Unga agenter lämnas åt sitt öde – din anställning har inte existerat

  0

  Infiltratör lämnas åt sitt öde. Efter att i åratal ha använts till livsfarliga uppdrag åt Säpo lämnades Magnus åt sitt öde. Officiellt har hans anställning aldrig existerat, skriver DN.

  – Som jag förstår det var han ett ganska lätt byte för de effektiva värvarna polisen har, säger statsåklagare Nils-Erik Schultz i det avsnitt av SVT:s Uppdrag granskning som sänds på onsdagskvällen.

  Magnus kunde inte tro att han skulle lämnas åt sitt öde, men det var vad som hände. Utan officiella inkomster hade han inget cv och inga pensionsinbetalningar. Han hade heller ingen utbildning.

  Magnus kontaktade i desperation en åklagare, och till slut nåddes en uppgörelse, där han fick 600.000 kronor och hjälp med utbildning. Men han saknar fortfarande arbete, referenser och framtidstro.

  Läs hela artikeln

  Se TV-programmet “Infiltratören” som sänds kl 20:00 på onsdag 23 november på SVT  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
  Föregående artikelLeslie Kean: UAP:s and Government: Proposing a New Way Forward
  Nästa artikelLäkemedelsverket mörkar neurologiska skador av svininfluensavaccinet, Pandemrix
  Torbjörn Sassersson är redaktör på NewsVoice.se. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995 och har i övrigt en bakgrund inom webb-PR, IT och kommunikation.
  Prenumerera
  Notify of
  guest
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer