Demonstrationerna fortsätter i hela världen – stormedia rapporterar marginellt

publicerad 28 maj 2011
- Mikael Cromsjö
Demonstration - Pressfoto: TheranLive.org
Demonstration – Pressfoto: TheranLive.org

Massiva demonstrationer fortsätter att sprida sig över hela världen. I Spanien har demonstrationer pågått i över 50 städer och vi ser även samma fenomen i flera andra länder som Frankrike, Chile, Argentina och till och med Sverige. Massmedia väjer att inte uppmärksamma demonstrationerna vilket kan tyda på att det nu är på riktigt.

Text: Mikael Cromsjö

Det ser ut att finnas en viss medvetenhet om den större bilden. Höger eller vänster är inte lika relevant utan missnöjet riktas mer mot systemet i sig själv. Vissa av demonstrationerna har egna vakter som bl.a kan ingripa om det går överstyr, vilket försvårar för betalda “aktivister” att förstöra. Frågan är hur de kommer att organisera sig så att de inte blir infiltrerade.

Läs hela artikeln på Vaken.se

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq