Elsa Widding: Sveriges suveränitet är på väg att avskaffas

Opinion

publicerad 19 mars 2024
Klaus Schwab talar i Davos, 17 januari 2023. Foto: World Economic Forum
Klaus Schwab talar i Davos, 17 januari 2023.

Sverige är på väg att bli en vasallstat helt styrd av EU, FN, Världsbanken och Nato vilka i sin tur styrs av USA och hyperrika globalister? Kan något av vår kvarvarande suveränitet räddas?

Inträdet i EU 1995 har inneburit en överflyttning av makt som kraftigt urholkat Sveriges suveränitet. Maktöverföringen kan beskrivas som de små stegens tyranni. Endast en gång efter inträdet i EU har ett försök till maktöverföring blivit föremål för folkomröstning. Det var folkomröstningen om euron 2003. Resultatet blev ett rungande nej från svenska folket.

Nu gör globalisterna i en väl koordinerad attack ett försök att praktiskt taget avskaffa Sveriges kvarvarande suveränitet genom mycket långtgående maktöverföring till WHO, Nato och via det s k DCA-avtalet.

Om inte detta stoppas är Sverige som självständig nation ett minne blott. Valen vart fjärde år blir praktiskt taget meningslösa. För landet avgörande beslut kommer att tas där svenska väljares inflytande är försumbart.

Den demokratiska processen runt den nu aktuella maktöverföringen, som kräver författningsändringar, är under all kritik.

Förslaget från WHO är bisarrt. Se de senaste förslaget bifogat i bild nedan.

Nato-frågan är nu avgjord men om DCA-avtalet måste nu en så stark opinion skapas så landets väljare genom bindande folk-omröstning får möjlighet att göra sin röst hörd.

Grundlagsändringar kan ske på två sätt. Antingen måste två på varandra följande riksdagar med ett riksdagsval emellan rösta igenom ändringen. Alternativt kan en folkomröstning hållas i samband med riksdagsval. I detta fall blir folkomröstningen bindande i stället för rådgivande.

För en folkomröstning om ett grundlagsförslag krävs att 35 riksdagsledamöter begär det. För att begäran skall gå igenom krävs att en tredjedel av riksdagens ledamöter, det vill säga 117 ledamöter, röstar för förslaget.

Jag kommer i sju separata inlägg försöka åskådliggöra vad som skett med Sveriges suveränitet sedan inträdet i EU 1995 och hur den maktöverföring som nu förbereds görs på ett sätt som kan liknas vid en kupp utan någon demokratisk förankring.

Det är en process som visar att Sverige idag måste karakteriseras som en demokratur och ingenting annat. Att återvinna demokratin och förlorad suveränitet kommer att kräva ett antal extraordinära åtgärder.

Följande sju områden är viktiga att diskutera.

  1. EU:s omvandling från handelsunion till politisk union
  2. WHO – övergången till en korrupt organisation
  3. Nato-ansökan utan någon demokratisk förankring hos svenska folket
  4. DCA-avtalet med USA – militär ockupation av delar av Sveriges territorium
  5. Anpassning till Nato kommer att kräva stora besparingar inom flera politikområden
  6. Diplomati och en stark fredsrörelse viktigare än någonsin
  7. Sverige är en demokratur

Text: Elsa Widding, MyNewsdesk


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Så länge folket inte reser sig och tar alla politiker till svar så kommer inte hända nåt. Folket är makten och folket har rätt att resa sig och kasta utt alla korrupta politiker som vi betala. Ingen som stör dem med o bekväma frågor so dem gör som vill. Skulle Svenska folket tar tid och ringa och skriva mas brev till dem varje dag då skulle allt vara inte som idag. Folk blivit bekväma och glömmer att allt man har idag kommer försvinna kanske imorgon som WEF Klaus seger att vi ska inte äga nåt och vi ska vara glada.
    Alla måste göra sitt tillsammans vi kommer vinna över dessa psykopater

  • A propos att ni pratar om att emigrera
    Argentina och Nya Zeeland är väl de ställen anglosaxerna tänker flytta till när det krig de själva provocerar fram ska bryta ut.
    I fallet Argentina gissar jag att det bidrar till att de installerat en marionett där.
    Sagan om Ringen spelades in på Nya Zeeland så naturtypen passar väl dem i Storbritannien och de har under senare tids brittiska krigsretorik initierat en direkt flyglinje till Australien.
    Troligen som en del av färden till NZ.
    Eftersom radioaktivt nedfall sprider sig gissar jag att det är tillåtet för vetenskapen att ha utrett effektiva dekontamineringsmetoder för de besuttna.

