En sympatisk Salwan Momika respekterar Sverige men behandlas som smuts av etablissemanget

Redaktionen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 29 mars 2024
- NewsVoice redaktion
Salwan Momika
Salwan Momika

Sverige förlorade just Salwan Momika en sympatisk och stark person som förstått Sveriges dilemma med militant Islam och extrema muslimer. Han kastas ut av ett godhetssignalerande etablissemang som förlorat kompassen.

Sverige var tidigare ett kristet land som blev ett vetenskapstroende, materiellt och sekulärt land. Det är därför lätt att förstå att landets urinvånare känner sig främmande inför en religion som har sina rötter i en medeltida bok, vars mest drivna företrädare vill göra Sverige till en islamsk enklav.

“En enklav är ett landområde som ligger innanför en stats gränser men hör till en annan stat, eller i sig själv är en egen stat. Området kallas enklav i den stat som den är omgiven av. Om enklaven tillhör ett område utanför den stat den ligger i är den samtidigt en exklav sett från den ägande statens sida” – Wikipedia

Salwan Momika lyckas få ut sina argument och tankar på ett tydligt sätt i sin intervju för Expressen:

“Jag älskade Sverige av hela mitt hjärta. Jag kände att jag var en del av Sverige. Det är inte ett papper eller ett medborgarskap som gör dig svensk. Det är att känna att man tillhör detta samhälle och det kände jag.”

“Sverige utsatte mig för förföljelse, stängde ner min bankkonton, drog tillbaka min asyl, drog tillbaka skyddet och beslagtog mitt boende. Allt det är förföljelser…”

“Politiska högerpartier utnyttjade mina aktioner och det ökade deras popularitet. Högerpartier kastade rasismens stenar mot flyktingar. Nej, jag är inte emot muslimer utan jag är emot Islam”, säger Salwan Momika.

Salwan Momika persona non grata i 5 år

Sverige har beslutat att Salwan Momika ska utvisas och inte får komma tillbaka till Sverige på 5 år.

“Sverige välkomnar terrorister och ger dem asyl medan de utvisar filosofer och tänkare”.

“Syftet med koranbrännandet är att skicka ett budskap till Sverige, svenskarna och till hela västvärlden att denna bok är farlig och strider mot internationell rätt och mänskliga rättigheter”.

När Salwan Momika får frågan om hans framtidsplaner svarar han att han ska söka asyl i Norge och att han inte har några särskilda planer på att bränna koraner där. Om Norge respekterar honom som medborgare kommer han att stanna, annars flyttar han till ett annat land.

 

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Han har väl gjort sitt som falsk opposition och vill nu ha lite sympati när han “flyr” Sverige. I Irak är han inte heller så poppis.
    Nä, orosmakarna får alla sin lön från Soros. Och beteendet känns igen. Islam används för att gas-lighta inom det sekulära EU, för att elda på de påhittade krigen.
    Både muslimer och kristna får betala med sina liv i dessa härdar. Det är det värt enligt Washington.

  • Jag blir lite förvånad över redaktionens inställning. Redaktören har ju tidigare hårt kritiserat de som har en nedlåtande attityd till troende. Tydligen gör han undantag för de som ansluter till islam.

    • En muslim och Islam är väl två olika saker?

      Och kritik och att vara nedlåtande är också två olika saker.

      Människor tror på alla möjliga dumma saker, så säkert även jag. Man kan väl bara tacka för dem som upplyser en om de sakerna. Så kan man väl göra det på mer eller mindre trevliga sätt.

      I Islamska länder avrättar man oliktänkande. Så blir de kränkta när någon bränner en bok…..

      Det finns gradskillnader!

      Men visst verkar Salwan Momika hata Islam, Mossad agent eller inte. Möjligtvis hatar han muslimer också? Men det är ju inte muslimer han bränt.

      Själv tror jag man kan vara mycket tydlig med att tron Islam inte är en önskvärd religion, samtidigt som de som hemfallit åt tro på denna skapelse av okunskap, tvång eller liknande inte behöver förnedras eller utsättas för nedlåtande kommentarer.

      Men att avsäga sig sina värderingar för att inte kränka någon är väl bara ett sätt att inte hålla dem till samma standard som alla andra. Jag har trott på mycket dumt i mitt liv, och önskar någon kunde tagit av mig mina villfarelser mycket tidigare så kunde mycket lidande ha kunnat undvikas.

      Att dalta med Islam ser jag som högst oönskansvärt. Om inte annat kommer människor förstå det när vi lever under ett kalifat. Men låt oss hoppas det aldrig blir verklighet.

      • Om man vill övertyga andra om islams dåliga sidor, tror jag mer på att läsa koranen kritiskt och sedan sprida resultatet om man vill övertyga andra. Annars tänkte jag på att redaktören för Newsvoice hårt försvarat de som anser sig ha mediala färdigheter och ansett kritik mot dessa är ett hot mot religionsfriheten.

      • Det är ocker och skuldmättnad som gör att dollar-gudarna inte gillar andliga gudar, sedan babylonernas tid har man därför krigat. Antagligen retade Jesus dem också. Bankirerna alltså.
        Och dygder och återhållsamhet gör ju inga goda konsumenter.

  • Ett par frågor till redaktionen:

    Vad är syftet med denna artikel?

    Var det inte tillräckligt viktigt att nämna det faktum att det har bevisats bortom allt rimligt tvivel att han är en Mossad-tränad spion i Sverige?

    Var det inte relevant nog att ta upp att hans uppehållstillstånd drogs tillbaka på grund av just denna anledning och bevisen som lämnades till Migrationsverket?

    • Är det rimligt att “bortom allt rimligt tvivel” lita på Iransk underättelsetjänst?

      Migrationsverket sa han ljög i sin ansökan vad jag kan se. De sa inte vad han ljög om. Eller har du sett hans ansökan?

      Blir Islam på något vis en annan religon om Mossad hatar den eller ej?

      • [Alla dina kommentarer raderas eftersom du Reza startat tre utredningar mot ansvarig utgivare (polisanmälan, GDPR och Pressens Opinionsnämnd). Vi får sedan ta ett beslut på redaktionen om hur det blir i fortsättningen EFTER att alla dina tre startade utredningarna är klara / ansvarig utgivare]

        • Seriöst, tre utredningar?

          Det vill vi höra mer om i framtiden. Att någon var lite grinig för han inte fick kränka allt och alla var väl uppenbart. Men polisanmälan?

  • “denna bok är farlig och strider mot internationell rätt och mänskliga rättigheter”.

    Själv har jag aldrig hört talas om att koranen skulle gett sig på någon? Det är ju människorna som dogmatiskt följer boken under sina egna tolkningar om vad den förespråkar som är emot internationell rätt och männskliga rättigheter.

    Endast Allah har rätt!

    Synd bara han är en dålig kopia av bibelns Gud, eller ja Gudar ska man väl säga.

    https://www.youtube.com/watch?v=tKIdN0qxOyw
    https://www.youtube.com/watch?v=p-3kN2JQhLM

    https://www.youtube.com/watch?v=Qo7e2Rh6WpM

    Själv låter jag “Gud” skippa sin egen rättvisa. Tror han klarar det utmärkt utan lilla jag.

  • Själv kan jag tycka att koranbränning är en onödig provokation eftersom man redan från början vet vilken reaktion som följer. Men det var väl också syftet med bränningarna för att visa att vissa muslimer kan bli ytterst våldsamma när något går emot dem även om saken i sig är tillåten enligt lag. Om polisen inte kunde kontrollera kravaller av den storleken så kan man ju tänka vad som skulle ske under en större “samhällsstörning”.

    • Nu minns inte jag de exakta händelseförloppen omkring koranbränningarna och har nog ingen större lust att forska i saken, men jag tyckte också det var en tramsig grej, inte för att det ska vara olagligt iof. Att “rita mohammed” kan jag däremot isf tycka är en ganska bra grej, samtidigt. Det är något med just bokbränningar som man inte gillar. Jaja. så kan det gå, folk gillar att provocera varandra som små dagisbarn:)

      • Men nu har de ju redan importerat två miljoner människor och fortsätter att fylla på, så det har väl också blivit dags att skapa lite artificiella spänningar som underlag för nya repressiva lagar. Båda dessa koranbrännare har säkert fått lite hjälp med iden som ekonomiskt stöd under och efter själva brasorna.

        • Det var ju hela poängen från första början. Vi ska tydligen vallas runt som en skock får. Manipulativt beteende blir normativt i någon slags gigantisk ego-tripp 🙂

          • Manipulation är ju ripe in nature annars också dock, kameleonter, köttätande växter osv… to what ends är väl frågan man bör ställa sig själv. Ofta handlar det om att undvika fara (vilket nog inte är speciellt aktuellt här) eller att lura in bytet mot en säker död. 100% Hybris tror jag det stavas… det vi ser just nu iaf (kan ha fullständigt fel, men det lär väl isf visa sig haha)

          • Det är därför man ska hålla sig i utkanten av hjorden så man inte dras med när den börjar skena.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *