Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Federal domare i USA trotsar Obama –  Att gripa amerikaner med NDAA är emot konstitutionen

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 juni 2012
- Torbjörn Sassersson

Det här är en mycket anmärkningsvärd händelse. En kvinnlig domare Katherine B. Forrest besvarade trotsigt en förfrågan från president Barack Obama gällande ett specifikt domslut (ruling) om tillämpningen av The National Defense Authorization Act (NDAA).

Katherine B. Forrest hade nämligen förbjudit (injunction) tillämpningen av den kontroversiella NDAA-akten.

Den nykonstruerade lagen “National Defense Authorization Act”,  som är militär till sin natur, ger polis, av myndigheterna anlitad säkerhetstjänst och militär rätten att gripa och förhöra vem de vill i USA samt sätta denne i fängelse utan prövning. Domaren stod fast vid sitt beslut trots påtryckning direkt från Obama. Dubbeltrots alltså.

När NewsVoice tidigare återpublicerade en artikel om detta heta ämne NDAA fick nättidningen 500,000 besök (viewed pages) på en enda dag. I princip alla kom från USA. Analyser av lagens egentliga innebörd gör gällande att en vanlig bloggare som har fel åsikter i princip kan fängslas. En amerikan som inhandlat en säck konstgödsel till sin trädgård kan hämtas av FBI. Har du fel efternamn och har fel Facebook-vänner är det en fara för ditt fria liv.

Den kvinnliga domaren anser att lagen inte kan tillämpas på amerikanska medborgare, men kan inte göra något åt att turister och andra VISA-besökare som i USA lagligt uppehåller sig kan infångas.

Läs även artikeln om hur NDAA ska tillämpas med hjälp av så kallade Fusion Centers.

Svenskt gammelmedia ignorerar betydelsen av NDDA

Svenskt gammelmedia skriver inte om NDAA trots att lagen är av oerhörd betydelse gällande övergreppet på den amerikanska konstitutionen. NDAA gör att USA lyder under en slags krigslag i fredstid och att ingen människa går säker från att gripas.

Vid en sökning på begreppen “NDAA” och “National Defense Authorization Act” på SvD och DN finns inga träffar i DN överhuvudtaget till dags dato och endast två korta omnämnanden (men inga djupanalyser) i SvD i två artiklar om Guantanamo Bay.

Sök på NDAA i DN

Sök på NDAA i SvD

Sök på “National Defense Authorization Act” i DN

Sök på “National Defense Authorization Act” i SvD

Text: Torbjörn Sassersson


RT: NDAA unconstitutional – Federal judge bans Obama from indefinitely detaining Americans

“A US Federal judge has clarified a decision made last month with some news sure to upset the Obama administration: the White House cannot use the NDAA to indefinitely detain American citizens.”

“Judge Katherine B. Forrest has answered a request made by US President Barack Obama last month to more carefully explain a May 16 ruling made in a Southern District of New York courtroom regarding the National Defense Authorization Act. Clarifying the meaning behind her injunction, Judge Forrest confirms in an eight-page memorandum opinion this week that the NDAA’s controversial provision that permits  indefinite detention cannot be used on any of America’s own citizens.”

Read more in RT

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq