Vaccin.me vill nå 115 miljoner fransktalande afrikaner

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 februari 2012
- NewsVoice redaktion

Vaccin.me vill nå ut till större grupper som misstänks sakna kunskap om vaccinernas risker och ineffektivitet. Vi vill därför nå så många som möjligt inom det fransktalande Afrika för att öka kunskapen om riskerna och för att stimulera den öppna debatten.

Datum: 5:e februari 2012

Vi har beslutat att öka spridningen av forskning och beprövad erfarenhet kring vaccinernas biverkningar och ineffektivitet till Afrika. Det finns dessutom en rad mycket bättre alternativ till vaccin – exempelvis att bidra till projekt som syftar till att skapa bättre levnadsförhållanden, ge rent vatten, öka kunskap om naturlig hälsa och hur ett starkt kroppseget immunförsvar erhålls.

Just nu finns en ovetenskaplig övertro i världssamhället på vaccin som ett lyckopiller mot alla möjliga sjukdomar.

”Vaccin.me vill även sprida kännedom om hur läkemedelsbolagen opererar i tredje världen och vilka korrupta metoder de använder för att maximera sina intäkter, säger Linda Karlström”, redaktör för Vaccin.me.

”Forskning visar att dödsfallen i barnsjukdomarna hade försvunnit till 90% innan vaccinationsprogrammen ens inletts i världen. Vi redovisar dessa vetenskapliga data som forskare kommit fram till i en rad länder. Det råder en stor okunnighet om detta. Istället tror de flesta människor, beslutsfattare, myndigheter och politiker blint på att det är vaccin som räddat världen”, säger Linda Karlström.

Vaccin.me utmanar alla att titta närmare på dessa data och våga ifrågasätta vilseledande marknadskampanjer som läkemedelsbranschen investerat 100-tals miljoner dollar i under flera decennier. Vi vill ha en riktig debatt i samhället så att allmänheten kan ta förnuftiga och medvetna beslut angående vaccination.

Hela 21 länder i Afrika har franska som primärt språk. Ytterligare 10 länder använder franska i hög grad. Totalt talar cirka 115 miljoner människor franska i Afrika enligt ”Organisation internationale de la Francophonie”. Vi når dem genom nya kontakter i Afrika.

Kontaktperson: Linda Karlström, redaktör Vaccin.me

Kontakta oss via kontaktformuläret på http://vaccin.meDu kan stötta Newsvoice via MediaLinq