Frankfurt: Poliserna tog av sig hjälmarna och gick med occupy-demonstranterna

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 1 juni 2012
- Torbjörn Sassersson

Poliserna i Frankfurt, som den 19 maj skulle kontrollera 20,000 occupy-demonstranter som protesterade mot bankernas gränslösa övertagande av Europa, tog av sig hjälmarna, visade sina ansikten och gick med i tåget. Var detta ett smart PR-stunt iscensatt av polisens kommunikationsavdelning eller något annat? 

En sak är klar. Under normal förhållanden hade poliserna aldrig tagit av sig hjälmarna och de hade alltid varit vända mot demonstranterna. Från occupy-demonstrationer i USA har ett otal videos med poliser som pepparsprayar och brottar ner demonstranterna lagts upp på Youtube. I Frankfurt gick poliserna istället med förtroende gentemot demonstranterna och med ryggen vänd mot dessa, tillsammans med dem. Kanske de påminde sig om att deras uppdrag är “to protect and serve”.

Självklart rapporterar inte ett trött gammelmedia om det som hände i Frankfurt än mindre varför folk egentligen protesterar. Inte heller rapporterade de om en fredlig occupy-demonstration för några dagar sedan i Kanada som samlade 500,000 demonstranter, enligt en källa som kontaktade NewsVoice. Har du mer information om den demonstrationen kontakta oss.

Torbjörn Sassersson | källa

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Ja men ändå en vacker tanke. Det skulle kunna vara en verklighet trots allt. Man kan väl drömma om hur hur man vill att det skall vara. Tror nog många av dessa poliser önskar de kunde göra så av den anledningen som man ville visa att det såg ut som i filmen.

  • Kan vara en förskönad bild av verkligheten enligt denna kommentar på YouTube:

    “Dear friends. Thank you again for your solidarity. I just have to say about the police: they weren’t supporting demonstration. Really. They took their helmets off just because it was too hot weather. I don’t want to destroy your hopes, I myself would really love if police would became supporters of protests (demonstrants even had pretty cool transparents “Dear police, honestly, when was your last pay raise?” . But till now it wasn’t so. They arrested hundreds of people instead.”

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *