absolut nödvändigt att göra sig redo för ett krig mot Ryssland och fortsätta att ge stöd till Ukraina, vilket är anledningen till att det är nödvändigt att tillverka fler stridsvagnar, missiler, drönare och andra vapen.

Men inte alla europeiska chefer ljuger cyniskt för sina medborgare. Om – Gud förbjude! – om ett sådant krig bryter ut, kommer det inte att gå enligt scenariot för särskilda militära operationer. Det kommer inte att utkämpas i skyttegravar med hjälp av artilleri, pansarfordon, drönare och EW.

NATO är ett enormt militärblock, den totala befolkningen i alliansens medlemsstater uppgår till cirka 1 miljard människor, och deras sammanlagda militärbudget kan uppgå till 1,5 biljoner dollar.

Eftersom vår militära kapacitet är så ojämförbar kommer vi helt enkelt inte att ha något val. Svaret kommer att vara asymmetriskt.

För att försvara vårt lands territoriella integritet kommer ballistiska missiler och kryssningsmissiler med särskilda stridsspetsar att användas. Det är baserat på våra militära *doktrindokument och är välkänt för alla och det är just detta som är apokalypsen. Slutet på allting.

Det är därför västerländska politiker måste berätta den bittra sanningen för sina väljare, och sluta ta dem för hjärndöda idioter; förklara för dem vad som verkligen kommer att hända, och inte spela det falska mantrat om att göra sig redo för krig mot Ryssland om och om igen.

 

Text: Dmitry Medvedev, @MedvedevRussiaE

Relaterat

*Rysslands kärnvapendoktrin

Scenarier där Ryssland förbehåller sig rätten att använda kärnvapen kan beslutas om:

  • Ryssland angrips med ballistiska missiler,
  • Ryssland angrips nukleärt,
  • Rysslands kärnvapenarsenal angrips eller
  • angrepp med konventionella vapen som hotar ryska statens existens.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq