Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Tungviktare lämnar Vetenskap och Folkbildning – Professor Germund Hesslow fick nog

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 januari 2011
- NewsVoice redaktion
Professor Germund Hesslow i Newsmill, januari 2011. Privat foto.

germund hesslow

En tungvikare inom VoF Germund Hesslow lämnar föreningen bakom sig. Han säger med skarpa ordalag av sig sin sammanblandning med föreningen där han ännu står som kontaktman. Professor Germund Hesslow riktar sig i ett öppet brev på Newsmill direkt till professor Dan Larhammar. Det finns anledning att tro att Larhammar är den drivande parten bakom förvillarutmärkelsen som Hesslow särskilt tydligt tar avstånd ifrån.

Det här måste självklart skaka om VoF. Dels tungviktaravhoppet i sig, men även det riktade ifrågasättandet mot en central gestalt som Larhammar samt att det sker helt i det öppna på Newsmill.

Jag misstänker att detta är resultatet av diverse motreaktioner  mot VoF i kombination med den tendentiösa förvillarattacken mot Stockholmsinitiativet. Vi har här möjligen en ackumulativ kraft som just i årsskiftet 2010-2011 riktats mot den sjuka delen av VoF.

Nu äntligen kanske den friska delen av VoF kan spira.

Germund Hesslow: Vetenskap och Folkbildning har trampat i klaveret

Text: Torbjörn Sassersson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq