Viktigt Newage-budskap eller pseudovetenskapligt 2012-flum?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 december 2011
- NewsVoice redaktion

Vad säger denna film? Handlar den om “medvetenskap” eller utgör den kontroversiell pseudovetenskap som är farlig för samhället? Newage-världen är delad. Vissa tror på alla budskapen andra bara vissa i filmen. Skeptikerna tror på ingenting av detta förutom möjligen solstormar vilka faktiskt sker. Framför allt anser tvivlarna att mixen av vetenskapliga data kopplade till trosföreställningar utan verklighetsförankring är mycket farliga eftersom sammanblandningen gör det svårt för okunniga och “troende” att se skillnad.

I slutet av filmen, Drunvalo Melchizedek: www.drunvalo.net

sun bursts


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: 2012
Stöd NewsVoice 2024
 • Jag håller med om att det inte finns något skadligt i denna film. Den ger mer hopp och måste inte vara korrekt i alla avseenden. Hur det kommer att bli kommer att visa sig ändå. Det är min personliga uppfattning. Filmen inspirerar mig.

 • Håller med kommentarerna RM och Perra J.
  Knappast farligt att visa, tvärtom. Om många kan känna sig trygga i att låta folk bilda sina egna föreställningar om allt som rapporteras och “finns” och sägs, skapar det nog bara en bra utveckling av fria tänkande människor med stort ansvar.
  Man gör nog bäst i att ignorera skälvande ( skällande ) besserwissers, som högmodigt talar tomma varningar utan hjärta och med dold politisk agenda för att hålla kvar den förljugna ordningen. Deras “skällande” skapar bara rädda människor som inte vågar vara ansvarsfulla och fritt tänkande.
  Så tycker jag 🙂

 • Nä, jag förstår heller inte vad som skulle vara så farligt. Vilka är det som säger det? VoF?
  Men klart är att det pågår en strid om DIG. Om MIG. Om var och ens verklighetsåskådning, och tro.
  Jag skulle tro att det sista stora kriget kommer att stå mellan materialism och andlighet. De som tror att detta universum är det enda som finns, och de som tror att det finns flera universa. Det här är grundkonflikten.
  Materialismen är en centraliserande kraft: De måste kunna peka på något och utropa “Se så farligt DETTA är! Detta måste vi skydda oss emot!”, och har de makt bakom sig använder de media. De måste få det kollektiva medvetandes samtycke till att införa en kontrollapparat. Så skapar man diktatur. Hur många gånger har jag sagt detta? Vet inte…men detta måste upprepas om och om igen dessa tider. Samma mönster återkommer i så många olika skepnader…

  Men jag undrar om det “farliga” är uppmaningen att meditera? Är det någon som känner sig hotad av detta? Tidigare fann jag denna fråga absurd, men nu är jag inte så säker.

  • Det finns många som påstår det är farligt att meditera, för man kan bli “hög” och “beroende” och man “förlorar” sin verklighetsuppfattning, det har jag sett många som tycker. Lika farligt som att åka på kurs för att utveckla sig själv, och sen när man kommer hem så gör man slut med sin relation som man inte mådde bra i (och kursen hjälpte en att hitta sin kärlek och styrka i sig själv så man vågade göra slut) och sen ringer släkten till Expressen eller Aftonbladet – som tyckte att relationen “såg så bra ut” och “de var ju perfekta för varandra” och säger att man har blivit hjärntvättad av en sekt och sen diskuteras det i Vetenskapsradion att dessa kursgårdar är samhällsfarliga. (jovisst, farligt att utveckla sig själv och nå djupare insikter om sig själv och sina känslor, riktigt farliga grejjer). Eller så diskuteras det på forumet Familjeliv.se där den besvikne pojkvännen (för det är oftast en pojkvän det handlar om) anklagar kärleken för att ha blivit bortrövad av en sekt och blivit helt “personlighetsförändrad” och frågar hur han ska kunna få kärleken tillbaks som hon/han var innan…
   Det är så man kan baxna ibland över hur det går till i det här landet.

 • Jag förstår inte påståendet att denna film är farlig för samhället. Det filmen plockar fram är en teori – det finns t o m en text i filmen som lyder “If it happens” alltså OM det händer. Det är en teori, och om teorin skulle bli verklighet så ger filmen en lösning. Mer än så är det inte. Vad är det för farligt med det? Antingen händer det som filmen har en teori om, och då är det ju bra att filmen har ett lugnande förhållningssätt, eller så händer det inte och då är det inte mer med det.

  Den verkliga faran, det är om filmen skulle visa sig ha rätt och mänskligheten inte har fått informationen om det lugnande förhållningssättet för att vissa människor har klassificerat filmen eller budskapet som farlig för samhället.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *