Kristina Lindquists gör ynkligt försök att ryktesdestruera bloggare

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 26 juni 2012
- Torbjörn Sassersson
Kristina Lindquist - Grafik: NewsVoice.se baserat på skärmdump från DN.se

Kristina Lindquist, DNDEBATT. DN-journalisten Kristina Lindquists ordförråd är ynkligt när hon kritiserar den konkurrerande bloggosfären. Hon använder då ord som: konspirationsteoretiker, foliehattar, antisemiter och rymdödlor. Detta tröttsamma slamkrypande har blivit vanligare hos gammelmediernas journalister på senare år när intressanta alternativa nättidningar ska ryktesförstöras.

Replik: Torbjörn Sassersson, redaktör för NewsVoice.se | Relaterat: Kristina Lindquist: Varför ger Svenska Dagbladet legitimitet åt konspirationsteoretiker?

Från perspektivet rykteshantering på webben ser det mycket illa ut när en maktfullkomlig journalist som Kristina Lindquist på Sveriges största nyhetstidning med runt 800,000 läsare per vardag använder sin position för att krossa ryktet på småsajter som Vaken.se som bara har några få procent av DN:s spridning.

Det enda självförsvar dessa små nättidningar som tex Vaken.se, NewsVoice.se och Vaccin.me har är att skriva syrliga repliker som naturligtvis aldrig tillåts publiceras på tex DN. För så agerar makten, den bespottar från hög häst och springer sedan snabbt iväg från platsen medan den betrampade försöker resa sig. Det är utomordentligt fegt av Kristina Lindquist. Din räddning tillbaka till hederlighet är att verka för att en replik får publiceras i DN, för självklart ska Vaken.se ha rätt till en sådan.

Min gissning är dock att redaktörerna på DN Kultur inte är gjorda av rätta virket, i synnerhet om den repliken inför DN:s 800,000 dagliga läsare påpekar att DN har en egen avdelning för rymdödlor, flygande tefat och bigfoot. Den heter “Märkligheter”.

Jag skulle även vilja se Kristina Lindquist lägga fram bevisen för att Vaken.se har antisemitiska inslag. Det har DN påstått tidigare. Då var det en redaktör som adderade text om “antisemitiska inslag” i en artikel strax innan publicering, meddelade den irriterade DN-journalisten Clas Svahn.

Kristina Lindquist avslutar sin artikel med orden:

“Att alla åsikter har rätt att uttryckas betyder inte att de i alla sammanhang är lika värda att lyssna på.”

Jag kan inte annat än hålla med. Det är knappast intressant att läsa om Kristina Lindquist hemsnickrade kunnighet inom ämnet vaccinskador, som hon även hann riva av på ett tämligen billigt sätt i sin debattartikel inne på avdelningen DN Kulturdebatt.

Replik: Torbjörn Sassersson

(Vaken har nominerat Kristina Lindquist till debattpriset Årets Förvillare.)

Relaterat

  • Clas Svahn säger att en redaktör på DN la till påståendet om antisemitism
    DEBATT: I DN-artikeln ”Serieskytten i Malmö utreddes av psykiatrin” påstås att Sanningsrörelsen har antisemitiska inslag. Det skapade omedelbart irritation bland de som identifierar sig med rörelsen. Nu hävdar journalisten Clas Svahn att en redaktör på DN:s redaktion lagt till detta påstående.  Läs mer
  • DN pekar ut Sanningsrörelsen som antisemitisk, men hur många antisemiter finns på DN? Har ni räknat?
    DN påstår att Sanningsrörelsen har antisemitiska inslag i en artikel idag “Serieskytten i Malmö utreddes av psykiatrin”. Samma koppling gjordes av SVT och de fälldes nyligen i Granskningsnämnden för Radio och TV.  Läs mer

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq