Mona Nilsson nomineras till årets miljöjournalist 2011

4
207

Mona Nilsson nomineras till Årets miljöjournalist 2011

Passa på att nominera Mona Nilsson till årets miljöjournalist för 2011 du med. Sista nomineringsdatum är idag, fredagen den 30 september! Jag har redan skickat in min röst för henne. Du har resten av fredagskvällen på dig att skicka in din nominering. Ladda ner nomineringsblankett nedan. 

Text: Torbjörn Sassersson

Mona Nilsson är utan tvivel Sveriges mest insatta journalist när det gäller mobiltelefonins hälsorisker. Hon har under 2011 producerat en lång rad artiklar som påvisar myndigheters och experters jäv och oduglighet i att på bästa sätt skydda allmänheten från risker med mobiltelefonianvändande. En riskgrup är barn och ungdomar som riskerar att få hjärncancer i en stigande omfattning eftersom Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) inte gjort något annat än att skriva på sin hemsida att hands-free är bra. I och med att hjärncancern ökar är det frågan om SSM kan åtalas av drabbade personer och anhöriga. Det återstår att se.

I Mona Nilssons senaste avslöjande i september 2011 visar hon att experter inom Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) har manipulerat undersökningar till fördel för industrins intäkter och till nackdel för oss användare. Läs mer

Tidigare i juni 2011 avslöjade Mona Nilsson att en annan expert inom Strålsäkerhetsmyndigheten arbetat som lobbyist för telekom samtidigt som denne i egenskap av expert inom SSM säger att det inte finns risker med mobiltelefoner. Läs mer

Nominera Mona Nilsson till årets miljöjournalist du med. Hon har lagt avsevärd obetald tid för att sprida kunskap om forskningens egentliga resultat innan den filtrerats i PR-syften.

Ladda ner nomineringsblankett och maila den sedan till 

Läs mer om nomineringen på Miljöjournalisternas förening

Mona Nilssons nya blogg


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Doc Button
Doc Button
Gäst
30 september 2011 kl 17:01

Världen behöver flera Mona Nilsson, som vågar stå upp för sanningen!

ruben
ruben
Gäst
30 september 2011 kl 20:48

Klart att jag röstar på henne. Hennes grävande journalistik är så värdefull.

elkelein
elkelein
Gäst
1 oktober 2011 kl 10:53

Klart! Hon måste ju bara vinna. Ska länka vidare till kompisar och släkt!!

HerrBanan
HerrBanan
Gäst
1 oktober 2011 kl 14:22

Hann inte!