Korruptionen inom skolmedicin – Läkare hade kopplingar till läkemedelsbolag

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 8 december 2011
- Torbjörn Sassersson

Dagensmedicin.se: Mer än hälften av medlemmarna i paneler som tog fram medicinska riktlinjer hade ekonomiska kopplingar till läkemedelsindustrin, enligt en ny studie.

Kopplingarna mellan läkare och läkemedelsindustrin är omdiskuterade sedan lång tid tillbaka. Nu har forskare i USA studerat intressekonflikter bland dem står bakom 14 olika riktlinjer gällande diabetes och hyperlipidemi.

Läs mer

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: skolmedicin