Vaccin.me vill nå 115 miljoner fransktalande afrikaner

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 5 februari 2012
- NewsVoice redaktion

Vaccin.me vill nå ut till större grupper som misstänks sakna kunskap om vaccinernas risker och ineffektivitet. Vi vill därför nå så många som möjligt inom det fransktalande Afrika för att öka kunskapen om riskerna och för att stimulera den öppna debatten.

Datum: 5:e februari 2012

Vi har beslutat att öka spridningen av forskning och beprövad erfarenhet kring vaccinernas biverkningar och ineffektivitet till Afrika. Det finns dessutom en rad mycket bättre alternativ till vaccin – exempelvis att bidra till projekt som syftar till att skapa bättre levnadsförhållanden, ge rent vatten, öka kunskap om naturlig hälsa och hur ett starkt kroppseget immunförsvar erhålls.

Just nu finns en ovetenskaplig övertro i världssamhället på vaccin som ett lyckopiller mot alla möjliga sjukdomar.

”Vaccin.me vill även sprida kännedom om hur läkemedelsbolagen opererar i tredje världen och vilka korrupta metoder de använder för att maximera sina intäkter, säger Linda Karlström”, redaktör för Vaccin.me.

”Forskning visar att dödsfallen i barnsjukdomarna hade försvunnit till 90% innan vaccinationsprogrammen ens inletts i världen. Vi redovisar dessa vetenskapliga data som forskare kommit fram till i en rad länder. Det råder en stor okunnighet om detta. Istället tror de flesta människor, beslutsfattare, myndigheter och politiker blint på att det är vaccin som räddat världen”, säger Linda Karlström.

Vaccin.me utmanar alla att titta närmare på dessa data och våga ifrågasätta vilseledande marknadskampanjer som läkemedelsbranschen investerat 100-tals miljoner dollar i under flera decennier. Vi vill ha en riktig debatt i samhället så att allmänheten kan ta förnuftiga och medvetna beslut angående vaccination.

Hela 21 länder i Afrika har franska som primärt språk. Ytterligare 10 länder använder franska i hög grad. Totalt talar cirka 115 miljoner människor franska i Afrika enligt ”Organisation internationale de la Francophonie”. Vi når dem genom nya kontakter i Afrika.

Kontaktperson: Linda Karlström, redaktör Vaccin.me

Kontakta oss via kontaktformuläret på http://vaccin.me


Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ponera att man faktiskt lyckas stoppa vaccinationer men det tyvärr visar sig att de räddar massor av afrikanska barns liv. Skulle inte det kännas lite småtrist i efterhand?

  • Visst det kanske finns vaccin som fungerar, men idag har vi i världen en ängslig övertro på att alla vaccin under alla omständigheter, i alla former är bra och även när de är urusla förblir föreställningen att de ändå är bra för de kan ju kanske, eventuellt, möjligen ha räddat ett liv eller två.

   Övertron på vaccin är i grunden känslomässig och inte vetenskaplig.

   Marknadsföringen av vaccin är monstruös och vilseledande. Vaccin är monstruös business när vaccin kanske snarare borde vara statligt framforskad och kontrollerad UTAN vinstintressen över huvudtaget.

   Granskningen av vaccin är minimal. Just nu bedriver drabbade enskilda individer och anhöriga juridiska processer som myndigheter och regeringar borde göra. Istället lallar myndigheter och regeringar vidare som om inget har hänt. När enskilda driver processer för att kasta ljus på skadorna står istället Landstinget där som svarande part och försvarar sig.

   Kunskapsspridningen om hur en människa kan bygga upp sitt immunförsvar borde ersätta övertron på vaccin som blivit dagens lyckopiller som helt okritiskt ska rädda alla från allt. Snart kommer även genvaccin som ska rädda alla från sjukdomar som vi kanske, eventuellt kan få i framtiden.

   Så innan vi spekulerar i att vaccin kanske eventuellt räddar liv måste frågeställningarna adresseras som handlar om att det finns forskning som visar att vaccin skadar, dödar och även är overksamt. Den sidan, baksidan, måste fram i ljuset. Nu visas bara en fantasy-sida upp, den sida där alla ska TRO på att vaccin fungerar, den sida som innebär att all kritik mot vaccin behandlas som pesten.

   Nej, jag vill slå ett slag för vetenskap och beprövad erfarenhet och inte för tro, tyckande och emotionellt ängsliga rusningar till sprutor bara för att alla andra gör det.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *