Skolmaten överges – Föräldrar tror inte på Livsmedelsverkets råd

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 februari 2012
- NewsVoice redaktion
Expert på Livsmedelsverket. Montage: NewsVoice

Föräldrar vill att mer fett ska in i skolmaten. Kostchefen i Habo känner sig hårt ansatt av föräldrar och även skolpersonal.

“Det är tufft att så ofta få försvara sin verksamhet. Det är föräldrar och personal som ringer och skäller ut mig för att vi ger barnen farlig mat, berättar Lena Bergström, kostchef i Habo kommun.”

“Flera kostchefer i Jönköpings län säger att föräldrar vill att det förs in mer fett i skolmaten enligt LCHF-modellen. Därmed överges Livsmedelsverkets rekommendationer. På flera håll i landet finns matuppror. Folk vill att kommunerna förbättrar skolmaten.”

Läs mer på SVT


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Jag lyssnade på kostchefens försvar av skolmaten. Det som är så förrädiskt är att kostchefen talar om att man vill servera fetter av bra kvalitet. Däri ligger ju ingen konflikt. Vem kan säga emot det?
    Konflikten ligger ju i uppfattningen av kvalitet.
    Det är ett slags Orwellskt nyspråk precis som det har blivit populärt att tala om hårda och mjuka fetter i stället för smör och växtoljor/ flytade margariner.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *