Filmpremiär av Jüri Linas nya dokumentär Förnimmelsen

Annons

publicerad Idag 11:48
Jüri Lina
Jüri Lina

Träffa författaren och filmskaparen Jüri Lina i Göteborg den 3:e november när det är premiär av Jüris nya dokumentär, Förnimmelsen.

Filmens uppbyggnad vilar helt på det konstnärliga bildspråkets teknik där musik, ljud- och visuella effekter, vägledande citat samt kunskapsfördjupande text är hans kreativa redskap.

Filmen avslöjar olika brott mot mänskligheten, oftast begångna av allehanda socialister. Den synliggör i det närmaste okända krig som skulle ha riskerat den globala freden.

Han krossar myten om den så kallade ”eviga freden”, som gör gällande att socialistiska länder inte krigar med varandra. Den vetgirige tittaren kommer att lära sig mycket om vår okända och underliga värld. I den nya filmen förekommer främmandegörande figurationer.

Genom att förvandla det vardagliga till det ovanliga manifesteras det vanliga som något exceptionellt. För att genom det ovanliga föreställa det som är vardagligt. Källorna i detta verk är ytterst svåråtkomliga. Förnimmelsen är en unik film, som borde lämna särskilt djupa intryck på varje känslig tittare.

Filmen visas den 3:e november 2024 i Göteborg
Entré: 200 kr (kontanter)
Insläpp: kl.16.30. Filmen startar 17:00. Frågor och svar efter filmen! Eventet avslutas ca kl 20:00.

Adressen meddelas endast via e-post genom förbokning! Fika och böcker säljs i pausen!
Endast förbokning: filmvisning@protonmail.com


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq