Psykiatri – Läkemedelsindustrin författar “vetenskapliga studier” – Läkare signerar och ersätts

16

Kraftfull kortfilm med svenskt tal och undertext. Filmen avslöjar hur läkemedelsindustrin författar “vetenskapliga studier” som sedan signeras av ansedda läkare. Dessa läkare får ersättning för sina signaturer och förekommer ofta i medier som auktoriteter som tonar ned biverkningar från psykofarmaka och misskrediterar kritiker, enligt filmen.

Prozac (Fontex i Sverige) nämns som exempel. I Sverige avslöjade, John Virapen, en tidigare VD på läkemedelsjätten Ely Lilly, att han personligen mutade en högre chef vid Socialstyrelsen för att snabbare få ut Prozac på den svenska marknaden. Prozac kan ge allvarliga biverkningar.

“Hur lyckades psykiatriker och läkemedelsföretag övertyga miljontals läkare att skriva ut deras kraftiga psykofarmaka till över hundra miljoner människor om året? Psykofarmaka som inte är bättre än placebo, dock med dödliga biverkningar.”

Lena Lind

NewsVoice kommentar

Filmen producerades av Kommittén för Mänskliga Rättigheter (KMR) som bla består av personer från Scientologikyrkan. KMR har lagt ner enorma resurser på att kritisera psykiatrin och läkemedelsindustrin. Det sker främst genom produktion av dokumentärfilmer och reportage.

NewsVoice har uppmärksammat denna investering och anser att den gör nytta i samhället, men det betyder inte att NewsVoice tror på eller stödjer scientologi.

Läkemedelsindustrin psykiatri

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Föregående artikelOsher Centrum – Tack till alla som bidragit till ny ekonomisk granskning
Nästa artikelCamilla Elfving: Var med i undersökningen: “Det Högre i tillvaron”
Lena är en mamma vars son tillfrisknat från en svår diagnos mot "expertisens" odds. Viktor insjuknade 1,5 år gammal (2007) i autism och sjukvårdens standardutlåtande löd - lär dig leva med denna ”medfödda obotliga hjärnskada”. I Stockholmsområdet erbjuds små barn bra beteendeträningsprogram och fysiska hjälpmedel – men trots mångårig erfarenhet och studier på området fnös man åt miljömässiga orsaksfaktorer, kostens roll och ”alternativa” behandlingar. Lena valde att följa magkänslan, och har med hjälp av andra på samma väg uppnått fantastiska resultat, tack vare förändrad kost, effektiva näringstillskott och en hel del moderlig Urkraft. Lena är diplomerad Näringsrådgivare, Samtalsterapeut samt Alkohol- och drogterapeut. Arbetar idag främst med näringsrådgivning och förmedlar passionen för friskvård på flera håll. Bloggar sedan 2009 för att dokumentera sonens läkningsprocess och för att dela med sig av information i sökandet efter pusselbitar till helhetshälsa.
Prenumerera
Notify of
guest

16 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Sigrid Aronsson
Sigrid Aronsson
Gäst
23 augusti 2014 kl 13:52

En insider från de mest rika familjerna i USA har nyligen skrivit tre böcker. De visar grunden till att vi inget får veta om detta och att det tar sådan tid att stoppa, för det blir motarbetat av de få som har makten, och dessa böcker förklarar vad dessa familjer gör och hur de tänker. De kan köpas billigt, 8$, på http://www.birthofanewearth.com eller http://birthofanewearth.blogspot.co.uk/

Hansi
Hansi
Gäst
22 augusti 2014 kl 12:53

Är det inte märkligt att man så gott som aldrig läser om dessa saker i dom stora tidningarna? Eller att det inte berättas om detta i nyheterna? Det angår ju faktiskt oss alla att en industri med syfte att tjäna pengar på att få oss fast på – ofta skadliga – preparat genom att kalla dessa läkemedel (utan att dom faktiskt hjälper kroppen att läka), och att det är skattepengar som sponsrar detta.
Känner att jag inte kan lita på myndigheter som läkemedelsverket eller Socialstyrelsen.

helhetsterapeuten
17 augusti 2012 kl 18:31

Så länge som det går att tjäna pengar på människors ohälsa så kommer läkemedelsindustrin fortsätta att utnyttja sin makt till 200% på alla plan i samhället, i syfte att maximera sina vinster. Att människor blir friska är överhuvudtaget inte alls intressant då de inte inbringar några pengar, allt handlar bara om att skapa ett, helst livslångt beroende och gärna med många biverkningar, som måste medicineras mot för att få patienten att konsumera så många läkemedel som möjligt utan att dess organism kollapsar och dör.

Människan måste öka sin egen medvetenhet, få en ökad förståelse för hur kropp, själ och universum samverkar för att kunna förbättra sin hälsa. Vi måste försöka lyssna mer på våra egna sinnen och vår intuition, hur man mår och känner sig och inte bara blint förlita sig på vad teknisk utrustning visar för resultat. Beroende på vilka resultat de visar så kan ett negativt resultat skapa nya chocker och trauman som i sin tur skapar nya sjukdomsförlopp och göra mer skada än nytta. Läkning kan aldrig ske under svår chock och trauma, något som borde beaktas betydligt mer än vad som görs inom dagens skolmedicin. När tog någon läkare inom skolmedicinen själens betydelse i beaktning och förordade någon avslappningsterapi istället för psykofarmaka senast?

Människan har aldrig någonsin tidigare konsumerat så mycket piller till höger och vänster som den gör nu och aldrig heller har så mycket nya diagnoser och kufiska sjukdomar funnits, samtidigt som läkemedelsindustrin aldrig blomstrat nu som den gjort tidigare, vilket märkligt sammanträffande, kanske finns det något piller mot det också…!

Kent
Kent
Gäst
7 augusti 2012 kl 12:32

Att filmen kommer från Scientiologerna säger allt, nämligen (andlig rehabiliteringsfilosofi)

Lars K
Lars K
Gäst
5 augusti 2012 kl 01:27

Anders

Du är mycket naiv. Liksom admin uppmanar jag dej att läsa på och skaffa dej en egen uppfattning i stället för att okritiskt svälja propagandan som sprids av industrin, läkarna, och myndigheterna. Att googla på kontroversiella söktermer är nödvändigt för att hitta sajter där folk vittnar om sina erfarenheter. Där får du veta sanningen.

Anders
Anders
Gäst
3 augusti 2012 kl 08:00

Delar Redaktören också Scientologernas uppfattning om att Prozac som “psykofarmaka som inte är bättre än placebo, dock med dödliga biverkningar”?

Admin
Admin
Gäst
Reply to  Anders
3 augusti 2012 kl 10:56

Antar att man måste skilja på medlets verkan och medlets biverkan. Verkan gäller huruvida medlet påverkar sjukdomstillståndet. Biverkan gäller huruvida medlet skadar kroppen i övrigt. Verkan kan vara likställd med placebo. Biverkan är en särskild skadeprocess parallellt.

Anders
Anders
Gäst
Reply to  Admin
3 augusti 2012 kl 11:22

Ställer sig Newsvoice även bakom KMRs uppmaning att avklassifiera Prozac och all annan psycofarma som läkemedel? Eller vill ni bara medverka till att sprida en oro bland patienter som medicineras?

Admin
Admin
Gäst
Reply to  Anders
3 augusti 2012 kl 12:35

Anders. NewsVoice ställer sig INTE bakom KMR:s särskilda uppfattningar. NewsVoice är en tidning på nätet som publicerar artiklar om många ämnen. KMR står vad KMR står för. NewsVoice är inte en medicinsk tidskrift. Om du vill veta mer om Prozacs eventuella biverkningar kan du knappast läsa i svensk gammelmedia utan måste söka på prozak + side effects etc. Återkom gärna med vad du fann och lägg kanske tom fram bevis för att Prozac saknar allvarliga biverkningar. Det skulle vara en intressant debattartikel att läsa. Gräv och återkom.

Macula_Transfer
Macula_Transfer
Gäst
Reply to  Admin
3 augusti 2012 kl 20:57

@Anders: The doctor / psychiatrist of tomorrow will give no medicines. Alla åkommor kan botas via naturläkemedel och korrekt kost samt healing. Du lever insnöad i denna illusion i 3d vi snart ska lämna! Alla sjukdomar beror på fnurror på enerliflödet genom våra chakror… Allt är energi.

Anders
Anders
Gäst
Reply to  Admin
4 augusti 2012 kl 04:11

Det räcker med att titta i FASS för att se en diger lista av biverkningar. Detta är ingen hemlighet. Men jag inser att jag inte kommer längre i diskussionen. Ni återpublicerar villigt matrial från diverse kontroversiella rörelser och lämnar det till läsaren att avgöra relevans. Var och en får bli exper – Gärna med hjälp av youtube.

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Anders
8 augusti 2012 kl 23:48

Det är mycket fusk som behöver belysas. Klipp från Ralf”forskningsfusket” Sundbergs blogg.:

“Sambandet mellan de båda bilderna kan verka slumpartat, men visst är det så att en hög konsumtion av snabbmat och läskedrycker bidrar till utveckling av diabetes typ 2. Vad som är mera upprörande är att snabbmatsföretagen samarbetar med fetma- och diabetesexperter för att tona ner riskerna. Från Sverige deltar bland andra nutritionsforskaren docent Ulf Risérus i ILSI:s task force för metabola syndromet och diabetes. ILSI, dvs International Life Sciences Institute är ett samarbetsforum för livsmedels, läkemedels och kemikalieindustri som har ett stort inflytande på kostråden, så att företagens vinster inte minskar till följd av nutritionsforskningens rön. Experternas roll i ILSI är att tolka vetenskapliga data på ett för företagen gynnsamt sätt. Detta bidrar till att allmänheten fortsätter att vilseledas, så att ohälsan består.”

Admin
Admin
Gäst
2 augusti 2012 kl 14:19

Inkom följande tips. Böcker om samma ämnen: pseudorapporter och spökskrivare:

Bok: “Doubt is their product” av Davis Michaels, epidemiolog och biträdande minister i Clintonadministrationen (Oxford University Press, 2008).

Bok: “The truth about the drug companies” av Marcia Angell, under många år chefredaktör för New England Journal of Medicine, världens högst rankade medicinska tidskrift (Random House, 2004).

Margareta Lundström
Gäst
2 augusti 2012 kl 12:42

En utmärkt illustrativ film som bekräftar vad många andra skrivit och uttalat.
Instämmer med Michael Zazzio att Ralf Sundbergs bok “Forskningsfusket” ytterligare kan bekräfta filmens budskap.
John Virpanens bok “Piller och Profiter” är en insider berättelse som beskriver Läkemedelsindustrin och dess minst sagt skumma hantering och människoförakt.

En annan ögonöppnare för hur hela den en gång så respekterade läkemedelsindustrin omvandlats till en aggressiv marknadsförings apparat är “Our Daily Meds” av Melody Petersen. Hon beskriver ett USA, som flödar av läkemedel.

En annan insider är Marcia Angell, MD f.d. redaktör för “The New England Journal of Medicine”, som skrivit boken ; “The Truth about the Drug Companies, How They Deceive us and what to do about it.”

Och många fler……

P.S Tack NewsVoice som låter oss veta detta D.S.

Michael Zazzio
Gäst
2 augusti 2012 kl 10:32

Ralf Sundbergs bok “Forskningsfusket” illustrerar detta på ett mycket transsparent sätt. Forskningsfusket är utbrett. Det fuskas på alla nivåer och med alla medel.

Helge
Helge
Gäst
Reply to  Michael Zazzio
8 augusti 2012 kl 23:55