Läkemedelsbolagen bakom skrämselpropaganda mot vitaminer och mineraler

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 27 januari 2012
- NewsVoice redaktion

kosttillskott

Förra året och även tidigare har vi i media sett ett antal försök att skrämma folk från att ta kosttillskott. Nu värre än någonsin. Den ena artikeln efter den andra har målat upp en bild av kosttillskott som något extremt farligt. Det finns en exakt anledning till detta som vi skall titta på.

Text: Vitala Nyheter | Bild ovan från: www.halsoprodukter.org

De enda som hotas av kosttillskott är Big Pharma/läkemedelsbolagen vars mediciner bevisligen både skadar och tar död på människor. Deras mediciner botar sällan någon sjukdom, de undertrycker som bäst symtomen. Det gör att man måste ta mediciner livet ut i många fall med underliggande sjukdomar som frodas ? och med avsevärda biverkningar.

Däremot finns det en rad undersökningar som visar att folk lever både längre och friskare med kosttillskott. Det publiceras studier hela tiden som visar hur väl det fungerar. Men de får vi aldrig läsa om. Kosttillskott är dessutom förebyggande, inte botande. Men i och med att kosttillskotten mer och mer används som ?mediciner? så känner sig Big Pharma hotad.

Nyligen presenterade Amerikanska Giftcentralen (AAPCC) sin årliga rapport. Den visar att det förekom NOLL DÖDSFALL från kosttillskott; inga dödsfall från vitamin A, B, C eller D. Det fanns heller inga dödsfall från aminosyror eller mineraltillskott.

Och då skall man veta att över hälften av amerikanska befolkningen tar kosttillskott, och om de bara tog en enda tablett av något slag skulle det utgöra 60 miljarder doser årligen. OCH INTE ETT ENDA DÖDSFALL! Och det är definitivt inte första året med nollresultat. [1]

Många dödsfall från mediciner

Däremot vet man att det förekommer 104 000 dödsfall direkt från mediciner varje år i USA ? och det är den officiellt erkända siffran. Flera gånger mer än vad som dör i trafiken. Det är 284 personer om dagen ? ett fullastat flygplan som störtar varje dag året runt. Den inofficiella siffran, som troligen är mer sann, även om den naturligtvis kan diskuteras, pekar på skyhögt högre siffror (siffror på över 750 000 människor nämns på flera respekterade hemsidor [2]). Och mediciner skall bota!? Vi är inte emot mediciner, men när det börjar närma sig förgiftningsstadiet och man kör ner näring, då reagerar vi!

Det ger i alla fall lite perspektiv på förhållanden. Nå, det finns sätt att förgifta folk med kosttillskott också om man verkligen anstränger sig. Och det har man tydligen gjort. Och dessutom gjort studier av det. Man var dock tvungen att knåda och massera data rejält för att få ihop det.

Låt oss ta exemplet med en rapport som hävdade att kosttillskott ökade dödligheten hos äldre kvinnor ? en amerikansk ?studie? som spred sig till Sverige. Först och främst var det en observationsstudie, baserad på självrapporterad användning av kosttillskott över en 22-årsperiod. Det var inte en riktig studie, även om det lät så i media. Kvinnorna rapporterade varje sexårsperiod. Vem kommer ihåg hur många och vilka kosttillskott man tog de sista sex åren? Dessutom var åldern hög och minnet kan svaja ganska rejält i högre åldrar.

Inget sades heller om vilken form de använde, syntetisk eller naturligt, eller i vilka doser. Köptes de på apotek (med mängder av tillsatsmedel) eller på hälsokost? Dessutom tog man bort vissa grupper som inte passade in
oklart vilka.

Los Angeles Time skrev som en kommentar till detta: ?

Forskningen utforskade inte om kosttillskotten bidrog till dödsfallen hos dessa kvinnor de [kvinnorna] kunde lika väl ha dött av andra orsaker eller från deras underliggande sjukdomar?.

Det kunde mycket väl vara så att de använde kosttillskott för att de var sjuka och ville bli bra. Förmodligen gick de därför till doktorn ? alltså kan man lika väl säga att de dog i förtid pga. att de besökte läkare och det skulle inte vara helt osant påstående.

Om nu en kvinna led av bröstcancer och tog en mängd kosttillskott för att försöka bota sig men ändå dog efter sex månader så skulle, enligt denna undersökning, kvinnan räknats till de kvinnor som dött i förtid av höga doser kosttillskott.

I en rapport hävdas det att höga doser med E-vitamin ökar chanserna för män att få prostatacancer. Vad man inte meddelade var att man använde syntetiskt E-vitamin (från petroleum) i höga doser. Och enbart i dl-alfa-formen. Naturligt E-vitamin (d-formen) förekommer i alfa, beta- delta- och gamma- formen. Man kan inte bara använda en enda av dessa under längre tid ? från olja. Då kan man få cancer! [3]

Det var ungefär som den undersökningen för många år sedan där man varnade för betakaroten att det kunde ge lungcancer. Fast det gällde storrökare. Varav många redan hade cancer. De använde dessutom syntetiskt betakaroten i höga doser. Vad studien visade var helt enkelt att man kan få cancer av att röka.

Andra mer sansade studier visar att kosttillskott minskar risken för lungcancer med 50 procent. [4]

Och då kommer vi till förklaringen varför dessa studier överhuvudtaget uppmärksammas ? men aldrig läses ? av journalisterna. De sammanfaller med vissa lagförslag om begränsningar och rent av förbud av kosttillskott som håller på att introduceras.

Anledningen

Inom EU vill man starkt begränsa vitamin och mineraler till ?minsta möjliga dos (MMD)?. Att det inte skett beror på ett fåtal idealister och organisationer som överklagar och bråkar med myndigheterna. Och i USA håller Läkemedelsverket, FDA, på att definiera om kosttillskott till mediciner.  Men det kan man naturligtvis inte göra när 50 procent av befolkningen tror på kosttillskott. De har försökt förut och misslyckats totalt. Då måste man först ?beställa? en kampanj för att varna om näringens ?farlighet?! Och då är man tvungen att manipulera data rejält.

Så absurt är det.
[1] http://orthomolecular.org

[2] http://www.ontariohealth.org

[3] http://articles.mercola.com

[4] http://www.theoneclickgroup.co.uk

[Vitala Nyheter är producerat av Faksimilen Media. Vitala Nyheter är i första hand avsett att presentera nyheter inom näringsforskningen och inte avsett för diagnostisering.]

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • OBS:_Ta bort alla mina inlägg på er sida omedelbart: Kurt says och Kurt Monié says, var vänlig och respektera och nollställ alla mina inlägg !

 • OBS:_Ta bort alla mina inlägg på er sida omedelbart: Kurt says och Kurt Monié says, var vänlig och respektera och nollställ alla mina inlägg !

 • [för många länkar godkänns ej i kommentarerna, kom ihåg att man kommenterar för att diskutera, inte för att lägga ut länkar]

 • [för många länkar godkänns ej i kommentarerna, kom ihåg att man kommenterar för att diskutera, inte för att lägga ut länkar]

 • Ät dig till ett Hälsosammare Liv
  Hur påverkar konsumtionen ditt liv?

  OBS! Tommys nya föreläsning som blivit en jättesuccé
  Nu har du möjlighet att lyssna på en av landets bästa föreläsare.

  Tommy Svensson har föreläst om mat och tillsatser i mat i nästan 20 år och med över 2100 föreläsningar, runt om i landet, är han i särklass Sveriges mest anlitad föreläsare. Nu kommer han med sin nya föreläsning för första gången till Uddevalla.
  Ät dig till ett Hälsosammare Liv.
  Under föreläsningen tas frågor som vilka sjukdomar är kostrelaterade och hur jag kan påverka dessa genom att ändra min kost? Vad bör jag tänka på när jag handlar och hur lagar jag till varorna för att få det bästa resultatet? Finns GMO- produkter i mitt kylskåp?
  Visste du t.ex. att om den hackade löken får ligga hackad i tio minuter innan den lagas till, så utvecklas antioxidanter som sänker blodtrycket, minskar risken för diabetes, sänker kolesterolet och motverkar hjärt- och kärlsjukdomar.

  Tommy Svensson hjälper dig, i denna föreläsning att hitta rätt bland varor i butiken. Vilka man i första hand väljer och vilka man bör lämna kvar. Du får också en del tips på recept, där man lagar själv istället för att köpa produkter med tillsatser i butiken. En föreläsning du inte får missa.

  Välkommen till: Bohusläns museum Uddevalla

  DATUM: 13 Mars 2014 TID: 18.30

  Entré: 100:-
  Anmälan till: Bohusläns museum 0522-65 65 01

 • Ät dig till ett Hälsosammare Liv
  Hur påverkar konsumtionen ditt liv?

  OBS! Tommys nya föreläsning som blivit en jättesuccé
  Nu har du möjlighet att lyssna på en av landets bästa föreläsare.

  Tommy Svensson har föreläst om mat och tillsatser i mat i nästan 20 år och med över 2100 föreläsningar, runt om i landet, är han i särklass Sveriges mest anlitad föreläsare. Nu kommer han med sin nya föreläsning för första gången till Uddevalla.
  Ät dig till ett Hälsosammare Liv.
  Under föreläsningen tas frågor som vilka sjukdomar är kostrelaterade och hur jag kan påverka dessa genom att ändra min kost? Vad bör jag tänka på när jag handlar och hur lagar jag till varorna för att få det bästa resultatet? Finns GMO- produkter i mitt kylskåp?
  Visste du t.ex. att om den hackade löken får ligga hackad i tio minuter innan den lagas till, så utvecklas antioxidanter som sänker blodtrycket, minskar risken för diabetes, sänker kolesterolet och motverkar hjärt- och kärlsjukdomar.

  Tommy Svensson hjälper dig, i denna föreläsning att hitta rätt bland varor i butiken. Vilka man i första hand väljer och vilka man bör lämna kvar. Du får också en del tips på recept, där man lagar själv istället för att köpa produkter med tillsatser i butiken. En föreläsning du inte får missa.

  Välkommen till: Bohusläns museum Uddevalla

  DATUM: 13 Mars 2014 TID: 18.30

  Entré: 100:-
  Anmälan till: Bohusläns museum 0522-65 65 01

 • Roche har tydligen sålt sin vitaminavdelning, se nedan.

  In 1999 Roche was the worldwide market leader in vitamins, with a market share of 40%. Between 1990 and 1999, the company continued to participate in an illegal price fixing cartel for vitamins, which also included BASF and Rhone-Poulenc SA. In 1999, Roche pleaded guilty in the United States and paid a US$500 million fine, then the largest fine ever secured in the U.S.[13] The European Commission fined Roche €462 million for the same infraction in 2001, also a record fine at the time.[12]

  Roche sold its vitamin business in late 2002 to the Dutch group DSM.

  ERICOSCAR
  JAN 2014

 • De flesta tillverkare av vitaminer och tillskott är ganska små pillertrillande företag som gör olika sammansättningar som de marknadsför.

  Vid en liknade diskussion för några år sedan skrev jag till några tillskotts-tillverkare och frågade var de fick sina vitaminer ifrån.

  Svaret var Roche, Merck m.fl. s.k. Bigpharma var svaret……………………

  Så dessa tjänar bra i båda ändarna så att säga.

  ERICOSCAR
  JAN 2014

 • Det enda vi kan vara säkra på i dag är att vi vi får i oss är kemikalier, tillsatser i maten som är förödande för hälsan på sikt där borde Livsmedelsverket gå in med förstoringsglaset och syna istället för stjälpa människors hälsa genom sina okunniga beslut………

 • Läste en artikel (läkartidningen 4-91) i början av 1991 att 25 – 40 % av alla kirurg och medicinpatienter som togs in var undernärda, och inte blir bättre med den näringsfattiga sjukhusmaten ………..det är väl tur att man kan efterforska själv, även om man känner sig mätt så är det ingen garanti att du får i dig all den näring som kroppen behöver. I en rapport ifrån livsmedelverket (2007) i USA stod att läsa 80% av alla skolbarn i åk 2 och ända upp 90% och i åk 9 får i sig för lite D-vitamin med andra ord vi är tillbaka till andra världskriget vad gäller näringsbrist hos barn framförallt det viktiga D-vitaminet! Dr Joel D. Wallach nominerad till nobelpriset i medicin 1991, är expert på näringslära och i synnerhet mineralbrister. Han upptäckte nyttan med vitaminer och mineraler som veterinär och hade fantastiska resultat med att behandla djur med näringsämnen. Han hade lika fantastiska resultat med att behandla människor .Han skriver vidare: “under en period på 12 år gjorde jag 17500 obduktioner på djur samt 3500 människor vad jag fann var följande: Varje människa och djur som dog av narturliga orsaker dog av näringsbrist.” Och Dr Joel. Wallach säger vidare “du måste få i dig ca 90 näringsämnen genom födan varje dag. Du behöver 60 mineraler, 16 vitaminer, 12 essentiella aminosyror ( byggstenar till proteinet) och du behöver essentiella fettsyror – i tillräckligt antal och i tillräckligt hög dos”. Och slutsatsen är ju klar dessa ämnen får vi aldrig i oss eller hur !

 • Roche har tydligen sålt sin vitaminavdelning, se nedan.

  In 1999 Roche was the worldwide market leader in vitamins, with a market share of 40%. Between 1990 and 1999, the company continued to participate in an illegal price fixing cartel for vitamins, which also included BASF and Rhone-Poulenc SA. In 1999, Roche pleaded guilty in the United States and paid a US$500 million fine, then the largest fine ever secured in the U.S.[13] The European Commission fined Roche €462 million for the same infraction in 2001, also a record fine at the time.[12]

  Roche sold its vitamin business in late 2002 to the Dutch group DSM.

  ERICOSCAR
  JAN 2014

 • De flesta tillverkare av vitaminer och tillskott är ganska små pillertrillande företag som gör olika sammansättningar som de marknadsför.

  Vid en liknade diskussion för några år sedan skrev jag till några tillskotts-tillverkare och frågade var de fick sina vitaminer ifrån.

  Svaret var Roche, Merck m.fl. s.k. Bigpharma var svaret……………………

  Så dessa tjänar bra i båda ändarna så att säga.

  ERICOSCAR
  JAN 2014

 • Det enda vi kan vara säkra på i dag är att vi vi får i oss är kemikalier, tillsatser i maten som är förödande för hälsan på sikt där borde Livsmedelsverket gå in med förstoringsglaset och syna istället för stjälpa människors hälsa genom sina okunniga beslut………

 • Läste en artikel (läkartidningen 4-91) i början av 1991 att 25 – 40 % av alla kirurg och medicinpatienter som togs in var undernärda, och inte blir bättre med den näringsfattiga sjukhusmaten ………..det är väl tur att man kan efterforska själv, även om man känner sig mätt så är det ingen garanti att du får i dig all den näring som kroppen behöver. I en rapport ifrån livsmedelverket (2007) i USA stod att läsa 80% av alla skolbarn i åk 2 och ända upp 90% och i åk 9 får i sig för lite D-vitamin med andra ord vi är tillbaka till andra världskriget vad gäller näringsbrist hos barn framförallt det viktiga D-vitaminet! Dr Joel D. Wallach nominerad till nobelpriset i medicin 1991, är expert på näringslära och i synnerhet mineralbrister. Han upptäckte nyttan med vitaminer och mineraler som veterinär och hade fantastiska resultat med att behandla djur med näringsämnen. Han hade lika fantastiska resultat med att behandla människor .Han skriver vidare: “under en period på 12 år gjorde jag 17500 obduktioner på djur samt 3500 människor vad jag fann var följande: Varje människa och djur som dog av narturliga orsaker dog av näringsbrist.” Och Dr Joel. Wallach säger vidare “du måste få i dig ca 90 näringsämnen genom födan varje dag. Du behöver 60 mineraler, 16 vitaminer, 12 essentiella aminosyror ( byggstenar till proteinet) och du behöver essentiella fettsyror – i tillräckligt antal och i tillräckligt hög dos”. Och slutsatsen är ju klar dessa ämnen får vi aldrig i oss eller hur !

 • Betr Tommys länk.

  Praktiskt taget allt ätbart made in ‘det stora landet i väster’ innehåller syntetiska sötningsmedel – oavsett om det är mat, godis, drycker, eller ‘medikamenter’.
  Nu har de t o m sötningsmedel i mjölk ‘over there’. Det har verkligen gått överstyr – allt för att gynna follow-the-money-gänget!! Jag köper ingenting därifrån längre.

  Jag läser på alla produkter ..köper bara eko-odlat och helst lokalt producerat.

 • Betr Tommys länk.

  Praktiskt taget allt ätbart made in ‘det stora landet i väster’ innehåller syntetiska sötningsmedel – oavsett om det är mat, godis, drycker, eller ‘medikamenter’.
  Nu har de t o m sötningsmedel i mjölk ‘over there’. Det har verkligen gått överstyr – allt för att gynna follow-the-money-gänget!! Jag köper ingenting därifrån längre.

  Jag läser på alla produkter ..köper bara eko-odlat och helst lokalt producerat.

 • När ett företags syfte (läkemedlsbolagen) är att droga så många som möjligt – för att tjäna storkovan på det – så är det inte konstigt att läkemedelsbolagen går bärsärk mot allt som kan göra en person frisk.

 • När ett företags syfte (läkemedlsbolagen) är att droga så många som möjligt – för att tjäna storkovan på det – så är det inte konstigt att läkemedelsbolagen går bärsärk mot allt som kan göra en person frisk.

 • Länken nedan, dagens Dr Mercola, visar hur fuskandet fortsätter!! ‘Vetenskapen’ väljer helt enkelt bort de studier som visar att kosttillskott fungerar!!

  Detta fusk försiggår över hela linjen hela tiden -och praktiskt taget öppet- medan resten av världen snurrar på som om ingenting hänt. DET ÄR INTE KLOKT!!

  Jag litar inte på några som helst ‘vetenskapliga’ studier längre.
  Man får leta uppgifter själv, eller prova sig fram och ta egna beslut – dvs personligt ansvar.
  Jag (en av många!) fortsätter ta de kosttillskott jag anser mig må bra av.
  Ja, så får ‘dom’ säga vad de vill ..så det så!

  Se: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/11/25/vitamins-cancer-prevention.aspx?e_cid=20131125Z2_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20131125Z2&et_cid=DM34181&et_rid=347122789

 • Länken nedan, dagens Dr Mercola, visar hur fuskandet fortsätter!! ‘Vetenskapen’ väljer helt enkelt bort de studier som visar att kosttillskott fungerar!!

  Detta fusk försiggår över hela linjen hela tiden -och praktiskt taget öppet- medan resten av världen snurrar på som om ingenting hänt. DET ÄR INTE KLOKT!!

  Jag litar inte på några som helst ‘vetenskapliga’ studier längre.
  Man får leta uppgifter själv, eller prova sig fram och ta egna beslut – dvs personligt ansvar.
  Jag (en av många!) fortsätter ta de kosttillskott jag anser mig må bra av.
  Ja, så får ‘dom’ säga vad de vill ..så det så!

  Se: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/11/25/vitamins-cancer-prevention.aspx?e_cid=20131125Z2_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20131125Z2&et_cid=DM34181&et_rid=347122789

 • Det sorgliga är ju att alla såna här företag som jobbar i nätverk gör alla sina säljare hjärntvättade. Har själv jobbat med flertalet företag så jag vet vad jag pratar om. Men insåg det inte då. De pratar så gott om hur folk blir friska när inget annat hjälpte osv. Och i vissa fall kan det säkert hjälpa, jag säger inte annat. Men vi ska också komma ihåg att det finns åtskilliga som bara vill tjäna pengar på andras rädslor att bli sjuka. Det är skrämmande!! För det är sällan billigt, pengarna ska ju delas upp på ganska många. I många fall finns heller inte innehållsförteckning, vilket vittnar om att det luktar oseriöst. Enligt lag SKA det stå innehållsförteckning på allt man äter. Någon hade gjort en forskning på ex filtines produkter och det visade sig innehålla precis samma saker som vad man kan köpa på apoteket fast 10 gånger dyrare! Här pratar man också om nanoteknik. Inom läkemedelsbranchen är man väldigt försiktig att använda denna helt nya teknik. Helt enkelt för att man vet alldeles för lite om än så länge hur det påverkar kroppen på lång sikt. Det kan alltså vara så illa att det faktiskt GER ex cancer. Det krävs låång forskning för att se resultat. Något som alla godkända läkemedel gått igenom. I växtvärlden, ska vi inte glömma bort, finns också en rad “ingredienser” som är rent farligt för kroppen. Det glömmer vi gärna. Bara det är från växtriket tror vi att det är bra. Sen ska vi också påminna oss om att ja visst, det finns många biverkningar av mediciner, men tänk efter; hur länge lever vi idag jämfört för 100 år sen?? Hur kan det komma sig? Knappast pga alla nya “kosttillskott” i alla fall….Ändå klagar vi.

 • Det sorgliga är ju att alla såna här företag som jobbar i nätverk gör alla sina säljare hjärntvättade. Har själv jobbat med flertalet företag så jag vet vad jag pratar om. Men insåg det inte då. De pratar så gott om hur folk blir friska när inget annat hjälpte osv. Och i vissa fall kan det säkert hjälpa, jag säger inte annat. Men vi ska också komma ihåg att det finns åtskilliga som bara vill tjäna pengar på andras rädslor att bli sjuka. Det är skrämmande!! För det är sällan billigt, pengarna ska ju delas upp på ganska många. I många fall finns heller inte innehållsförteckning, vilket vittnar om att det luktar oseriöst. Enligt lag SKA det stå innehållsförteckning på allt man äter. Någon hade gjort en forskning på ex filtines produkter och det visade sig innehålla precis samma saker som vad man kan köpa på apoteket fast 10 gånger dyrare! Här pratar man också om nanoteknik. Inom läkemedelsbranchen är man väldigt försiktig att använda denna helt nya teknik. Helt enkelt för att man vet alldeles för lite om än så länge hur det påverkar kroppen på lång sikt. Det kan alltså vara så illa att det faktiskt GER ex cancer. Det krävs låång forskning för att se resultat. Något som alla godkända läkemedel gått igenom. I växtvärlden, ska vi inte glömma bort, finns också en rad “ingredienser” som är rent farligt för kroppen. Det glömmer vi gärna. Bara det är från växtriket tror vi att det är bra. Sen ska vi också påminna oss om att ja visst, det finns många biverkningar av mediciner, men tänk efter; hur länge lever vi idag jämfört för 100 år sen?? Hur kan det komma sig? Knappast pga alla nya “kosttillskott” i alla fall….Ändå klagar vi.

 • När det gäller beta-karotenstudien från Finland var det inte den syntetiska formen av beta-karoten som bidrog till cancer. Höga doser av beta-karoten i samband med rökning leder till aktivering av carcinogener som benzo(a)pyrene. Beta-karoten gav alltså en ökad cancerrisk för rökare.

 • När det gäller beta-karotenstudien från Finland var det inte den syntetiska formen av beta-karoten som bidrog till cancer. Höga doser av beta-karoten i samband med rökning leder till aktivering av carcinogener som benzo(a)pyrene. Beta-karoten gav alltså en ökad cancerrisk för rökare.

 • Bra att en annan sida av branschen belyses och granskas.
  Det är ofta jag läser om hur farligt kosttillskott kan vara men sällan sådana här artiklar som vågar gå mot läkemedelsbranschen.
  Bra skrivet!

 • Bra att en annan sida av branschen belyses och granskas.
  Det är ofta jag läser om hur farligt kosttillskott kan vara men sällan sådana här artiklar som vågar gå mot läkemedelsbranschen.
  Bra skrivet!

 • Det var en upplysande artikel om att vi inte skall tro allt som sägs trots den allvarliga inramningen. Många gånger får man lita till “mag-känslan” när man läser typiska forskningar som indirekt eller direkt getts ut av leverantörerna själva. Svårt ändå ibland sortera vetenskaplig progpaganda från fakta. När journalister hakar på den sortens villoläror, så vet de nog sällan ( hoppas jag ) vilken oerhörd skada de kan bidra med.
  Som Bo Valhjat betonar lite ironiskt. “de följer husbondens röst i sann skeptisk anda” 🙂
  Det finns tyvärr alldeles för få äkta kritiska oberoende nyhetsmedia idag, tycker jag.

 • Det var en upplysande artikel om att vi inte skall tro allt som sägs trots den allvarliga inramningen. Många gånger får man lita till “mag-känslan” när man läser typiska forskningar som indirekt eller direkt getts ut av leverantörerna själva. Svårt ändå ibland sortera vetenskaplig progpaganda från fakta. När journalister hakar på den sortens villoläror, så vet de nog sällan ( hoppas jag ) vilken oerhörd skada de kan bidra med.
  Som Bo Valhjat betonar lite ironiskt. “de följer husbondens röst i sann skeptisk anda” 🙂
  Det finns tyvärr alldeles för få äkta kritiska oberoende nyhetsmedia idag, tycker jag.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *