Enbart 20% av amerikanarna tror på sanningshalten i mainstream massmedia

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 20 juli 2012
- Torbjörn Sassersson

Amerikanska mainstream massmedia upplever en allt mer svikande läsar- och tittarskara i USA. Enligt Russia Today finns svaret i et Gallup-undersökning som visar att enbart 20% av amerikanska folket idag tror på sanningshalten i massmedia. Istället finner människor betydligt mer trovärdig information i den kunniga och seriösa delen av bloggosfären.

Bias and bungled reporting on US news networks are behind plummeting audience numbers, according to the Gallup Poll. Russa Today’s Marina Portnaya looks at a cutting-edge project that’s encouraging ordinary Americans to drive their country’s news agenda instead.

mainstream massmedia


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq