Torbjörn Sassersson lyckades i TV-experiment på Remote Viewing – Test 1

publicerad 30 januari 2012
- av Torbjörn Sassersson red.
Remote viewing - Foto: T. Sassersson-

Torbjörn Sassersson är en analytiker och skribent som under perioden 2001-2004 gjorde en undersökning av amerikanska underrättelsetjänstens metod för medialt spionage kallad Remote Viewing. Metoden utvecklades av Stanford Research Institute numera SRI International, USA:s mest välrenommerade “think tank”.

Text: NewsVoice | Lyckat Test 1 | Misslyckat Test 2Lyckat Test 3

[Video: Sekvensen är ett utdrag från pilotavsnittet (Nordisk Film) inspelat 2003 och sändes för första gången 2004 på TV4 Plus (numera Sjuan). Sekvensen läggs ut med hänvisning till “fair use” som ett inslag i Torbjörn Sasserssons personliga portfolio. Se komplett PILOT]

Remote Viewing och Out-of-Body Travel

Remote Viewing utvecklades initialt på uppdrag av US Army men flyttades sedermera till CIA och DIA. Finansiering skedde åren 1972-1995 med pengar från bla amerikanska kongressen. Projektet kostade c:a 200 miljoner kronor. Idag finns remote Viewing spritt i samhället och världen, och inom den amerikanska militären lär utveckling och nyrekrytering idag ske främst inom National Security Agency (NSA).

Experimentet iscensattes 2003 av Nordisk Film och det användes i ett pilotavsnitt inför den då ännu inte producerade TV4-Plus-serien om parapsykologi. Pilotavsnittet var en rekonstruktion av det vetenskapliga experimentet på Remote Viewing/Utomkroppslig upplevelse (UKU). TV4 valde efter att ha sett det lyckade experimentet att köpa in den nya TV-serien som slutligen fick namnet “Det Okända”.

Avsnittet i TV-serien som innehöll det rekonstruerade experimentet blev det mest populära avsnittet under hela första säsongen (2004). Det mottogs mycket positivt av TV-tittarna.

Efter det första experimentet deltog Torbjörn Sassersson i ytterligare två experiment, ett sändes 2005 (Det Okända, TV4 Plus) och det misslyckades, men i ett tredje och sista experiment 2009 (dokumentären “Det stora grå”) blev resultatet återigen lyckat. Samma år skulle Torbjörn Sassersson genomföra ytterligare en demonstration i TV-serien Skavlan. SVT:s VD Eva Hamilton skulle då förvara det hemliga målfotot, men SVT valde att dra sig ur 1 timme innan inspelning av experimentet.

Träning enligt amerikanska och svenska träningsmodeller

Under perioden 2001-2005 tränade Torbjörn Sassersson Remote Viewing för Bo Kindstrand. Han gick även igenom Robert Monroes träningsprogram Gateway Experience Wave, 1-6. Kombinationen av träning i remote Viewing och Robert Monroes träningsprogram för Out-of-Body Travel (OBE) samt skicklighet i djupavslappning var avgörande för framgången i TV-experimenten. Monroe Institutet i delstaten Virginia ligger nära CIA:s högkvarter i Langley Virginia och de sände/sänder regelbundet anställda från CIA till institutet med avsikten att finna talanger inom de egna leden.

Torbjörn Sassersson förnekar att han någonsin kontaktats av svensk eller utländsk underrättelsetjänst för vidare träning eller uppdrag. På senare år tränar Torbjörn Remote Viewing och OBE/UKU mest för skojs skull och för egen personlig utveckling.

Se även TV-inslaget: Torbjörn Sassersson och Tuss Bennergård i TV4-experiment på Remote Viewing

Referenser