Zakharova kritiserar den ”uppenbara satanismen” vid OS avslutningsceremoni

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad Idag 8:26
- NewsVoice redaktion
OS avslutningsceremoni 2024
"Golden Voyager", Thomas Jolly och Maria Zakharova. Montage: NewsVoice

Newsweek skriver att Rysslands presstalesperson Maria Zakharova kritiserat den ”uppenbara satanismen” och de religiösa övertonerna under avslutningsceremonin av de olympiska spelen i Paris 2024.

Maria Zakharova kommenterade via sin Telegram-kanal på tisdagsmorgonen:

”Det enda som är värre än öppnandet av de olympiska spelen i Paris kan vara stängningen av dem”.

Avslutningsceremonin för de olympiska spelen 2024 ägde rum i söndags. Den homosexuelle fransmannen Thomas Jolly stod för regin av både avslutnings- och öppningsceremonin.

Zakharovas kritik  gällde främst uppträdandet kallat ”The Golden Voyager”, som var en skrämmande gestalt iklädd en gyllene rustning och en huvudbonad med spetsar, som i en lina hissades ner från arenans tak och på scenen mötte en huvudlös bevingad ängel och en astronaut, innan gestalten lyftes upp av en grupp artister klädda i likvita kroppsdräkter.

Zakharova kommenterade:

”Allt står i klartext, en fallen ängel som förvandlar människor till zombies, [och] underkastar mänskligheten sin vilja”.

Hon kallar vidare inslaget ”uppenbar satanism”.

Newsweek som hänvisar till Associated Press (AP) skriver att Thomas Jolly tänkt sig att den gyllene figuren representerar Voyager Golden Record, den guldpläterade vinylskivan, som fanns ombord på rymdsonden Voyager 1977. Den innehåller ljud, musik och foton som enligt NASA skulle visa de utomjordingar, som någon gång hittar sonden i yttre rymden, ”mångfalden av liv och kultur på jorden”.

Den olympiska organisationskommittén säger till Newsweek att Golden Voyager-segmentet var inspirerat av ”ett antal referenser från Frankrikes historiska arv”, ”varelser från science fiction och videospel” samt den där skivan på Voyager 1977.

Hur och varför den skrämmande figuren kan representera en vinykskiva om planeten jorden och varför gestalten möter en huvudlös bevingad ängel omgiven av zombieliknande figurer, är dock fortfarande något oklart (redaktionens anmärkning).

Även under OS öppningsceremoni förekom huvudlösa personer.

Flera huvudlösa Marie Antoinettes kantade Seine under öppningsceremonin för Paris 2024-OS, den 26 juli. Foto: Press.paris2024.org

Apropå kulturell mångfald skriver Newsweek att ryska idrottare förbjöds att tävla i Paris-OS under sina respektive länders flaggor på grund av Rysslands militära insatser i Ukraina. Ryska idrottarna fick endast tävla under en neutral flagga.

Vladimir Putin kallade det för en ”etnisk diskriminering”.

Tom Cruise. Montage: K. Hell. Foto: nbcnewyork.com
Tom Cruise. Montage: K. Hell. Foto: nbcnewyork.com

NewsVoice skrev tidigare om Tom Cruise som under en annan linfärd från taket hade problem med att veckla ut en flagga som skulle annonsera de olympiska spelen i USA 2028.

 

Källor och relaterat

Kanalen GB News kommenterar:


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq