Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Frankfurt: Poliserna tog av sig hjälmarna och gick med occupy-demonstranterna

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 1 juni 2012
- Torbjörn Sassersson

Poliserna i Frankfurt, som den 19 maj skulle kontrollera 20,000 occupy-demonstranter som protesterade mot bankernas gränslösa övertagande av Europa, tog av sig hjälmarna, visade sina ansikten och gick med i tåget. Var detta ett smart PR-stunt iscensatt av polisens kommunikationsavdelning eller något annat? 

En sak är klar. Under normal förhållanden hade poliserna aldrig tagit av sig hjälmarna och de hade alltid varit vända mot demonstranterna. Från occupy-demonstrationer i USA har ett otal videos med poliser som pepparsprayar och brottar ner demonstranterna lagts upp på Youtube. I Frankfurt gick poliserna istället med förtroende gentemot demonstranterna och med ryggen vänd mot dessa, tillsammans med dem. Kanske de påminde sig om att deras uppdrag är “to protect and serve”.

Självklart rapporterar inte ett trött gammelmedia om det som hände i Frankfurt än mindre varför folk egentligen protesterar. Inte heller rapporterade de om en fredlig occupy-demonstration för några dagar sedan i Kanada som samlade 500,000 demonstranter, enligt en källa som kontaktade NewsVoice. Har du mer information om den demonstrationen kontakta oss.

Torbjörn Sassersson | källa


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq