World Trade Center – the movie

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 mars 2007
- NewsVoice redaktion

Oliver Stones film var inte en besvärande USA patriotisk soppa som jag trodde utan istället en gripande skildring av två polisers öde i samband med WCT 9/11. De heter John McLoughlin och Will Jimeno och de är de två sista av totalt 20 personer som överlevde inuti husen som kollapsade. De grävdes fram efter över 20 timmar. Båda var svårt skadade, men de överlevde både olyckan och 16 respektive 27 timmar av operationer.

En intressant detalj i filmen är att varken Al Qaida eller terrorister nämns som orsaken till attacken mot WCT. Istället ges skulden till “them” och “they”.  Oliver Stone gör ett politiskt uttalande genom filmen, ett uttalande om att bakom attacken fanns “andra krafter”. Notera särskilt den fåordige marinofficeren i filmen som rör sig i filmen som en vålnad. Notera framför allt vad han säger. Där har vi också Oliver Stones politiska inlägg mellan raderna och jag kan ana att Oliver Stone inte tror på den officiella 911-rapporten.

www.wtcmovie.com

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *