El Hierro – befolkningen förbereds för stegrad vulkanaktivitet

0

En uppmärksam civilist som kallar sig MrCometwatch följer utvecklingen på Kanarieön El Hierro. Den lokala myndigheterna på ön har börjat vidta säkerhetsåtgärder för sin befolkning. Ett mindre havsområde strax utanför ön förändras pga av en vulkanisk aktivitet under havsbotten. Lavaklumpar flyter upp till havsytan och havet färgas grått. El Hierro är en insomnad vulkan precis som de övriga Kanarieöarna. El Hierro är den västligaste och den sydligaste ön i ögruppen.

Det spekuleras i att ett större vulkanutbrott på ön kan skapa mycket stora tsunamis.

SvD: Skärpt vulkanvarning på kanarieö

Wired: Increasing Indications of a Potential Eruption at El Hierro? (26 sep 2011)

El Hierro

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer