Ny forskning: Ökad koldioxid leder till förgröning – inte uppvärmning

publicerad 8 mars 2024
- Kristoffer Hell
Temabild: Kvinna i lummig skog. Foto: Leung Chopan
Temabild: Kvinna i lummig skog.

Ännu ett hål har slagits i myten om hotet från koldioxid, CO2. Den marginella ökning av den naturligt förekommande gasen koldioxid har den dramatiskt och positiva effekten att motverka uttorkning och ökenspridning som orsakas av skogsverkning och utbredning av stadsmiljöer orsakar.

En vetenskaplig studie publicerad i Science Direct, som bekräftar att den globala förgröningen skapad av bland annat ökade mängder av koldioxid, inte bara motverkar “förbruningen” och ökenspridningen orsakad av att allt fler människor på planeten, utan att den även gör Jorden grönare.

Fynden bekräftar vad den amerikanska rymdstyrelsen NASA noterade redan 2016.

NASA: Koldioxid förklarar 70 procent av förgröningen, den därefter viktigaste orsaken är kväve, som står för 9 procent.
NASA: Koldioxid förklarar 70 procent av förgröningen, den därefter viktigaste orsaken är kväve, som står för 9 procent. Bild: Climateataglance.copm

 

 

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • En fundering!
    Studera kartan över förgröningen!
    De flesta fattar inte proportionerna av landmassorna. Tag Afrika! Detta område är lika stort till ytan som Asien, Indien, Europa. T ex är Nigeria lika stort som Västeuropa.

    När man inser detta så blir faktiskt inte “klimatet” något större problem. Vill världens ledare göra något konstruktivt, så behöver de bara följa diktatorn Gadaffi´s koncept.
    – Beskoga alla öknar och stäpper. Saknas vatten så avsalta havsvatten via kärnkraft. Producera extra CO2 via fabriker. Jordens CO2-halt behöver återställas till läget före ca 3 miljoner års istider, d v s till mer än ca 0,08%

    Notera att Gadaffi var ett hot mot väst-oligarkins maktställning. Hans övergång till guld som reservvaluta, vägran att köra ut de Italienska oljebolagen (och låta de amerikanska överta), DEN OMFATTANDE BESKOGNINGEN.

    • Tack, mycket intressant!

      Och det är även värt att notera att trots allt så kallat ekumeniskt “samarbete” och “samförstånd”, så gäller fortfarande de här långt över hundra inskrivna förbannelserna riktade mot oliktänkande i den Kanonisk rätt, som införs smygvis i en mängd länder genom konkordat och implementeras genom organisationen CONCORD:
      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_excommunicable_offences_from_the_Council_of_Trent

      • Var och en av dessa förbannelser var grund nog för värsta tänkbara tortyr till döds – officiellt fram inpå 1800-talet, sedan mer fördolt i skuggan av alla krig som anstiftats sedan dess.

        Inkvisitionen, som korrupta historiker nu helt tiger om, pågick öppet under mer än 600 år, minst femtio tusen ihjältorterade, därefter har det fortsatt förstulet – och dessförinnan var det korståg och mördande i Colosseum och liknande avrättningsarenor som “expedierade” de oliktänkande.
        https://www.youtube.com/watch?v=ul3UqQdYUFk&t=368s

        – Och den uppmålade skräckbilden av CO2 ger orsak till förföljelse av den som motsäger sig denna doktrin idag!

  • Ja du Hans D.

    Misstänker att jordens majoritet gillar att bli lurade. Det bevisas ju varje gång efter att lögnerna uppdagats.
    Vakna mänskligheten! Jorden brinner inte.

  • Klimat-agendan…

    Den som fortfarande inte har förmått att genomskådat klimatagendan bör läsa Jacob Nordangårds bok “Rockefeller – En Klimatsmart Historia” och “Klimatkarusellen” av Elsa Widding samt ta del av någon av de många utförliga och avslöjande granskningar av denna agenda som finns på den alternativa TV-kanalen SwebbTV samt på Lars Berns blogg.

    Här är en kort lista över några av de syften som ligger bakom Klimatagendan, enligt min mening:

    – Upprättandet av ett världsomfattande regelverk som står över nationella lagar och som därigenom kan försvaga enskilda nationer i syfte att upprätta ett globalt byråkratiskt, hierarkiskt styrelseskick.

    -Genom detta världsomfattande regelverk kunna styra den tekniska och ekonomiska utvecklingen i olika delar av världen.

    – Handeln med ”utsläppsrätter” är enormt lönsam – för dem som kasserar in!
    Klimat-agendan fokuserar på ett icke-problem och tar på så vis människors uppmärksamhet från verkliga globala – och nationella – problem.

    – Klimat-agendan ger en ursäkt för extra-beskattning av allt som är ”fossilt”.

    -Sverige och andra nationer ”mjölkas” var och en på mångmiljardbelopp till FN och andra överstatliga organisationer via avgifter för ”klimatåtgärder”.

    – Klimat-agendan är en väg mot ett globalt styrelseskick, där alla jordens människoskaror är underordnade dem som gör upp reglerna.

    Men all kritik mot detta penning-mjölkande av befolkningarna är tabubelagt i det “politiskt Korrekta” likströmsformerandet av människor, som kväll för kväll sked-matas med inställningar, åsikter och känslor framför sina jättestora TV-skärmar.

    • Utsläppsrätterna är inget annat än nutidens Avlatsbrev. Dyra, men utan några som helst garantier.
      Och i övrigt håller jag helt med dig.

      • Och jag håller helt med dig om att det helt motsvarar Medeltidens Avlatsbrev – och precis som under Medeltiden – väldigt dyra och fullständigt utan några som helst garantier om frälsning från något uppdiktat helvete!

        Lika tokreligiöst agerar koldioxid-fanatikerna som som Medeltidens avlatsförsäljare.

        • Avlatsförsäljaren Johann Tetzels stående utrop, när han tågade genom Europas städer under Medeltiden med en jättestor kista som han samlade pengar i till påvedömet (med viss egen provision):

          “Sobald das Geld im Kasten klingt, / Die Seele aus dem Fegefeuer springt.“

          (Genast när pengen i kistan klingar, själen då ur skärselden springer.)

          Samma nivå är det på insamlingen av koldioxid-pengar idag.

          Och de TV-sked-matade, dagisuppfostrade, vilsna, dumsnälla, djupt bedragna “vikingaättlingarna” nickar belåtet i TV-soffan och knaprar vidare på läckerheterna i popcornpåsen.

          https://sv.wikipedia.org/wiki/Johann_Tetzel

          • Det som tycks ha utlöst Luthers ansträngningar hade med Tetzels avlat att göra men han försökte efter Leo X’s initiativ få in pengar till restaureringen av St. Peterskyrkan. Leo X kom från Medicis och det var dom som tidigare hade finansierat Renässanskonsten.
            Eftersom Luther finansierades av Venedigs oligarki, kan man ana att det inte bara handlade om moralisk indignation utan även om att motverka renässansens ide om den vitala nationalstaten.
            Det råder enighet om att kyrkan sen tusen år då hade hållit på med olika straff som gick att annulera mot goda gärningar som hade med åtföljnad av kyrkans regler att göra men att det expanderade kraftigt under den epoken som ledde till Luthers agerande. Eftersom även konst och vetenskap expanderade under renässansen medan Luthers inställning var mindre krävande ekonomiskt kan man kanske säga att man i båda fallen får ta det onda med det goda.

            • @ Peter Grafström

              Det är nästan lite kul att studera hur du vänder, vrider och slingrar dig fram genom historiens täta djungler – och fantasi saknas inte! 🙂

              Försöken att misskreditera Martin Luthers motiv började redan direkt efter hans död (som kanske inte var naturlig) genom att tillskriva honom en bok som han aldrig skrivit – och sedan har det fortsatt.

              Men nu handlar det ju om koldioxid på den här tråden, så jag föreslår att vi lämnar dina spekulationer för den härgången och återvänder till det som har med artikeln att göra.

              Men, Peter, skriv gärna en artikel om M. L. och försök då att ge lite stöd för det du påstår, så ska jag gärna diskutera vidare ned dig om honom och hans motiv!

              • ‘Vrider och slingrar sig’. Som en orm alltså, det är en förmäten och illvillig formulering för att du vill pinka revir.
                Luther menade inget illa men han var andras spelbricka.
                Som så många andra.
                Konsekvenserna var att Venedigs oligarki, som manipulerade både Luther och motståndarna att ett fruktansvärt religionskrig utbröt.
                Du vet sen tidigare ungefär vilka källor jag fäster mer tilltro till.
                Och dina källor gynnar genom att utelämna allt sånt den nuvarande oligarkins föredragna historieskrivning.
                Du blir därigenom ofrivilligt deras vapendragare.
                Eftersom du är så fokuserad på ditt specialintresse observerar du inte att det som Venedig sökte krossa var just den sunda nationalstat som många av oss vill slå makt om.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *