Biden hoppar av USA-valet 2024: Kamala Harris kan bli Demokraternas kandidat

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 20:52
- NewsVoice redaktion
Joe Biden. Foto: Gage Skidmore. Licens: CC BY-SA 2.0
Joe Biden, 21 August 2019.

President Joe Biden har meddelat att han drar sig ur presidentvalet i november i USA 2024 efter att han fått allt fler uppmaningar inifrån från Demokraterna att avsluta sin kampanj för omval. Han har istället gett sitt stöd till vice president Kamala Harris som partiets nya kandidat.

Biden lyckades inte övertyga framstående medlemmar inom sitt eget parti om att han kunde besegra den tidigare presidenten Donald Trump i november, efter hans svaga insats i CNN:s presidentdebatt i juni.

I ett telefonsamtal med CNN minuter efter att Joe Biden tillkännagav sitt avhopp från valet beskrev Trump Biden som ”den sämsta presidenten i vårt lands historia”.

Den oberoende senatorn Joe Manchin var den senaste framstående lagstiftaren att uppmana Biden att kliva åt sidan. Han sa till CNN på söndag morgon att presidenten borde ”överlämna stafettpinnen” till en ny generation ledare.

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq