Enbart 20% av amerikanarna tror på sanningshalten i mainstream massmedia

publicerad 20 juli 2012
- Torbjörn Sassersson red.

Amerikanska mainstream massmedia upplever en allt mer svikande läsar- och tittarskara i USA. Enligt Russia Today finns svaret i et Gallup-undersökning som visar att enbart 20% av amerikanska folket idag tror på sanningshalten i massmedia. Istället finner människor betydligt mer trovärdig information i den kunniga och seriösa delen av bloggosfären.

Bias and bungled reporting on US news networks are behind plummeting audience numbers, according to the Gallup Poll. Russa Today’s Marina Portnaya looks at a cutting-edge project that’s encouraging ordinary Americans to drive their country’s news agenda instead.

mainstream massmedia

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Big Media i USA och England samarbetar sedan länge med makteliten och regeringarna.
  Ett bra exempel är 11 september i USA och 7/7 2005 i London.
  Trots att flera lokala tv bolag i USA tagit upp Obamas falska födelseattest tiger de stora nyhetskanalerna. I samband med just Obamas födelseattest ifjol blev Usama Bin Laden dödad av Navy Seals enligt Obama. Sanningen är att Bin Laden dog redan i december 2001 av njurproblem enligt egyptiska tidningar det året.

 • …..fast visst är rapporteringen i massmedia ensidig och vinklad även här i Sverige. Allt som hotar makteliten och deras intressen mörkas helt och hållet eller förtalas/förvrängs ( t.ex. chemtrails, alternativ medicin, kosttillskott, riskerna med mobiltelefoner, livsmedelstillsatser, läkemedel, vacciner, cytostatika- och strålbehandling ) medan det som gynnar maktens intressen vinklas, tillskrivs enorm betydelse, o får stort utrymme ( t.ex. klimathotet, kärnvapenspridning, terroristhot, pandemier).

  Så logga in på dailycloudt.com och bli medborgarjournalist !!

 • “enbart 20% av amerikanska folket idag tror på sanningshalten i massmedia. Istället finner människor betydligt mer trovärdig information i den kunniga och seriösa delen av bloggosfären.” Hur skulle 80% av USA:s befolkning kunna vara skärpta och medvetna när mer än hälften är fördummade och inte kan tänka självständigt?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *