Torbjörn Sassersson lyckades i TV-experiment på Remote Viewing – Test 1

10

Torbjörn Sassersson är en analytiker och skribent som under perioden 2001-2004 gjorde en undersökning av amerikanska underrättelsetjänstens metod för medialt spionage kallad Remote Viewing. Metoden utvecklades av Stanford Research Institute numera SRI International, USA:s mest välrenommerade “think tank”.

Text: NewsVoice | Lyckat Test 1 | Misslyckat Test 2Lyckat Test 3

[Video: Sekvensen är ett utdrag från pilotavsnittet (Nordisk Film) inspelat 2003 och sändes för första gången 2004 på TV4 Plus (numera Sjuan). Sekvensen läggs ut med hänvisning till “fair use” som ett inslag i Torbjörn Sasserssons personliga portfolio. Se komplett PILOT]

Remote Viewing och Out-of-Body Travel

Remote Viewing utvecklades initialt på uppdrag av US Army men flyttades sedermera till CIA och DIA. Finansiering skedde åren 1972-1995 med pengar från bla amerikanska kongressen. Projektet kostade c:a 200 miljoner kronor. Idag finns remote Viewing spritt i samhället och världen, och inom den amerikanska militären lär utveckling och nyrekrytering idag ske främst inom National Security Agency (NSA).

Experimentet iscensattes 2003 av Nordisk Film och det användes i ett pilotavsnitt inför den då ännu inte producerade TV4-Plus-serien om parapsykologi. Pilotavsnittet var en rekonstruktion av det vetenskapliga experimentet på Remote Viewing/Utomkroppslig upplevelse (UKU). TV4 valde efter att ha sett det lyckade experimentet att köpa in den nya TV-serien som slutligen fick namnet “Det Okända”.

Avsnittet i TV-serien som innehöll det rekonstruerade experimentet blev det mest populära avsnittet under hela första säsongen (2004). Det mottogs mycket positivt av TV-tittarna.

Efter det första experimentet deltog Torbjörn Sassersson i ytterligare två experiment, ett sändes 2005 (Det Okända, TV4 Plus) och det misslyckades, men i ett tredje och sista experiment 2009 (dokumentären “Det stora grå”) blev resultatet återigen lyckat. Samma år skulle Torbjörn Sassersson genomföra ytterligare en demonstration i TV-serien Skavlan. SVT:s VD Eva Hamilton skulle då förvara det hemliga målfotot, men SVT valde att dra sig ur 1 timme innan inspelning av experimentet.

Träning enligt amerikanska och svenska träningsmodeller

Under perioden 2001-2005 tränade Torbjörn Sassersson Remote Viewing för Bo Kindstrand. Han gick även igenom Robert Monroes träningsprogram Gateway Experience Wave, 1-6. Kombinationen av träning i remote Viewing och Robert Monroes träningsprogram för Out-of-Body Travel (OBE) samt skicklighet i djupavslappning var avgörande för framgången i TV-experimenten. Monroe Institutet i delstaten Virginia ligger nära CIA:s högkvarter i Langley Virginia och de sände/sänder regelbundet anställda från CIA till institutet med avsikten att finna talanger inom de egna leden.

Torbjörn Sassersson förnekar att han någonsin kontaktats av svensk eller utländsk underrättelsetjänst för vidare träning eller uppdrag. På senare år tränar Torbjörn Remote Viewing och OBE/UKU mest för skojs skull och för egen personlig utveckling.

Se även TV-inslaget: Torbjörn Sassersson och Tuss Bennergård i TV4-experiment på Remote Viewing

Referenser

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

10 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Perra J
Gäst
31 januari 2012 kl 22:06

Jag minns när jag såg detta första gången 2003, och det var roligt att se det igen. Otroligt intressant.
En gång på 80-talet experimenterade jag med sånt här själv, och plötsligt en natt vaknade jag av jag befann mig uppe i övre motsatta hörnet av sovrummet jag låg i, och kunde se ut över hela rummet från den punkten. Dessvärre greps jag av panik och minns inte hur jag gjorde för att allt skulle bli ”som vanligt” igen, och jag vaknade upp, tillbaka i min kropp, genomsvettig och med hjärtat dunkande som en stångjärnshammare. Det skrämde skiten ur mig fullständigt, m a o.
Är du aldrig rädd att tappa kontakten med din kropp?

Börje Peratt
Gäst
31 januari 2012 kl 00:06

Torbjörn resultatet av experimentet skulle kunna kallas one case validation. Det bekräftar remote viewing som företeelse. Naturligtvis kan sådana som aa komma med nonsens kommentarer som jag menar att man helt kan ignorera. Deras avund över att andra kan något de inte kan och bristande ödmjukhet inför en perceptionsförmåga de inte kan föreställa sig ligger i vägen för såväl insikt som en konstruktiv dialog. Det är som att diskutera algebra med en tvååring. Det går inte.
Grattis dock till resultatet. Jag vill veta mer 🙂

aa
aa
Gäst
30 januari 2012 kl 22:15

Jag känner få som publicerat så många texter om sig själv skrivna i tredjeperson. Det ser i mina ögon lätt patetiskt ut

NewsVoice
Reply to  aa
30 januari 2012 kl 23:28

Tyvärr “aa” är jag TVINGAD att göra det även fast jag allra helst avstår. Jag tror du förstår varför jag är tvingad till det. Jag är säker på att du kan räkna ur det själv.

aa
aa
Gäst
Reply to  NewsVoice
31 januari 2012 kl 09:55

Ja men vad är det som hindrar att du skriver om dina resultat i första person? Det hade varit det naturliga, och mer ärliga gentemot läsarna. Eller åtminstånde skriva under med ditt namn. Nu ser jag det som om du medvetet vill vilseleda om textens upphovsman

NewsVoice
Reply to  aa
31 januari 2012 kl 11:15

Nej för fan det är jag som skrivit. Men det ser ju ännu mer lustigt ut om jag dessutom undertecknar i första person. Du anar inte hur löjligt jag själv tycker att det är att skriva i tredje person. Men det finns ett viktigt skäl till att jag principiellt är tvingad till det. Kan du inte komma på varför? 😉

Jag kanske ska skriva en separat artikel om det….

aa
aa
Gäst
Reply to  NewsVoice
31 januari 2012 kl 11:43

En klargörande artikel vore onekligen intressant. Skriven i tredje person då förstås..

Carl
Carl
Gäst
30 januari 2012 kl 20:18

Missa inte att TV4 med Malou von Sivers kör tema nära-döden-upplevelser den här veckan.

NewsVoice
Reply to  Carl
30 januari 2012 kl 23:28

Tack för tipset!