    Jag ställde frågor till svenska myndigheter för några år sen när man såg vart det barkade och då verkade de yrvakna. Nu kanske de har tagit några myrsteg men frågan är hur förberedelserna ser ut beträffande dekontaminering här?
    Det hänger nära samman med en allmän toxikologisk problematik.
    Och den allmänna problematiken är styvmoderligt behandlad. Delar av det som tillskrivs covid-viruset i USA var antagligen osynlig rök från fracking-bränslen i elkraftverk.
    Hur det var i Sverige med miljöfaktorer vet jag inte.
    Men tex i Norditalien där Covid påstods ha drabbat ovanligt hårt har de också omfattande industriutsläpp.

  • ANGÅENDE DCA

    Kontakta riksdagsledamöter. Här hittar du hur du når dem. Klicka på ett foto.

    https://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-och-partier/ledamoterna/

    1. Ta upp om folkomröstning. Ett problem är att många riksdagsledamöter kan antas vara rädda för folkomröstning för att då blir det så mycket diskussioner ute i samhället.

    2. Fortsätt med att, om det inte blir folkomröstning, finns det tre skäl att rösta Nej:

    a) avtalets artikel 30, punkterna 2 och 4 som bör omöjliggöra ett godkännande av avtalet;

    b) att Sverige avsäger sig suveränitet;

    c) att det behövs tid för att på djupet granska och diskutera det omvälvande förslaget att USA:s krigsmakt ska beredas plats på svensk mark.

    Förslaget kommer från en regering från Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. Den stöds av Sverigedemokraterna. Men förslaget DCA är så extremt att regeringen kan tvingas dra tillbaka förslaget under hot om att annars något eller några partier lämnar regeringen.

    Tala med riksdagsledamöter från vilket parti som helst.

  • Återigen ett stort tack till ELsa!

    Vet inte om det finns så mycket “suveränitet” kvar, men skam den som ger sig.

    Och man kan ju alltid belysa för dem som inte förstår det att vi redan lever i en demokratur. MR Vaxx, Forssmed ser ju allt mer besvärad ut. SÅ man kan ju ändå få de som har någon typ av samvete kvar att skämmas på vägen till undergången.

    Eller den folkliga uppresning och tillnyktring som man hoppas på, men som nog inte kommer i mellanmjölkens land. Men en bindande folkomröstning vore väl kul. Att ensidigt ge vårat land till USA är det väl bara Pål Pott och de andra välavlönade som vill. De kan väl åtminstone låtsas ställa krav om inte annat?

  • Men det är ju precis det här som är grejen. Små babysteg mot en världsregering. Ska bli spännande att se om de små stegen fortskrider eller om det blir ett jätteskutt ut ur ruinerna efter ett tredje världskrig. Bring out the popcorn.

  • Politiker är antingen mutade, hotade, ignoranta, eller helt enkelt för lågutbildade i sina positioner. Fel man på fel plats rakt igenom.

    • För att dem ska kunna manipulera politiker behövs lågutbildade och lätt korrupta. Smarta och rakryggade politiker går inte att manipuleras. Mer dumma dem är mer högre positioner dem får. Alla andra patrioter och högutbildade är inräknade som extremister. Man skulle kunna fråga dem som seger extremist fråga dem vad betyder en extremist som älskar sin land i deras ögon.

  • Va? Stoppa pressarna! Sverige har suveränitet kvar? Jag som trodde det var som att hitta en enhörning i en lada – högst osannolikt!

    Nu när vi har fått reda på detta fantastiska faktum kanske vi kan börja bete oss som riktiga vuxna och bestämma vårt eget öde.

    Jag ser redan framför mig hur vi går runt och skryter för resten av världen: Vi har suveränitet, vad har ni?

  • Få har väl möblerat om så mycket i svensk förvaltning som Dan Eliason.

    Och under senare år har han suttit på regeringskansliet och förberett för den planerade krislagstiftningen:

    “Eliasson lämnade Myndigheten för samhällsskydd och beredskap den 6 januari 2021 och blev generaldirektör med placering i Regeringskansliet. Den 22 januari 2021 meddelade regeringen att han ska arbeta vid Regeringskansliets enhet för krisberedskap med uppgiften att se över Sveriges krislagstiftning.”
    – Wikipedia

    “Kris- och undantagslagar” är ett sätt att kringå grundlagar.

    Våra svenska grundlagar garanterar människor individuell frihet.

    – Vilka krafter är det som styr över dem som verkar för att avskaffa människors grundlagstryggade frihet och att montera ner nationen Sverige och istället föra in oss under diktatoriska globala jättebyråkratier?

  • Tyvärr är Elsa och alla vi andra som protesterar för sent ute. Inriktningen bestämdes under Palmes tid som S-ledare. Inga regeringar, oavsett färg, har ändrat den inriktningen.

    Jag förstod att Palmes politik var galen och felaktig redan medan den genomfördes. Men det tog mig cirka 40 år att inse vart den skulle leda. så trög är jag, med skammens rodnad på kinderna.

    De som fortfarande hyllar Palme, när tror ni de kommer fatta?

    • Elsa Widding har helt rätt, väst styrs av globalister. Vad är då denna globalism? Det är att väst styrs av korporatism, dvs större företag ytterst styrda av oligiarker i väst. Moussolini berättade vad fascism är, det ÄR korporatism. Visade sig att Ryssland har rätt, väst är fascistiskt.

      Jag har tyvärr helt gett upp hoppet om hela västvärlden, tar min familj med mig och emigrerar om 3 månader. Det går inte att ändra hur väst styrs, det krävs ett brett folkligt våldsamt uppror, enda antydan vi sett är bondeupproren. Så det blir eat bugs, own nothing and (try to) be happy, lockdowns, polisstat, tvångsvaccinering mm. Det finns ingen demokrati längre, att rösta är meningslöst, har varit så i ca 20 år nu.

      • Ja , skall man flytta så flytta så snart som möjligt , i framtiden kommer man inte att kunna lämna Sverige med sina besparingar och förmodligen helt utan ägodelar.

        • Bättre leva i ett diktatur land med ett diktator som älska sitt land än leva i ett falsk demokrati som du har alla chans att blir död. När jag levde som barn i Rumänien under Ceausescu tid vi hade inte så mycket som west hade men vi var aldrig tvingade till mas vaccinering eller dem försökte döda oss.enda var att du skulle inte prata ila om regeringen annars vi hade ett lungt liv samma dem har idag i Ryssland under putin

    • Rätta mig gärna om jag har fel, men Palme talade en del om “En tredje väg” under sina sista år i livet. Något annat än Kalla Krigets tudelning i en kapitalistisk och en kommunistisk sida med starka motsättningar.

      Toppmötet på Island i oktober 1986, mellan Reagan och Gorbatjov fick Palme aldrig uppleva, men avregleringarna av kreditmarknaden i november 1985 blev en slutpunkt för honom. Palme var en ytterst stor sökare av ära och berömmelse och medveten om sin adliga släkts storhet och berömdheter och insatt i släktens tysk-preussiska relationer.

  • VISST ÄR DET SÅ!

    – Och vad beror all denna till synes helt vansinniga destruktion av samhällsbygget på?

    – Finns det ett syfte med förstörelsen och vad är det i så fall?

    – Varför lyder så många utan att protestera trots att de borde förstå det destruktiva och hur ser orderkedjan ut?

    Jag tycker att man kan få ledtrådar till svaren på dessa frågor genom att lyssna på Tage Tuvheden. Det är en mycket erfaren och klok människa.
    https://www.youtube.com/watch?v=xoP_cyeq3Ik

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *