Korruptionen inom skolmedicin – Läkare hade kopplingar till läkemedelsbolag

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 8 december 2011
- Torbjörn Sassersson red.

Dagensmedicin.se: Mer än hälften av medlemmarna i paneler som tog fram medicinska riktlinjer hade ekonomiska kopplingar till läkemedelsindustrin, enligt en ny studie.

Kopplingarna mellan läkare och läkemedelsindustrin är omdiskuterade sedan lång tid tillbaka. Nu har forskare i USA studerat intressekonflikter bland dem står bakom 14 olika riktlinjer gällande diabetes och hyperlipidemi.

Läs mer

Donera till NewsVoice

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: skolmedicin
  • Tack Karin!
    Hur många såna skeenden och tänkande har vi inte upplevt igenom historien?
    Om någon kan visa en positiv effekt av den elendiga tanken på något sätt så, please tell us petty people.

  • Det kan vara av intresse att se bakgrunden till den moderna “läkekonsten”. I nedanstående länk finns en studie gjord av Edward Griffin. Den handlar om hur det gick till när hela det amerikanska utbildningssystemet till slut hamnade i händerna på en enda instans via mutor och “rensning”, dvs man uteslöt oliktänkande alternativ. På så sätt hamnade vi i den läkemedelsinriktade, smalspåriga, symtom-hämmande genre vi idag kallar medicin. Så lätt-köpta/-styrda är vi människor, många gånger!!

    Fascinerande läsning, tyvärr bara på engelska.

    http://www.sntp.net/fda/piper_griffin.htm

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *