Psykiatri – Läkemedelsindustrin författar “vetenskapliga studier” – Läkare signerar och ersätts

publicerad 2 augusti 2012
- Lena Leusch

Kraftfull kortfilm med svenskt tal och undertext. Filmen avslöjar hur läkemedelsindustrin författar “vetenskapliga studier” som sedan signeras av ansedda läkare. Dessa läkare får ersättning för sina signaturer och förekommer ofta i medier som auktoriteter som tonar ned biverkningar från psykofarmaka och misskrediterar kritiker, enligt filmen.

Prozac (Fontex i Sverige) nämns som exempel. I Sverige avslöjade, John Virapen, en tidigare VD på läkemedelsjätten Ely Lilly, att han personligen mutade en högre chef vid Socialstyrelsen för att snabbare få ut Prozac på den svenska marknaden. Prozac kan ge allvarliga biverkningar.

“Hur lyckades psykiatriker och läkemedelsföretag övertyga miljontals läkare att skriva ut deras kraftiga psykofarmaka till över hundra miljoner människor om året? Psykofarmaka som inte är bättre än placebo, dock med dödliga biverkningar.”

Lena Lind

NewsVoice kommentar

Filmen producerades av Kommittén för Mänskliga Rättigheter (KMR) som bla består av personer från Scientologikyrkan. KMR har lagt ner enorma resurser på att kritisera psykiatrin och läkemedelsindustrin. Det sker främst genom produktion av dokumentärfilmer och reportage.

NewsVoice har uppmärksammat denna investering och anser att den gör nytta i samhället, men det betyder inte att NewsVoice tror på eller stödjer scientologi.

Läkemedelsindustrin psykiatri


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Är det inte märkligt att man så gott som aldrig läser om dessa saker i dom stora tidningarna? Eller att det inte berättas om detta i nyheterna? Det angår ju faktiskt oss alla att en industri med syfte att tjäna pengar på att få oss fast på – ofta skadliga – preparat genom att kalla dessa läkemedel (utan att dom faktiskt hjälper kroppen att läka), och att det är skattepengar som sponsrar detta.
  Känner att jag inte kan lita på myndigheter som läkemedelsverket eller Socialstyrelsen.

 • Så länge som det går att tjäna pengar på människors ohälsa så kommer läkemedelsindustrin fortsätta att utnyttja sin makt till 200% på alla plan i samhället, i syfte att maximera sina vinster. Att människor blir friska är överhuvudtaget inte alls intressant då de inte inbringar några pengar, allt handlar bara om att skapa ett, helst livslångt beroende och gärna med många biverkningar, som måste medicineras mot för att få patienten att konsumera så många läkemedel som möjligt utan att dess organism kollapsar och dör.

  Människan måste öka sin egen medvetenhet, få en ökad förståelse för hur kropp, själ och universum samverkar för att kunna förbättra sin hälsa. Vi måste försöka lyssna mer på våra egna sinnen och vår intuition, hur man mår och känner sig och inte bara blint förlita sig på vad teknisk utrustning visar för resultat. Beroende på vilka resultat de visar så kan ett negativt resultat skapa nya chocker och trauman som i sin tur skapar nya sjukdomsförlopp och göra mer skada än nytta. Läkning kan aldrig ske under svår chock och trauma, något som borde beaktas betydligt mer än vad som görs inom dagens skolmedicin. När tog någon läkare inom skolmedicinen själens betydelse i beaktning och förordade någon avslappningsterapi istället för psykofarmaka senast?

  Människan har aldrig någonsin tidigare konsumerat så mycket piller till höger och vänster som den gör nu och aldrig heller har så mycket nya diagnoser och kufiska sjukdomar funnits, samtidigt som läkemedelsindustrin aldrig blomstrat nu som den gjort tidigare, vilket märkligt sammanträffande, kanske finns det något piller mot det också…!

 • Anders

  Du är mycket naiv. Liksom admin uppmanar jag dej att läsa på och skaffa dej en egen uppfattning i stället för att okritiskt svälja propagandan som sprids av industrin, läkarna, och myndigheterna. Att googla på kontroversiella söktermer är nödvändigt för att hitta sajter där folk vittnar om sina erfarenheter. Där får du veta sanningen.

 • Delar Redaktören också Scientologernas uppfattning om att Prozac som “psykofarmaka som inte är bättre än placebo, dock med dödliga biverkningar”?

  • Antar att man måste skilja på medlets verkan och medlets biverkan. Verkan gäller huruvida medlet påverkar sjukdomstillståndet. Biverkan gäller huruvida medlet skadar kroppen i övrigt. Verkan kan vara likställd med placebo. Biverkan är en särskild skadeprocess parallellt.

   • Ställer sig Newsvoice även bakom KMRs uppmaning att avklassifiera Prozac och all annan psycofarma som läkemedel? Eller vill ni bara medverka till att sprida en oro bland patienter som medicineras?

    • Anders. NewsVoice ställer sig INTE bakom KMR:s särskilda uppfattningar. NewsVoice är en tidning på nätet som publicerar artiklar om många ämnen. KMR står vad KMR står för. NewsVoice är inte en medicinsk tidskrift. Om du vill veta mer om Prozacs eventuella biverkningar kan du knappast läsa i svensk gammelmedia utan måste söka på prozak + side effects etc. Återkom gärna med vad du fann och lägg kanske tom fram bevis för att Prozac saknar allvarliga biverkningar. Det skulle vara en intressant debattartikel att läsa. Gräv och återkom.

     • @Anders: The doctor / psychiatrist of tomorrow will give no medicines. Alla åkommor kan botas via naturläkemedel och korrekt kost samt healing. Du lever insnöad i denna illusion i 3d vi snart ska lämna! Alla sjukdomar beror på fnurror på enerliflödet genom våra chakror… Allt är energi.

     • Det räcker med att titta i FASS för att se en diger lista av biverkningar. Detta är ingen hemlighet. Men jag inser att jag inte kommer längre i diskussionen. Ni återpublicerar villigt matrial från diverse kontroversiella rörelser och lämnar det till läsaren att avgöra relevans. Var och en får bli exper – Gärna med hjälp av youtube.

      • Det är mycket fusk som behöver belysas. Klipp från Ralf”forskningsfusket” Sundbergs blogg.:

       “Sambandet mellan de båda bilderna kan verka slumpartat, men visst är det så att en hög konsumtion av snabbmat och läskedrycker bidrar till utveckling av diabetes typ 2. Vad som är mera upprörande är att snabbmatsföretagen samarbetar med fetma- och diabetesexperter för att tona ner riskerna. Från Sverige deltar bland andra nutritionsforskaren docent Ulf Risérus i ILSI:s task force för metabola syndromet och diabetes. ILSI, dvs International Life Sciences Institute är ett samarbetsforum för livsmedels, läkemedels och kemikalieindustri som har ett stort inflytande på kostråden, så att företagens vinster inte minskar till följd av nutritionsforskningens rön. Experternas roll i ILSI är att tolka vetenskapliga data på ett för företagen gynnsamt sätt. Detta bidrar till att allmänheten fortsätter att vilseledas, så att ohälsan består.”

 • Inkom följande tips. Böcker om samma ämnen: pseudorapporter och spökskrivare:

  Bok: “Doubt is their product” av Davis Michaels, epidemiolog och biträdande minister i Clintonadministrationen (Oxford University Press, 2008).

  Bok: “The truth about the drug companies” av Marcia Angell, under många år chefredaktör för New England Journal of Medicine, världens högst rankade medicinska tidskrift (Random House, 2004).

 • En utmärkt illustrativ film som bekräftar vad många andra skrivit och uttalat.
  Instämmer med Michael Zazzio att Ralf Sundbergs bok “Forskningsfusket” ytterligare kan bekräfta filmens budskap.
  John Virpanens bok “Piller och Profiter” är en insider berättelse som beskriver Läkemedelsindustrin och dess minst sagt skumma hantering och människoförakt.

  En annan ögonöppnare för hur hela den en gång så respekterade läkemedelsindustrin omvandlats till en aggressiv marknadsförings apparat är “Our Daily Meds” av Melody Petersen. Hon beskriver ett USA, som flödar av läkemedel.

  En annan insider är Marcia Angell, MD f.d. redaktör för “The New England Journal of Medicine”, som skrivit boken ; “The Truth about the Drug Companies, How They Deceive us and what to do about it.”

  Och många fler……

  P.S Tack NewsVoice som låter oss veta detta D.S.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *