Utnämningen Årets förvillare 2011 gick till Hanno Essén

publicerad 1 maj 2011
- av Torbjörn Sassersson red.

Årets Förvillare 2011

Hanno Essén, ordförande i skeptikerföreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF), får priset Årets Förvillare för 2011. Motiveringarna är för att han vid framträdanden i media ger sken av att vara expert i flera vetenskapliga ämnen trots att han endast är fysiker. Essén förklarar inte varför hans fysikkompetens gör honom lämpad för att uttala sig om frågor om medicin tex i utnämningen 2009 av fettdoktorn Annika Dahlqvist till priset med samma namn fast i VoFs tappning.

Dessutom var utnämningen till Annika Dahlqvist grundad på felciteringar i Aftonbladet. Att inte använda säkra källor i en verksamhet som påstås vara vetenskaplig är förvillande, skriver sajten Årets Förvillare.

Läs mer om förvillarpriset 2011


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Ja, för att säga att något miskar risken kan ju alla göra utan att ha ngt på fötterna…

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *