Biverkningar sätter stopp för influensavaccinet Preflucel

publicerad 25 oktober 2011
- av Torbjörn Sassersson red.

Influensavaccinet Preflucel är helt stoppat fram till dess att en utredning om allvarliga biverkningar har utretts. Influensavaccinet Preflucel får alltså inte användas, skriver Läkemedelsverket i ett pressmeddelande. Fler biverkningar än förväntat har rapporterats i Europa.

Den 21 oktober 2011 informerade LMV att tillverkaren dragit tillbaka en hel tillverkningssats sedan antalet biverkningsrapporter visat sig vara ovanligt många.

Biverkningarna är: hög feber, muskelsmärta och allergiska reaktioner. De har enligt rapporterna inträffat samma dag som eller dagen efter vaccinationen. I visa fall har reaktionerna enligt Läkemedelsverket varit allvarliga.

Källa: Sydsvenskan

Källa: Läkemedelsverkets pressmeddelande

Mer om vaccination och biverkningar


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Bra kommentarer. Det här är bara ytterligare ett exempel att vi inte per definition kan lita på myndigheter. Vi kan lita på förnuftet och vår förmåga att ställa svåra frågor. Vi kan lita mer på insatta bloggare för bakom många bloggare finns sakkunniga personer.

  Vi behöver fler sådana. Välkomna med era alster till Newsvoice, en röst mediebruset.

 • Medan det finns saker som faktiskt hjälper – men det får man inte säga. Då kommer läkemedelsverket. För i vårt förlovade land får bara saker med biverkningar och diskutabel effekt kallas “läkemedel” medan det som faktiskt läker inte får nämnas högt.

 • Man drar in vaccinet för att “biverkningsrapporter visat sig vara ovanligt många”, och fler biverkningar än förväntat har rapporterats i Europa.

  Alltså underförstått man förväntar sig alltid biverkningar vid vaccinationer.

  Och för övrigt vill jag tillägga att den som blir förvånad över att detta vaccin skapar ovanligt många fall av biverkningar har inte läst Fass.se

  Där står svart på vitt att 1 på 10 kan drabbades av huvudvärk, muskelsmärtor, trötthet och sjukdomskänsla.

  Och 1/10 upp till 1/100 kan drabbas av hosta, smärta illamående och kräkningar, ökat blodtryck, svamp i munnen, svettattacker, frossa och feber, ledvärk mm.

  Det står till och med i Fass.se att det finns misstanke att en försöksperson har fått MS 6 veckor efter vaccinering och de skriver “Ett kausalt samband med vaccinationen kan inte uteslutas”

  Jag förundras över att de menar att oväntat många har blivit sjuka av vaccinet och verkar nästan förvånade, att så många har fått allvarliga biverkningar. Men redan när man testade vaccinet på försökskpersoner var det många som blev sjuka. Så jag undrar är de inte läskunniga? Det står ju i Fass att vaccinet har förorsakat allvarliga biverkningar vid kliniska studier. Det är bara att läsa innantill.

  Man undrar verkligen över våra myndigheters säkerhetstänkande, när de godkänner vaccin som bevisligen gör folk sjuka.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *