Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Reporter blir utslängd av polis från ort där sharia dominerar nationell lag

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 juli 2018
- NewsVoice redaktion

Reportern Lauren Southern försöker besöka en påstådd no-go-zone i förorten Lakemba utanför Sydney i Australien. Hon har inte tagit för givet att det är en no-go-zone, men hon vill undersöka om benämningen kan anses vara korrekt. Det tar inte mer än 20 minuter innan mainstream media ifrågasätter hennes närvaro och polisen direkt avisar reportern.

En analys av situationen i Lakemba visar att det som sannolikt hände var att ortsbor såg hur reportern med kamera började röra sig i området. Lokalt boende muslimer tipsar sedan polisen och andra medier (eller att polisen kan ha tipsat media) vilket resulterade i att massmedia omedelbart åkte till platsen där Lauren Southern befunnit sig inte mer än 20 minuter. De ifrågasätter hennes närvaro. Därefter kommer polisen snabbt till platsen och förbjuder Southernfrån att filma, intervjua och till och med gå trottoaren.

Hon varnas att hon begår ett brott (störandet av frid) om hon väljer att fortsätta, men polisen vill samtidigt inte medge att hela orten lyder under australiensisk lag som tillåter både pressfrihet och yttrandefrihet.

Lauren Southern drar slutsatsen att det verkligen rör sig om en no-go-zone, att sharia gäller i Lakemba och att sharia därmed dominerar över nationella lagar om yttrandefrihet och pressfrihet. Hon till och med säger att Lakemba är ett av Islam erövrat landområde.

Svenskar snart en minoritet i Sverige

Southern har i sin rapportering tidigare statuerat Sverige som ett skräckexempel på denna typ av maktövertagande i no-go-zoner, områden som den svenska polisen kallar för “utsatta områden”. Hon anser att Islam tillåts expandera på grund av rädsla för en dominant islamistisk kultur och att Väst har förlorat sin identitet. Hon tror att ursprungsbefolkningen i tex Sverige inom några decennier kommer vara en minoritet.

I videon nedan diskuterar Lauren Southern händelsen i Lakemba tillsammans med Stefan Molyneux från Freedomain Radio. Molyneux påpekar att polisen hittar på regler i stunden för att försöka bli av med reportern från området. Hon förbjuds att filma, men polisen förbjuder inte massmedier på plats från att filma och intervjua Southern. Kognitiv dissonans råder i situationen.

Text: NewsVoice

Källor och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq