El Hierro – befolkningen förbereds för stegrad vulkanaktivitet

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 oktober 2011
- NewsVoice redaktion

En uppmärksam civilist som kallar sig MrCometwatch följer utvecklingen på Kanarieön El Hierro. Den lokala myndigheterna på ön har börjat vidta säkerhetsåtgärder för sin befolkning. Ett mindre havsområde strax utanför ön förändras pga av en vulkanisk aktivitet under havsbotten. Lavaklumpar flyter upp till havsytan och havet färgas grått. El Hierro är en insomnad vulkan precis som de övriga Kanarieöarna. El Hierro är den västligaste och den sydligaste ön i ögruppen.

Det spekuleras i att ett större vulkanutbrott på ön kan skapa mycket stora tsunamis.

SvD: Skärpt vulkanvarning på kanarieö

Wired: Increasing Indications of a Potential Eruption at El Hierro? (26 sep 2011)

El Hierro


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *