Frankfurt: Poliserna tog av sig hjälmarna och gick med occupy-demonstranterna

publicerad 1 juni 2012
- Torbjörn Sassersson red.

Poliserna i Frankfurt, som den 19 maj skulle kontrollera 20,000 occupy-demonstranter som protesterade mot bankernas gränslösa övertagande av Europa, tog av sig hjälmarna, visade sina ansikten och gick med i tåget. Var detta ett smart PR-stunt iscensatt av polisens kommunikationsavdelning eller något annat? 

En sak är klar. Under normal förhållanden hade poliserna aldrig tagit av sig hjälmarna och de hade alltid varit vända mot demonstranterna. Från occupy-demonstrationer i USA har ett otal videos med poliser som pepparsprayar och brottar ner demonstranterna lagts upp på Youtube. I Frankfurt gick poliserna istället med förtroende gentemot demonstranterna och med ryggen vänd mot dessa, tillsammans med dem. Kanske de påminde sig om att deras uppdrag är “to protect and serve”.

Självklart rapporterar inte ett trött gammelmedia om det som hände i Frankfurt än mindre varför folk egentligen protesterar. Inte heller rapporterade de om en fredlig occupy-demonstration för några dagar sedan i Kanada som samlade 500,000 demonstranter, enligt en källa som kontaktade NewsVoice. Har du mer information om den demonstrationen kontakta oss.

Torbjörn Sassersson | källa

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice