Årets Förvillare är etablissemanget när folket väljer vinnare

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 29 december 2011
- Torbjörn Sassersson red.

Årets Förvillare 2011

Ett direktdemokratiskt experiment med oanade konsekvsenser har genomförts i Sverige. Några rebeller som startade sajten Årets Förvillare.nu lät folket få nominera kandidater och välja vinnare till priset Årets Förvillare. Ingen visste till vem folket ville ge antipriset. Vinnare blev en chef på Smittskyddsinstitutet på grund av massvaccinationen som gjorde svenska folket sjukt av giftigt vaccin.

Text: Torbjörn Sassersson | Denna artikel refuserades av Newsmill

Första plats: Smittskyddsinstitutet

Det som från början var ett Practical Joke riktat mot upphovsmakaren till antipriset Årets Förvillare, nämligen föreningen Vetenskap och Folkbildning, har i och med årets fria val transformerats till en genuin maktfaktor. För vad händer om folket får styra kejsaren precis som under romarnas tid i gladiatorarenan Capitolium? Svaret är direktdemokrati och enligt vissa bedömare det enda egentliga demokratiska systemet eftersom det kringgår det politiska styrskiktet som allt mer springer storindustrins intressen under den skenbara vi-bry-oss-om-parollen: “vi måste tänka på tillväxten och sysselsättningen”. Ja, tänk på den ni politiker. Nu börjar svenska folket tänka själva eftersom vi påminde oss om att ordet demokrati faktiskt betyder folkvälde och inte politikervälde.

Så här står vi nu. Visserligen omfattade valet bara 733 personer som röstade fram Smittskyddsinstitutet som Årets Förvillare 2011, men betänk om siffran varit 733,000 eller varför inte 7,3 miljoner svenskar om det finns så många röstmogna?

Andra plats: Professor Martin Ingvar, föreståndare för Osher Centrum, Karolinska Institutet

På andra plats hittar vi professor Martin Ingvar på Karolinska Institutet som enligt en separat direktdemokratisk namninsamling på nätet fick ihop 3300 irriterade svenskar som ogillar att Osher Centrum som skulle forska på alternativmedicin istället la merparten av en donation på 42 miljoner kronor på annat. NewsVoice har i ett indirekt samarbete med Ingemar Ljungkvist från tidningen 2000-Talets Vetenskap och professor Johan Tyberg granskat centrets verksamhet och kommit fram till att ryktet stämde. Osher Centrum har inte gjort vad folket intresserade av alternativmedicin förväntade sig. Orsaken är enligt en anonym professor på KI att KI:s ledning i princip hatar alternativmedicin och aldrig någonsin skulle tillåta den skada skolmedicinen.

Tredje plats: Vetenskapsjournalisten Karin Bojs på Dagens Nyheter

Det var undertecknad som nominerade Karin Bojs. Anledningen är enligt min mening Bojs missbruk av en maktposition som vetenskapsjournalist på Sveriges största dagstidning. Det är så lätt att förutsäga Karin Bojs normgivande artiklar. För mig handlar det i hög grad om att Bojs enbart följer etablissemangets vilja. Säger Smittskyddsinstitutet att alla svenskar ska massvaccineras så skriver Karin Bojs kvickt exakt samma sak utan att lägga ner en enda minut på kritiskt tänkande. Bojs lägger sedan ofta gärna in sina egna personliga värderingar för att väcka de känslor hon vill ha i några 100,000 läsare hon åtminstone potentiell kan nå per artikel. Min gissning är dock att de flesta svenskar genomskådat hennes pseudofolkbildning och därför endast läser rubrik och ingress.

Ett exempel på Bojs förmåga som undersökande journalist är hennes DN-artikel: “Nej, nej, nej, tro dem inte!” om “konspirationsteorier” som bland annat för fram hennes åsikt: “Vaccinet mot svininfluensan H1N1 är inte farligare än själva sjukdomen”. Om jag varit 10 år gammal hade jag kanske inte reagerat på Bojs artikel som egentligen skulle passa bättre i Kamratposten.

Text: Torbjörn Sassersson, redaktör NewsVoice

Bildruta från filmen Gladiator. Kejsare Commodus spelad av Joaquin Phoenix tvingas ge tumme upp eller ner beroende på publikens vilja i Capitolium.
Bildkälla:  DreamWorks SKG, Universal Pictures, Scott Free Productions. Läs mer om filmen 

 


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Hej Erik Rosenlund!

  Du tyckte inte att Russia Today var en pålitlig källa vad gällde Libyen. Vad säger du om CNN då?
  Här är ett klipp från april 2011 med förre CIA-chefen för Bin Laden-enheten 1996-99. Han säger att USA visst kommer att beväpna och träna “rebellerna” och stötta dem, eftersom det inte finns något annat val nu när de andra hotåtgärderna mot Kadaffi inte fungerat och länder gärna inte vill erkänna misslyckanden.

  Bäst vore att inte lägga sig i överhuvudtaget.Efter att ha lyssnat på Clinton och Rice låter det inte som en insats för att rädda demokratin. “Ett teaterstycke satt upp av Mrs Clinton and Mr McCain som älskar att blanda sig i utomlands”. Att detta än en gång är ett USA-lett tillsammans med NATO utfört krig där väst skjuter muslimer, liksom i Iraq, och det ser ut som de är där för oljans skull!

  Att det är oklokt att lägga sig i andra länders affärer, som inte USA har något med att göra, speciellt som USA är så gott som bankrupt. Dessutom påpekar han att reportern springer Obamas ärenden… Detta från en CIA terrorist-analytiker. Tur att det var live-sändning!

  http://www.youtube.com/watch?v=RpvMkoPgjWE&feature=related

 • Annika Linde var ett bra val! Hon satt på dubbla stolar. Att det fanns risker med detta vaccin var inte precis någon hemlighet. Det fanns forskning som varnade sen länge tillbaka. Men man valde att springa BigPharmas ärende. Folk säljer sina själar för karriären.
  Sen när det går som det går säger dom bara:
  “Vi ångrar ingenting vi har lärt oss av det här”.
  Säg det till dom narkolepsi-drabbade barnen som fått sina liv förstörda och som nu ska medicineras med all möjlig skit…med andra ord fortsatt klirr klirr i kassan för industrin…
  fy*** för den lede

  Khadaffi var en despot som förvisso gjorde bra saker för folket, men han var en slug f*n som visste hur man söndrar och härskar. Han premierade Tripoli och frös ut de östra delarna. Ändå kände sig även Triploborna förtryckta. Folk kunde försvinna, man var rädd för att ens nämna Khadaffis namn när man rörde sig på gator och torg. Här gällde det att viska tyst på sin kammare med enbart väl förtrogna. Angiveri var ingen ovanlighet.
  Men helt klart är det ett maktspel. Personligen tror jag att när en ledare inte längre fyller sin funktion ryker han. Det är dom stora killarna som orkestrerar.
  Oljan och pengarna ska kontrolleras.
  Jag har inte satt mig in så mycket ännu om det storpolitiska maktspelet vad gäller Libyen…det jag skriver kommer bara ur det jag hört från Libyska vänner.

  Den dagen människor vaknar upp och inser att vi inte är fria utan mest bara lurade av en elit som vet hur man orkestrerar…först då kan vi börja tala om demokrati. Det kommer an på oss själva.

  • det jag skriver kommer bara ur det jag hört från Libyska vänner

   Och det är väl också det enda man kan gå efter? Jag är helt med på att vi kan ha fått en förvrängd bild, men jag tror inte att det för den skull finns anledning att tvätta Khadaffi vit som en duva. Riktigt SÅ lurade är vi inte. Vad säger dina Libyska vänner om det Karin säger här? Det skulle vara oerhört intessant att veta, och jag är totalt öppen i detta.

   • Det är ffa en person jag har kontakt med. Han var med rebellerna, hade som jobb att bevaka viktiga byggnader. Det jag kan säga om läget nu är desillusion och besvikelse. Han vill inte vara kvar i Libyen. Han menar att den nya regeringen verkligen försökt göra något bra men att det nu urartat i korruption från alla håll och kanter.
    Inget nytt under solen – det är alltid ett rävspel bakom kulisserna.
    Det finns så mycket god vilja bland de som ville bli fria från Khaddaffis välde men det är inte lätt…
    Är det inte alltid så? Folk reser sig mot en tyrann för att bara luras in i nytt tyranneri.

    Khadaffis tal i FN var något man njöt av, visst tyckte man han hade sina poänger samtidigt som man tyckte han var knäpp. Men i ett tal under revolutionen när han hotade folk att han skulla spåra upp alla motståndare gränd efter gränd, hus efter hus, dörr ,dörr…Khadaffi var en psykopat. Folk mer eller mindre tvingades att gå ut på torgen för att hylla honom – de var helt enkelt rädda. Men så klart fanns det en hel del som gav honom sitt stöd. Framförallt de som han gynnat och gett privilegier.
    Lägger in videon där man driver med talet där han hotade sitt eget folk… gränd, gränd, (zenga zenga)

    http://www.youtube.com/watch?v=N8ZodDweK8Y&feature=related

    • Ja du Lotta, det där var ju väldigt konstruktiv kritik! 😉
     Vad ska en man säga som kanske märker att han blivit lurad och kämpat på fel sida?

     Du borde titta en gång till på original-talet.

     Om Sverige vore hotat, skulle du inte tycka att vår ledare har rätt i att vi ska hitta fienden och oskadliggöra dem? Jag skulle känna likadant. Här föreslår han dessutom att de först ska genomföra en fredlig marsch! Och lyckas inte det så ska det genomsöka varje hus hem och gata tills de hittar dem. Bush höll ett mycket värre tal efter 11 september!

     http://www.youtube.com/watch?v=69wBG6ULNzQ&feature=related

     I Libyens fall påstås många av rebellerna vara Al Qaida och andra lejda män! Det säges också att en del av dessa legosoldater har dragit vidare till Turkiet, där de nu genomgår träning på amerikanska baser för att hjälpa till att “befria” Syrien. Märkligt att USA och NATO nu tyckte att man måste stödja Al Qaida, efter att i så många år ansett dem som skurkar som man jagat över hela världen, samt startat två andra krig för att “bekämpa”, Iraq och Afghanistan. Hmm!

     Det finns också en stor grupp hormonstinna “Coca Cola-cowboys” som tror att krig är ett jättestort TV-spel.(En hel del av dem från vårt land har tagit värvning och “hjälper till” i mellersta östern). Många har också fått uppfattningen, kanske via NCSA och andra TV-serier, att i USA är folk jättefria och stat och militär är så schyssta. Ger man dem sen lite piller (som Kadaffi påstår i sitt tal), vem vet vad som då kan hända? I Libyens fall kan jag tänka mig att även den avsatta adeln kände sig ganska missnöjd…

     Nåja, det skulle inte vara svårt att hitta missnöjda i Sverige heller, det kan jag lova dig! Många är upprörda över dyra elräkningar, frihetsinskränkande lagar (EU som bestämmer att vi inte får ha urgamla örter som medicin t ex), satsning på olönsamma, landskapsförstörande vindkraftverk som kommuner och folk inte vill ha, eller försöksodling av genmanipulerade grödor som kommunen inte heller kan säga nej till! Så ser VÅR demokrati ut i nuläget.

     Visste du att de “hyggliga, människovänliga rebellerna” skjuter skarpt på de som demonstrerar? Dessutom håller de (förutom 7000 andra fångar) landets 67-årige välansedde premiärminister och FN-delegat i fångenskap. Han lever, trots att han har genomgått svår tortyr och ett fall från andra våningen. Röda Korset har besökt honom, “men kan inget göra”, FN svarar inte, trots att många av hans tidigare kolleger runt om i världen vädjat om hjälp. FN och NATO tycker dessutom inte att man behöver göra någon inspektion förrän i januari. Plötsligt är det inte så bråttom med de humanitära insatserna längre.

     Vad var Libyerna så missnöjda med? Det pratas om det “järnhårda styret”, men aldrig några konkreta exempel? Kan du ärligen säga att människorna på Tripolis gator den 1 juli såg RÄDDA ut??? De hade inte behövt gå ut, hela NATO fanns ju där till deras försvar!

     Jag tror att det allra största missnöjet kom från Väst, vars militärbaser och oljebolag blev utslängda efter revolutionen 1969, (som f ö var oblodig). Inte heller ville de att Kadaffi skulle genomföra projektet med den afrikanska guld-dinaren, då hade dollarn blivit helt värdelös. Läs på lite om LIbyens historia. Dock inte de vanliga amerikainfluerade propagandakällorna. Här är ett exempel “från andra sidan”
     http://libyasos.blogspot.com/p/gaddafi.html

     Såg du klippet med den förre NATO-chefen där han räknade upp de länder USA bestämt sig för att invadera redan 2001?
     http://www.youtube.com/watch?v=29VefwLi60o

     Nu har ju USA också anfallit Iran den 6e december. “Thus, in accordance with both International Law and UN regulations, a State of War now exists between the United States & England against the rest of the 192 other states within the United Nations.”

     Det kan också intressera dig att titta i den vänstra kolumnen och läsa andra “demokratiska” beslut som US Gov har genomfört på sistone. Jag tvivlar starkt på att det amerikanska folket tycker att de har en demokrati!
     http://www.fourwinds10.net/siterun_data/government/war/news.php?q=1323455414&mid=54

     Tror du fortfarande att USA och NATO invaderade Libyen “out of godness of their heart”?

     Förresten, på vilket sätt var Kadaffi knäpp? Ge ett exempel, och kom då inte med klipp från ABC, BBC etc. Jag för min del tycker han har många kloka insikter! Att han är “vit som snö” har jag också svårt att tro (vilken politiker är det?), men jag får för mig att han är en rak och enkel man som verkligen velat göra det bästa för folket! Till skillnad från de flesta politiker jag känner till idag.

     • I fall du inte tror mig, här finns fler bilder som visar att sanningen inte rapporteras samt Al Qaidas närvaro:
      How disinformation works: the exemple of Libya (Part 3/3)
      http://www.youtube.com/watch?v=20uLdUM8H44&feature=related

      Black flag is fluttering atop courthouse: Al-Quaeda makes its presence known in Benghazi
      http://www.youtube.com/watch?v=sIrshtYKNs4&feature=related

      Jag är ledsen, men jag tror vi är grundlurade och om vi inte kvickt genomskådar FN, massmedia, våra egna regeringar och andra “rådgivande” enheter, ligger vi, folket, alla risigt till!

      • Hej Karin.
       Som jag sa redan i början
       “Jag har inte satt mig in så mycket ännu om det storpolitiska maktspelet vad gäller Libyen”
       Jag erkänner villigt det. Jag förstår att du är mycket mer påläst än vad jag är.
       Jag vet att rebellerna gjort illgärningar, jag vet att man stulit pengar i egen ficka osv osv. Det har jag fått höra om. Det är därför jag skrev om besvikelse och desillusion.
       Om jag tror på NATO? Vad får dig att tro att jag gör det ? Eller FN?
       Som jag skrev ett tyranneri ersätts med ett nytt.
       Men det jag vet om hur det var i Libyen kommer inte från amerikanska propagandakällor utan från folk som bott och bor där.

       Jag tror dock att du har rätt i mycket av vad du säger. Jag kan bara säga att jag har den inställningen att makten må förändras till det yttre…men det är bara samma visa hela tiden, ett rävspel där maktgalningar av alla sorter “håller på”.
       Franska revolutionen var säkerligen också orkestrerad från makthåll. Men det betyder inte att regimen innan var bra. Ur askan in i elden.
       Samma sak i Ryssland.
       Khadaffi hade sina poänger men han var ingen dununge. Självklart tyckte inte alla illa om honom. Är det inte alltid så? Men man var skraj, och vågade bara viska om karln.
       Jag har hört berättelser om ett stort underjordiskt fängelse dit folk kunde försvinna. Om nedskjutningar mot publiken vid fotbolls match, när Khadaffis son Al Saaadi blivit retad ingen vågade dribbla mot honom så han gjorde “bra” ifrån sig men publiken skanderade blixten efter nån seriefigur…det gjorde de inte ostraffat.

       Kommer inte ihåg vilken stad men i östra delen…man hade målat en åsna med sonens namn som fick gå genom gatorna – efter det blev det ekonomiska sanktioner. De östra delarna har hela tiden varit mer rebelliska.
       Och varför har det varit så tyst i tidningarna om Libyen – innan revolutionen?
       Till skillnad mot dig väljer jag inte sida eftersom jag inte litar på nån sida.
       “Fienden” som du kallar dem som Khadaffi skulle spåra upp gränd efter gränd var vanligt folk, unga pojkar, söner…
       Om du tror att Khadaffi var en reko ledare så väl bekomme. Jag tror han var psykopat…men det tror jag om de flesta maktmänniskor, även de som har bländvita leenden och snygga kostymer som utger sig för att företräda “demokratin” i USA tex
       Same shit.

       • Ja, du gör många goda poänger där, och det är mycket möjligt att han även var “psykopat”, fast han måste ju ha skaffat sig några fruktansvärt mäktiga fiender när han kickade ut utländska oljebolag och militära baser. Han blev säkert lugnare på äldre dar.Jag har inte hört det med fotbollsmatchen, t ex, för det är förfärligt. Det tyckte jag även det var när amerikansk militär sköt mot demonstrerande studenter i Ohio 1970, varvid fyra dog, en blev förlamad och åtta andra sårades.

        Jag menar inte att försvara Kadaffi här, utan visa att det händer mycket dåligt på andra ställen också, utan att väst invaderar och “räddar demokratin”! Jag tror inte dessa unga pojkar hade startat ett uppror utan stöd utifrån! Dock HAR Kadaffi faktiskt verkligen gjort mycket för Libyen, det kan ingen förneka! Och hade han inte haft så hårda nypor och byggt upp mycket militär, så hade USA tagit landet för länge sedan. Många utländska agenter har säkert gjort sina försök under alla år.

        I det här fallet känner jag att det var ett orättfärdigt påhopp av väst, baserat på girighet och rädsla (för att dollarn skulle bli värdelös eller Afrika skulle förena sig, t ex)

        Här är ett klipp från Russia Today som säger att deras satelliter inte noterade några flygattacker över Tripoli. Jag tror på det! Jag tror också att det var Al Qaida och andra utländska legosoldater som lurade några ynglingar. Det finns andra källor som tyder på det, och inte bara i intervjun av Kadaffi gjorde med BBC, ABC och the Guardian.
        http://www.youtube.com/watch?v=hDt92tR2YnA&feature=relmfu

        I USA kan du numera bli terroriststämplad och skickade till Guantanamo på obestämd tid om du fattas fingrar på handen eller om du har mat hemma för mer än sju dagar! Vad som händer i USA kommer snart till EU, är jag rädd!
        http://www.youtube.com/watch?v=pctQF5LHvqY&feature=related

        Var det värre i Libyen under Kadaffi? Jag känner det ändå som att han faktiskt har haft en vision med folkets bästa för ögonen, hålla sig självförsörjande t ex, medan det känns som nätet drar ihop sig om oss. Jag tycker mannen har många sunda idéer som vi behöver nu, innan vi blir totalt ofria under det växande EU-NATO-FN-USA-styret. Att folket samlar sig i byalag och fimpar makten uppåt låter som en bra start.

        Det är sant att det är svårt att hitta sanningen i utbuden, så jag kollar så många olika källor jag kan och försöker känna efter i mitt hjärta vad som är “rätt”.

        Jag tror faktiskt att det var tyst i tidningarna eftersom väst hela tiden bara velat säga negativa saker, så att man hade ryggen fri när denna dagen kom. Då skulle alla veta vilken tyrann som styrt hela tiden. NU är det också tyst i tidningarna, när de borde rapporteras om de förfärligheter som verkligen sker.

        Bortsett från åsikterna om Kadaffi så känns det som vi är helt överens! 🙂

        • Jag mår så otroligt dåligt när jag läser dessa lögner om Libyenkriget. Att citera Russia Today som sanningssägare ger mig rysningar.
         De studenter och ungdomar som stormade militärförläggningen i Benghasi var en av de modigaste handlingar som skett på senare år. När flera militärer vänder befälen ryggen och lierar sig med upproret så sitter du Karin och snörper på läppen och vill kalla dem USA lakejer. Skäms!!!
         Och de Berber som efter decenniers förtryck tar till vapen inspirerade av händelserna i Benghasi. Deras första och enda vapen var en engelsk bössa från 1:a världskriget. Med den och några jordbruksredskap stormade de en liten militärförläggning och lyckades komma åt 5 kalashnikov kulsprutepistoler. De var väl även USA lakejer? Med sitt stora mod lyckades de stå emot och gradvis befria sina städer från välutrustade militärer som dock inte hade någon direkt vilja att riskera livet. Detta trots att de väldigt sent i upproret fick något stöd från NATO.
         Kan inte dessa exempel visa det jättestora folkliga stödet som fanns bakom upproret mot Kadaffi?
         Visst var han god när han dödade alla 4000 politiska fångar som protesterade i ett fängelse på -90 talet. Visst var han god när varje person som på något sätt opponerade sig fängslades och torterades. Visst var han god när endast de som stödde honom erhöll skolutbildning, god sjukhusvård etc. etc.
         Är vänstern helt förblindad av de ryska och serbiska lögnerna som vräks ut på internet?

        • “Jag mår så otroligt dåligt när jag läser dessa lögner om Libyenkriget.”
         Jag håller helt med dig! Och jag är djupt upprörd över att många bara sväljer denna propaganda. Tänk efter var informationen kommer i från och gräv lite själv!

         Jag har aldrig varit vänster, tvärtom, väldigt pro-amerikansk! Men! Det har på senare år dykt upp många indicier som gör det omöjligt att hålla fast vid den illusionen längre! Och det gäller FN också, tyvärr! Sedan jag blev varse deras lögner vad gäller klimatrapporten baserad på simulerade datormodeller och framställd av “2500 eniga experter”, deras tveksamma vaccinationskampanjer och hysteri om svininfluensan så ser inte FN heller ut att vara vad jag trodde. För att inte tala om deras misslyckade politiska insatser för att bevara “freden”. Läs Kadaffis mycket befogade kritik av FN och säkerhetsrådet i hans FN-tal (länk i tidigare kommentar)!

         USA har de senaste decennierna startat en hel del krig i världen för att främja sina egna intressen. Såg du t ex dokumentären “Amerikas farligaste man” som gick på SVT i fjol? Där erkänner en avhoppare från Pentagon hur han hjälpte till att starta Vietnam-kriget på falska grunder. Man ljög, rätt upp och ner och påstod att Nordvietnam hade beskjutet ett amerikanskt örlogsfartyg. När mannen sedan avslöjade fakta, fick den ena tidningen efter den andra domstolsorder att inte trycka historien. I det “fria” Amerika, med “tryckfrihet”.

         Vi kan ta Saddam Husseins massförstörelsevapen, eller “polisaktionen” i Korea samt en hel andra del aktioner i Sydamerika; Panama t ex! Listan kan göras lång…

         Många fler historier finns, om du gör lite efterforskningar.

         Jag drar mig också för att tycka att Russia Today är den stora sanningssägaren, men det var den ENDA kanalen som publicerade e-mailen om Climategate: Först fick BBC dem, inget hände, sedan Al Jazeera, samma resultat, (och det förstår man sedan när man såg Al Jazeeras inslag om Libyen), men när RT fick dem till slut, då kom nyheten ut. Det var också RT som hade kritiska rapporter om svininfluensan och vaccinet. Såg du något om detta på våra nyheter?

         Vem rapporterade om “de modiga rebellerna”? Här är ett klipp som tycks vara ursprunget till ett Al Jazeera-inslag om attack på civila! Och Libyens Human Rights Watch erkände att de inte hade några bevis för sina påståenden, alltså kan jag inte ha någon tilltro till den organisationen heller!
         http://libyasos.blogspot.com/2011/06/media-crime.html

         Jag påstår inte att Kadaffi är guds lamm, och han kom inte så väl överens med Berber, men finns det någon informationen om mördade Berber? 1000 påståda fångar (jaså, blev det 4000 i svensk press?), benen visade sig vara kamelben. Åter igen, var får vi våra nyheter från? Hela Human Rights Watch- rapporten bygger på EN persons vittnesmål. En person som numera bor i USA!. (Precis som en del i den nu “tillfälliga” regeringen gjorde.) Det visade sig ju att Lockerbie-affären inte var Kadaffis fel så han krävde pengarna tillbaka, 2,8 miljarder dollar! Man hade nog ingen större lust att reglera den skulden!

         Vad jag vill säga med ovanstående är att man har försökt hitta en ursäkt länge att angripa Kadaffi och USA försökte en offensiv redan 1986, med en lam ursäkt att han skulle sprängt ett diskotek som var populärt hos amerikanska soldater, i Tyskland! Med facit i hand skulle det inte förvåna mig om det var ett “inside job”.

         Hur många döda har USA orsakat i Irak och Afghanistan? Bara i Afghanistan från den 7 oktober 2001 till april 2002, dog det 3000 -3400 civila pga amerikanska luftattacker enligt professor Marc W Herald! (http://cursor.org/stories/civilian_deaths.htm)
         Skrämmer det inte dig att man i USA tycker det är helt OK att ha fängelser utomlands, där hela världen vet om att det pågår tortyr? Varför ska inte NATO ingripa här, tycker du?

         Kadaffi har gjort bra mycket mer för det libyska folket på 40 år än någon amerikansk ledare har gjort för Amerika sedan Kennedy! Har du mer respekt för Hillary Clinton där hon sitter och skrattar åt Kadaffis död? “Vi kom, vi såg, han dog! Ha ha ha!” Till och med hennes egna tyckte att hon var osmaklig (om man läser kommentarerna).
         http://www.cbsnews.com/8301-503544_162-20123348-503544.html

         “Visst var han god när endast de som stödde honom erhöll skolutbildning, god sjukhusvård etc. etc.” Hur många är det då som stöder honom? Om det nu är största delen av befolkningen, då tycker de flesta det! Och det är inte NATOs eller FNs rätt att invadera och bestämma vad ett annat folk ska tycka!!

         Varför rapporterar nyheterna så lite om Libyen nu? Varför säger man inte att rebellerna har stängt av el och vatten till stora delar av Tripoli? Inte ens elaka Kadaffi gjorde det i Benghazi. Man rapporterar inte heller att stora folkmassor i Syrien var ute och demonstrerade FÖR sin ledare. Ser du mönstret?
         http://www.mathaba.net/news/?x=629742

         Har du sett filmen “Wag the Dog”? Där kan man se hur det kan gå till att starta ett krig! Förresten, såg du någonstans nyheten att FN hade gett läkemedelsföretaget Baxter 12 kilo levande fågelinfluensa-virus som sedan “råkat” komma i Europas blivande vaccin våren 2009? Hur kan det komma sig tror du?

         Det är möjligt att mina åsikter och slutsatser är felaktiga, men jag håller dem öppna för revidering och sväljer inte okritiskt vad massmedia serverar, för där VET jag att det serveras många lögner! Om du inte är bekant med klimatfrågan, titta in på den svenska hemsidan “Theclimatescam.se”, där en hel del svenska forskare från KTH lägger ut forskarartiklar från hela världen, samt kommentarer. Intressant läsning!

         Jag säger det igen: Saker är inte som de ser ut att vara, och ju fortare vi inser det, desto bättre går det för oss!

 • Ja tack! Skönt att demokratin får råda ibland 🙂
  Jag tycker det blir allvarligt också. Många familjer har drabbats riktigt illa och då är det hela familjer.
  Sedan är jag osäker på vad som gäller i den här härvan.
  Kanske Annika Linde har en bra förklaring på hetsen hon var med om att skapa för att vaccinera alla?
  Personligt röstade jag på Martin Ingvar, som ( tvivlar inte på hans forskarkunskap ) använde donerade pengar till egna intressen som inte motsvarade donatorns önskemål om alternativ behandling/medicin….

 • Jag får erkänna att jag först nu kollat upp detta förvillarpris lite närmare. Jag kände mig nämligen rätt… hm, förvillad, tills jag nu läser att det finns två förvillarpris med samma namn. Jag antar också att VoF:s egen pristagare för 2011 är inte utsedd än?

  Men lite ordning bidrar jag med: Colosseum är väl den arena du far efter?

  Liknelsen med gladiatorspelen i Rom är inspirerande.
  I verklighetens Rom var det kejsaren som skapade polariteterna i spelen. Folkets bifall var också kejsarens eget. Vad som skulle vara ”gott” blev till slut också vad kejsaren tyckte var ”gott”. Detsamma för det som var ”ont”.

  Kejsaren hade total kontroll över folket, men folket upplevde inte detta, utan att de hade fri vilja och att självaste kejsaren fogade sig efter den. Men bara till en viss punkt. Bara den dumdristigt modige vågade tänka tanken att striderna på arenan i slutänden kunde vara riggade att sluta på det sätt som kejsaren ville.
  Jag tror ”direktdemokratin” bara var en totalt kontrollerad liten frizon – som inte alls var någon frizon. En illusorisk demokrati erhålls genom att skapa ett lite längre avstånd till taggtråden. Där avståndet bara nätt och jämt överstiger gränsen där folk bryr sig.

  Men filmens Maximus personifierar någon som omintetgör kejsarens dolda spel genom en övernaturlig skicklighet. Och först nu blir det intressant: Karln går helt enkelt inte att få död på, och folkets bifall bara accelererar. Kejsaren börjar nu tappa kontrollen över spelet och därmed blir hans egen ställning gradvis hotad. Det som hela spelet byggt på – folkets rädsla och respekt för auktoritet – löses nu upp. Spelet tas över av folket!

  Och till sist kräver spelet nu att kejsaren själv kliver ner på arenan, där hans enda utväg är ytterligare en lömsk handling: Han skadar Maxiumus och ger order om att skadan ska döljas.

  Och visst har detta spel paralleller med nutidens drama, där vetenskap nu står för – eller försöker stå för – Auktoriteten. Frågan är om det finns en Maximus också här? Jag tror det gör det!

  • Javisst har vi en Maximus: Muammar Kadaffi!
   Vi har blivit totalt lurade vad den mannen betydde för sitt folk! Som vanligt genom samma giriga makter och “demokratiska” massmedia. Naturligtvis kunde man inte ha en ledare i världen som faktiskt delade ut landets vinst till själva folket! Förra året fick varje Libyer 500$ på sitt konto. När fick vi det? Gratis sjukvård, skola (även universitet i utlandet), el och vatten. Ränta på lån var i lag förbjudet, banken tryckte egna pengar utan skuld till världsbanken. Bensin kostade 40 öre litern. 40 limpor bröd ca 12 kr. Arbetslösa fick 15 000$ om året, nygifta 50 000$ till att sätta bo, bönder tillgång till land, gratis utsäde och livstock…

   Jag är säker på att Libyerna nu ser fram emot de demokratiska rättigheterna att även de får betala elräkning och bankränta. (Eftersom NATO bombat både Great Manmade River och fabrikerna som tillverkar rören lär det dröja ett tag med vattenräkningen …)

   I januari tänkte FN och Human Rights Watch ge Libyen ett pris just för att de var så framstående. Bäst i Afrika!! (53e plats, Sydafrika: 75e plats, t ex)
   http://www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/docs/16session/A-HRC-16-15.pdf

   Läs gärna hans FN-tal från 2009 och hans “Gröna Bok”. En mycket klok man! Han gör många korrekta iakttagelser om hur odemokratiskt och misslyckat FN är i sin nuvarande form.Inte konstigt att han inte var populär i Väst. Han utgör en fara för hela etablissemanget!
   http://sanjuktamoorthy.com/2009/10/30/muammar-al-quadhafis-address-to-the-general-assembly/

   Här ser man det “förtryckta” folket hylla sin ledare i somras, 1,6 -1,7 miljoner människor som dyker upp på staden Tripolis gator och torg för att höra sin “Guide” tala via en telefonlinje. Ser de olyckliga ut? Man hade t o m samlat ihop till en 4,5 km lång flagga! Kadaffi börjar prata efter ca 4 min! Hör folkets jubel! Det slår vilket fotbollsmål som helst!

   När såg vi sådana folkmassor hylla våra ledare???

   http://www.youtube.com/watch?v=-iVgGLPAEqg

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *