Jimi Hendrix – Hey Joe

publicerad 14 mars 2012
- av NewsVoice
Jimi Hendrix

James Marshall Hendrix (född Johnny Allen Hendrix 1942 i Seattle, Washington, död 1970 i London), var en amerikansk rockgitarrist, låtskrivare och sångare, en av rockmusikens främsta stilbildande gitarrister.

www.jimihendrix.com


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Jimi Hendrix
  • Fantastiskt. Han kunde inte läsa noter, och var vänsterhänt. Han spelade hela sitt liv på en felvänd Fendergitarr. Eric Clapton fixade en specialbyggd rättvänd gitarr åt honom, men han hann precis dö innan han skulle ge den åt honom. Världens mest stilbildande gitarrist följde inga normer och var egentligen lika inkorrekt som Mozart. Men han (och Mozart) hade en känsla som besegrade allt.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *