Läkemedelverkets generaldirektör skarpt negativ mot att information läcker till media

  2

  På ett videofilmat personalmöte säger Läkemedelverkets generaldirektör att det har ”väldigt, väldigt negativ inverkan” på arbetet när anställda “olovligen” ger information till medierna. Hon vill utreda det genom interna diskussioner. Flera tryckfrihetsexperter har reagerat kritiskt på uttalandet och nu även JK. ”Det hon säger låter inte riktigt lämpligt”, säger JK Anna Skarhed till SvD.

  Läs mer på SvD

  Se video från personalmöte

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  Prenumerera
  Notify of
  guest

  2 Kommentarer
  Nyast
  Äldst Mest röstad
  Inline Feedbacks
  Se alla kommentarer
  Lars K
  Lars K
  Gäst
  10 juni 2012 kl 15:21

  “- Jag är så pass rädd för Christina Åkerman att jag inte vågar gå ut öppet, sade en av de anonyma brevskrivarna då till tidningen.” Åkerman anser “det har väldigt, väldigt negativ inverkan på arbetet” när anställda talar med media utan hennes tillåtelse. Man frågar sej – hur då?
  Däremot är det lätt att förstå att det har väldigt, väldigt negativ inverkan på verkets samarbete med läkemedelsindustrin.

  Som springpojke åt industrin gäller det för Läkemedelsverket att obemärkt kväsa obekväm personal som inte vill hålla tyst om myglet. Så lås dörrar, stäng fönster, stoppa “otillåtna” kontakter med media.
  Ändå säjer Åkerman att “whistleblowing är något som jag tycker är bra.” Väldigt trovärdigt !!

  ruben
  ruben
  Gäst
  9 juni 2012 kl 17:56

  Så problemen med Läkemedelsverkets arbete är inte lika intressant, som att få reda på vilka som tycker det är ett problem. Finns det några frågetecken mot allmänheten, men så lägg korten på bordet då! Hur är det ställt med läkemedelsverket? Varför skall vi ha det kvar?