CIA-agent Susan Lindauer varnade för WTC 911 och blev arresterad

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 augusti 2011
- NewsVoice redaktion

Susan Lindauer,   CIA operative

Fair gameMänsklighet.wordpress.com: “Susan Lindauer arbetade för CIA och var ansvarig för antiterrorism på Iraks ambassad. Oberoende källor har bekräftat att hon varnade för den s.k. ”terrorattacken” 11 september 2001 i New York. Kort efter att hon bett om att vittna inför kongressen om underrättelsetjänsten innan Irakkriget arresterades dock Lindauer genom USAs Patriot Act. Lindaur har skrivit en bok vid namn Extreme Prejudice med undertiteln The terrifying story of the patriot act and the cover ups of 9/11 and Iraq.”

Filmen Fair Game handlar om en annan kvinnlig CIA-agent, Valerie Plame, som också visste för mycket och gick för långt. Läs filmrecension på SvD.

Lyssna på audiointervju med Susan Lindauer, klicka:

[mp3_embed playlst=”http://www.radiodujour.com/mp3/20110104-kevin-barrett-susan-lindauer.mp3″]

 

Eddieleaks.org: “As a U.S. Intelligence Asset, Susan Lindauer covered anti-terrorism at the Iraqi Embassy in New York from 1996 up to the invasion. Independent sources have confirmed that she gave advance warning about the 9/11 attack. She also started talks for the Lockerbie Trial with Libyan diplomats.”

“Shortly after requesting to testify before Congress about successful elements of Pre-War Intelligence, Lindauer became one of the first non-Arab Americans arrested on the Patriot Act as an “Iraqi Agent.” She was accused of warning her second cousin, White House Chief of Staff Andrew Card and Secretary of State Colin Powell that war with Iraq would have catastrophic consequences.”

“Gratis of the Patriot Act, her indictment was loaded with “secret charges” and “secret evidence.” She was subjected to one year in prison on Carswell Air Force Base in Fort Worth, Texas without a trial or hearing, and threatened with indefinite detention and forcible drugging to shut her up. After five years of indictment without a conviction or guilty plea, the Justice Department dismissed all charges five days before President Obama’s inauguration.”

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq