Ny forskning varnar för mobilstrålning – SSM blundar

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 mars 2012
- NewsVoice redaktion

Hälsorisker med mobiltelefoni

Hemlösa basstationer
Hemlösa basstationer – Dump från SVT som dumpat från YouTube

Samma dag som detta nya forskningsresultat är hot stuff i ffa utländska medier och en vecka efter att en annan undersökning visat att mobilanvändare lider av sömnproblem, ångest, depressioner, huvudvärk mm sedan länge kända symtom kopplade till mobilstrålning, hävdar Torsten Augustsson, som är utredare på Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM), att: “det inte finns någon vetenskapligt grundad misstanke” om att strålningen innebär hälsorisker. Utspelet av SSM i  bla Värmlands Folkblad visar att vi inte kan lita på myndigheterna och de experter de anlitar, skriver Mona Nilsson, oberoende utredare av mobiltelefonins hälsorisker.

Läs mer på Mobiltelefoni.tv  (inkl länkar till utländska medier)

Värmlands Folkblad: Trådlöst nätverk ingen hälsofara

SVT: Hemlösa utrustas som trådlösa nätverk


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Det är inte direkt förvånande att SSM inte vill erkänna alla risker med mobilstrålning då de baserar sina beslut på sitt vetenskapliga råd som till stor del består av personer med starka kopplingar till mobilindustrin. Det är som vanligt pengar som styr och den lilla människan får i vanlig ordning betala med sin hälsa. Man kan verkligen undra hur det kan vara tillåtet att sådana människor får sitta i ett sådant råd men när hela systemet är korrupt blir ju resultatet därefter.

 • Det var inspirerande höra UV. Jag har med glädje läst dina kommentarer i andra trådar och gillar det skarpt. Du är en inspiration för mej och förmodligen många andra. Ja det blev lite tungt i Terrys fönster. Vad jag inte gillar och jag hör andra vara missnöjd med är att de “skeptikerna” vill uttrycka att de har rätt för alla när det gäller andetro. Men skeptikerna tycker de som tror på andar skall komma med bevis fast de som tror på andar inte vill påtvinga sin tro på “skeptikerna”. Det felet har du förstått också som jag kan tolka dina kommentarer tidigare.
  Du är en inspiration UV, med det du berättar!

  • Tack så mycket Ruben. Ja vi lever i en upp och nervänd tid där kroppens egen självläkningsförmåga förlöjligas av somliga. Ändå är god fysik grundläggande för att lyckas med relationer och i karriär.

  • I det rättssystem vi har så innebär det att om någon anklagar en annan människa, exempelvis om X anklagar Y för lögn och bedrägeri, så måste X presentera bevis för detta för att en åklagare skall kunna göra bedömningen om målet håller i en domstol. Det är alltså den som anklagar en person som ska stå för bevisen för att anklagelsen är rätt. Och ingen av de skeptiker som anklagar Terry Evans för lögn och bedrägeri, har kunnat presentera evidens för sin anklagelse. Det enda de gör, det är att de länkar till illusionister som sysslar med cold-reading men det är ju ingen evidens och har inget med Terry att göra. Skeptikerna visar bara sin confirmation bias.

 • Mikael och Ruben har inspirerat mig till tankar om det andliga, men jag skriver här för Terrys fönster har blivit tungt. Så långt som till frågan om andrar finns eller inte har jag ännu inte kommit och det bekymmrar mig inte vilketdera.
  Däremot funderar jag på fenomenet andliga upplevelser. Själv har jag varit sjuklig i många år och var samtidigt mycket mer avstängd för andligt medvetande. Jag hade fullt upp med att överleva vardagens krav. Min svaga fysik gjorde mig psykisk osäker och jag lydde sjukvårdsauktoriteter.
  Nu när jag är fysiskt starkare har jag större förmåga uppleva det andliga i naturen och emellan människor. Jag har också fått ökad tilltro till min egen intuition.
  En gång läste jag om en blödarsjuk man som plågades av att vara jagad av otäcka andar. Mina fundering är nu om förmågan att uppleva positiva andliga upplevelser är kopplad fysik och psykisk balans. Och om vi mår risigt så avskärmar vi kanske gärna det andliga för att det riskerar balasta. Om det skulle ligga något i mina tankar så kan det förklara varför många är rädda för det andliga. Vi lever i en tid då vi alla mer eller mindre är belastade av miljöstress. Sjukvården är ännu inte uppmärksam på många former av kroppslig obalans. Detta leder till att vi måste skärma av för att försöka klara tillvaron.
  Jag har just tittat lite på IBMs ekonomiska rapporter. Det är beundransvärt hur duktiga företagen inom it-området är. Samtidigt har denna imponerande teknologi en baksida. Detta tror jag Mona Nilsson seriöst beskriver.
  Det är motsägelsefullt att våra myndigheter uppmanar oss till subjektiv avskärmdhet för hälsorisker. Samtidigt uppmuntrar vårt utbildningssystem oss till subjektiv förståelse även för att formulera objektiv text.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *