SvD Opinion: Även Julian Assange förtjänar pr-stöd

  1

  I en debattartikel med rubriken pr-konsulter bör tacka nej till Assange menar Pontus Nyström att det är skandalöst att Julian Assange anlitar pr-stöd i Sverige för att föra fram sin talan i medierna.

  Detta är en märklig åsikt med tanke på den tid vi lever i. Mediernas inflytande över folks åsikter är enormt och inte sällan döms offentliga personer som misstänks för brott på förhand i medier.

  Läs mer

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  1 Kommentar
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  cecilia P raivonen
  cecilia P raivonen
  Gäst
  20 november 2011 kl 04:19

  Anser det stämmer. För det första har den Kubanska Ana Bernardin och sin vän, alltså de två som anklagar honom, en stor del av den socialdemokratiska partiet bakom sig. Den kubanska Ana Bernardin är en aktiv del inom politiken och har sina kontakter av vikt. Ungefär detsamma kan man säga om advokatfirma som ska “försvara” dem och i viss mån även om aklagaren. Alla tillhörande till samma gruppering inom socialdemokratin, även polisen som tog han om anmälan.
  För det andra har median inte varit speciellt “snäll” mot honom, utom i viss mån dömt honom i förväg samt publicerar ting om honom som börde inte ha publiceras.
  För den tredje för att göra det hela mera rättvis, behöver Assange en viss kultural stöd. Det har de andra helt gratis, eftersom de bor här, men inte Assange, och eftersom det handlar om anklagelser som har för mål att ge honom fängelse är mer än rättvis att han får viss stöd.

  Visst är detta som sagt, helt okej.