Användarberättelser – ett arkiv över positiva erfarenheter av alternativmedicin

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 2 augusti 2011
- NewsVoice redaktion

Användarberättelser alternativmedicin

Tidningen 2000-Talets Vetenskap startade 2011 ett arkiv över användarberättelser med personer som har botat sina kroniska sjukdomar och åkommor tack vare att de använt alternativmedicin när skolmedicinen har misslyckats. Arkivet är även en reaktion mot  försöken att kväva alternativmedicin till döds i Sverige.

Text: Torbjörn Sassersson, uppdaterad 2011-08-18, 2012-04-06

Sedan flera år har lobbyister i Bryssel försökt introducera nya lagar och regler för att förhindra utövandet av alternativmedicin och människors rätt till fri vård. Allt har skett under parollen: “för ditt eget bästa”. I Sverige har alternativvården via Socialstyrelsen drabbats särskilt hårt av rabiata bestämmelser. I kulisserna smyger det skeptiker från föreningen VoF som kartlägger bla på Woo Map och anger alternativmedicinare för KO och Socialstyrelsen för att de avviker från de nya kvävande reglerna.

Gå till Användarberättelser

Producenter av alternativa preparat får inte skriva på burkarna att medicinen botar eller vad de är verksamma emot. Nästan alla alternativmediciner har redan förbjudits, men det som står på hyllorna får säljas av till det blir tomt. Naturläkare, homeoapter, ayurvediska läkare samt läkare inom kinesiska traditionell medicin får inte ens redogöra för patienternas positiva erfarenheter av medicin och alternativa behandlingsmetoder. 

Det enda som finns kvar är yttrande- och åsiktsfriheten. Människor får berätta och skriva ner sina positiva erfarenheter av alternativmedicin. Så länge som människor har rätt att uttrycka sina åsikter om hur de blivit hjälpta av alternativmedicin och naturliga behandlingsmetoder när skolmedicinen misslyckats finns det en chans kvar att alternativmedicinen kan fortsätta existera.

Tidningen 2000-Talets Vetenskap har därför som en gratistjänst med frivilligt stöd av alternativläkare, alternativterapeuter och gemene man skapat “Användarberättelser”.

Initiativtagarna bakom användarberättelser uppmanar alla terapeuter, läkare eller återförsäljare som erhållit tacksamma brev från nöjda patienter/kunder som de hjälpt till att posta sina erfarenheter. Även privatpersoner kan lägga till sina erfarenheter av olika naturpreparat och metoder. Framgångsrika alternativmedicinska metoder blir därför tillgängliga för alla. Du kan söka efter en sjukdom och sedan läsa om andras erfarenheter om hur naturmedicin botar.

Kontaktpersoner för användarberättelser: Ingemar Ljungqvist och David Tiger.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *