Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Unga agenter lämnas åt sitt öde – din anställning har inte existerat

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 november 2011
- Torbjörn Sassersson

Infiltratör lämnas åt sitt öde. Efter att i åratal ha använts till livsfarliga uppdrag åt Säpo lämnades Magnus åt sitt öde. Officiellt har hans anställning aldrig existerat, skriver DN.

– Som jag förstår det var han ett ganska lätt byte för de effektiva värvarna polisen har, säger statsåklagare Nils-Erik Schultz i det avsnitt av SVT:s Uppdrag granskning som sänds på onsdagskvällen.

Magnus kunde inte tro att han skulle lämnas åt sitt öde, men det var vad som hände. Utan officiella inkomster hade han inget cv och inga pensionsinbetalningar. Han hade heller ingen utbildning.

Magnus kontaktade i desperation en åklagare, och till slut nåddes en uppgörelse, där han fick 600.000 kronor och hjälp med utbildning. Men han saknar fortfarande arbete, referenser och framtidstro.

Läs hela artikeln

Se TV-programmet “Infiltratören” som sänds kl 20:00 på onsdag 23 november på SVTDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq