Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Psykiatri – Läkemedelsindustrin författar “vetenskapliga studier” – Läkare signerar och ersätts

publicerad 2 augusti 2012
- Lena Leusch

Kraftfull kortfilm med svenskt tal och undertext. Filmen avslöjar hur läkemedelsindustrin författar “vetenskapliga studier” som sedan signeras av ansedda läkare. Dessa läkare får ersättning för sina signaturer och förekommer ofta i medier som auktoriteter som tonar ned biverkningar från psykofarmaka och misskrediterar kritiker, enligt filmen.

Prozac (Fontex i Sverige) nämns som exempel. I Sverige avslöjade, John Virapen, en tidigare VD på läkemedelsjätten Ely Lilly, att han personligen mutade en högre chef vid Socialstyrelsen för att snabbare få ut Prozac på den svenska marknaden. Prozac kan ge allvarliga biverkningar.

“Hur lyckades psykiatriker och läkemedelsföretag övertyga miljontals läkare att skriva ut deras kraftiga psykofarmaka till över hundra miljoner människor om året? Psykofarmaka som inte är bättre än placebo, dock med dödliga biverkningar.”

Lena Lind

NewsVoice kommentar

Filmen producerades av Kommittén för Mänskliga Rättigheter (KMR) som bla består av personer från Scientologikyrkan. KMR har lagt ner enorma resurser på att kritisera psykiatrin och läkemedelsindustrin. Det sker främst genom produktion av dokumentärfilmer och reportage.

NewsVoice har uppmärksammat denna investering och anser att den gör nytta i samhället, men det betyder inte att NewsVoice tror på eller stödjer scientologi.

Läkemedelsindustrin psykiatri


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq