McCarthy-liknande processer i USA

publicerad 23 november 2011
- av NewsVoice
Kriminalisering av konspirationer på internet

Kriminalisering av konspirationer på internet

Aaron Dykes rapporterar om en McCarthy-liknande process i USA med målet att kriminalisera "konspirationsteorier" på webben och ingjuta tvivel mot medmänniskor, för de kan ju vara terrorister.

Joseph McCarthy var en amerikansk republikansk politiker och senator som under 1950-talet blev känd för begreppet "McCarthyism", som innebär en form av politisk förföljelse av personer som, ofta på vaga grunder, anklagas för kommunistiska sympatier. McCarthy drev aggressiva kampanjer mot misstänkta kommunister som man ansåg hade infiltrerat den amerikanska administrationen. Många inom politiken, militären, massmedia och nöjesindustrin tvingades att lämna sina arbeten på grund av dessa kampanjer.

Text: NewsVoice