Hunter Biden fälls på alla punkter för vapenbrott

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 juni 2024
- NewsVoice redaktion
Hunter Biden och Joe Biden. Foto (beskuret och retuscherat av NewsVoice): Ben Stanfield. Licens: CC BY-SA 2.0
Hunter Biden och Joe Biden.

Juryn i Hunter Bidens federala rättegång i Delaware fann presidentens son skyldig till alla anklagelser, skriver Fox News. Hunter riskerar upp till 25 års fängelse om han döms på alla åtalspunkter, men juridiska experter säger att det inte är troligt att han kommer att dömas till fängelse.

President Joe Biden har uttalat att han inte tänker benåda sin son, men uttrycker samtidigt stöd för honom som far: ”Jill och jag kommer alltid finnas där för Hunter och för resten av vår familj”, skriver Aftonbladet.

Hunter Biden befanns skyldig till att ha lämnat en falsk uppgift vid köp av ett vapen, att ha lämnat en falsk uppgift avseende information som måste finnas hos en federalt licensierad vapenhandlare och att ha innehaft ett vapen av en person som olagligen använder eller är beroende av en kontrollerad substans.

Hunter Biden kommer dock att återvända till domstolen senare i sommar – den här gången i Kalifornien. Special Counsel David Weiss anklagade Hunter Biden för tre brott och sex förseelser avseende 1,4 miljoner dollar i skyldig skatt som sedan dess har betalats.

Weiss hävdade ett ”fyraårigt system” när presidentens son inte betalade sin federala inkomstskatt från januari 2017 till oktober 2020 samtidigt som han lämnade in falska skatterapporter, skriver Fox News.

 

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Hunter Biden