Läkemedelverkets generaldirektör skarpt negativ mot att information läcker till media

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 9 juni 2012
- Torbjörn Sassersson

På ett videofilmat personalmöte säger Läkemedelverkets generaldirektör att det har ”väldigt, väldigt negativ inverkan” på arbetet när anställda “olovligen” ger information till medierna. Hon vill utreda det genom interna diskussioner. Flera tryckfrihetsexperter har reagerat kritiskt på uttalandet och nu även JK. ”Det hon säger låter inte riktigt lämpligt”, säger JK Anna Skarhed till SvD.

Läs mer på SvD

Se video från personalmöte

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • “- Jag är så pass rädd för Christina Åkerman att jag inte vågar gå ut öppet, sade en av de anonyma brevskrivarna då till tidningen.” Åkerman anser “det har väldigt, väldigt negativ inverkan på arbetet” när anställda talar med media utan hennes tillåtelse. Man frågar sej – hur då?
  Däremot är det lätt att förstå att det har väldigt, väldigt negativ inverkan på verkets samarbete med läkemedelsindustrin.

  Som springpojke åt industrin gäller det för Läkemedelsverket att obemärkt kväsa obekväm personal som inte vill hålla tyst om myglet. Så lås dörrar, stäng fönster, stoppa “otillåtna” kontakter med media.
  Ändå säjer Åkerman att “whistleblowing är något som jag tycker är bra.” Väldigt trovärdigt !!

 • Så problemen med Läkemedelsverkets arbete är inte lika intressant, som att få reda på vilka som tycker det är ett problem. Finns det några frågetecken mot allmänheten, men så lägg korten på bordet då! Hur är det ställt med läkemedelsverket? Varför skall vi ha det kvar?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *