Voffaren Per Johan Råsmark utmanas att böja nycklar snabbare än Uri Geller

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 7 augusti 2011
- Torbjörn Sassersson

VoF

Per Johan Råsmark har blivit anmäld att utföra ett vetenskapligt kontrollerat test för att vinna Humanisternas och Christer Sturmarks 100, 000-kronorstävling Kristallkulan. Råsmark påstår sig nämligen kunna böja skedar och nycklar snabbare än Uri Geller.

Text: Vetenskap och Folkbildning

Börje Peratt TV-producent för bla SVT utmanar idag Råsmark att visa sin färdighet.

Om Per Johan Råsmark klarar utmaningen men inte en kontrollgrupp hur ska det bedömas? Är det i själva verket ett övernaturligt fenomen som Råsmark utför även om han säger att det är mentalism? Christer Sturmark lovar på Humanisternas hemsida att stå för prissumman, 100,000 kr om metallböjandet är oförklarligt. Om fler kontrollpersoner klarar av att böja metallobjekten kan det betraktas som en normal och naturlig förmåga, men vad innebär det om bara Råsmark kan böja?

Källa

 

 

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq