Experiment: Myror väljer smör istället för margarin

6

Myror väljer smör istället för margarin

Från Annika Dahlqvists blogg. Hon skriver: “Margarin uppe till höger, lättmargarin nere till vänster, smör nere till höger”.

 

Diskutera på Annikas blogg eller här nedan.

 


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelJimi Hendrix – Hey Joe
Nästa artikelJames Randi the debunker of parapsychology lived with hoaxter
NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser av händelser i samhället och världen.
Prenumerera
Notify of
guest
6 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Raphael
Raphael
Gäst
14 mars 2012 kl 11:33

Jag håller med om att det finns skäl för tveksamhet till margarin på grund av dess tillverkningsprocess. En fråga man ställer sig – är man vegan och vill undvika mjölkprodukter, vad äter man då istället? Jo, det finns flera alternativ till vegetabiliskt margarin – exempelvis smör gjord på hampa, smör gjord på tofu, eller kör med någon nyttig olja istället.

Vill man steka, så undvik kallpressade oljor (bildas transfetter vid stekning) och kör gärna med kokosmjölk eller liknande.

Erik J
Erik J
Gäst
Reply to  Raphael
14 mars 2012 kl 21:20

Kokosolja (vanligtvis och felaktigt kallat kokosfett) är utmärkt vid stekning. Tål temperaturer upp till 180 grader samt innehåller 48 procent laurinsyra. Men då ska det faktiskt vara kallpressad “virgin”. Inte skiten i silverpaket som finns i alla matvaruaffärer.

Kung Markatta har en mycket prisvärd kokosolja som finns i många välsorterade matvaruaffärer. Den är dessutom KRAV odlad och ekologisk. Den här är det:

http://www.kungmarkatta.se/product.asp?pid=284

Erik J
Erik J
Gäst
Reply to  NewsVoice
14 mars 2012 kl 21:14

Men snälla Torbjörn. Hoppas det var ironi. *ler*
Det är ju trots allt myror vi pratar om. Och inte människor.

Jag äter inte själv margarin… i några former. Och använder jag någonting till/vid matlagning så blir det smör (eller olivolja,eller kokosolja). Men någon måtta får det vara. *ler igen*

Carl Sagan
Carl Sagan
Gäst
14 mars 2012 kl 21:45

Trevlig, då vet vi vad myror helst äter, men förstår inte varför det är relevant 😛

Gustaf Segerström
Gäst
18 mars 2012 kl 10:05

Kan man alltså smeta ut margarin istället för Myrr? Undrar vilket som är farligast. 😉