Krisen i Grekland inifrån – En artikelserie

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 30 april 2012
- NewsVoice redaktion
Greklandkrisen - Foto: Robin Nilsson
Greklandkrisen - Foto: Robin Nilsson
Greklandkrisen – Foto: Robin Nilsson

Krisen i Grekland virvlar upp många frågor, inte sant? Vad ligger egentligen bakom? Lider hela grekiska folket av exceptionell lathet, oföretagsamhet och korrupt kynne – eller är förklaringen en annan? Vad händer i krisens fotspår och hur berörs människorna?

Text: Robin Nilsson

Dessa och många andra frågor med anknytning till den ekonomiska krisen i Grekland kommer att belysas i en artikelserie som publiceras här under en tid framöver. En ny artikel utkommer varje söndag morgon, kl. 00:00, med start söndagen den 29 april 2012.

Jag heter Robin Nilsson och är delvis bosatt i Aten, Grekland sedan ett antal år tillbaka i tiden. Artiklarna författas av mig och till skillnad från de flesta som uttalar sig angående krisen, vare sig det gäller politiker, så kallade ekonomiska experter eller förstå-sig-påare i TV-kanalernas morgonsoffor så finns här en nära anknytning till just Grekland. Grekiska språket talar jag flytande, är ofta i landet och har ett relativt stort socialt nätverk där.

Är du förresten beredd att eventuellt förändra din nuvarande syn på krisen samt ifrågasätta politikers och så kallade experters beskrivningar och förklaringar? Då har du förmodligen hamnat rätt. Har du däremot stor experttilltro och önskar få ”kunskaper” serverade, snarare än att själv kritiskt värdera information? Då ber jag dig vänligen knäppa på TV:n eller slå upp en vanlig dagstidning istället. Till alla er som redan är införstådda med ärlighetsproblematiken inom traditionell media, samt er som vågar ta steget ut i det okända: Varmt välkomna till denna informationskanal!

Disclaimer

Innan du dyker in i materialet vill jag bara göra dig uppmärksamma på att artikelserien framställs med stöd av Liberty Silver AB. Företaget möjliggör bland annat resor och grundlig efterforskning samt publicering via deras webbservrar. Initiativet till artikelserien är emellertid helt och hållet mitt eget och innehållet styrs inte av företaget, så när som på en punkt: Jag har blivit ombedd att även inkludera artiklar som belyser gulds och silvers roll i kristider och grekernas förhållningssätt till dessa ädelmetaller. Själva innehållet i samtliga artiklar kommer emellertid inte vara påverkat av någon parts intressen.

Jag uppmuntrar hursomhelst att ni själva kritiskt värderar informationen, precis som med all annan information, oavsett källa. Med detta menar jag att informationen bör få tala för sig själv och inte enbart dömas utifrån källans framställda karaktäristik.

Det finns möjlighet att kommentera innehållet i varje artikel om så önskas. Det går dessutom bra att citera mindre delar av artiklarna, men jag behåller ensamrätten att publicera dem i sin helhet. Länkar till samtliga artiklar kommer efterhand läggas till nederst på denna sidan. Därför kan det vara fördelaktigt med ett bokmärke i webbläsaren för enkel översikt och åtkomst.

Nu ska jag inte uppehålla er längre utan bjuder in till läsning om krisen i Grekland varje söndag under en tid framöver. Det blir späckat med kontroversiell information, möten med människor och tankeväckande frågeställningar.

Artikelserien

Söndra och Härska – Del 1

Ge oss ditt hem, ge oss Parthenon – Del 2

Krisen i Grekland inifrån – Guld till kläder på Ermou – Del 3

Krisen i Grekland inifrån – En läkares betraktelser – Del 4


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Grekland
Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *