Samtal med Peter Söderlund ordförande i X-CONS

publicerad 20 augusti 2012
- Börje Peratt
Börje Peratt. Foto: eget verk, 2019

Peter är idag 51 år han född och uppväxt i Trollbäcken i Tyresö söder om Stockholm. Mamma kom från Björneborg i Finland och pappa från Åland så han föddes med finskt pass i Sverige. Pappas släkt som också emigrerade innebär ett stort antal kusiner i Sverige.

Text och intervju: Börje Peratt

Peter är idag ordförande för X-CONS, en förening som arbetar för att rehabilitera kriminella och medverka till att de kommer ”tillbaka in i matchen”. Han har här gjort ett enormt arbete, har ständigt idéer och projekt och driver på att organisationen ska växa och utvecklas.

Peter har själv en bakgrund som kriminell med en mix av alkohol och narkotika i bilden. Att göra sig fri en sådan bakgrund och hjälpa andra innebär en extraordinär förmåga. Peter puffade för en artikel i ETC: “På jakt efter mjukare tag” (lördag, juli 21) där artikelförfattaren Olle Eriksson har pratat med Peter, en före detta anstaltschef, Annbritt Grünewald och en kriminolog Henrik Tham om alternativen till dagens allt hårdare tag inom kriminalvården.

Läs mer på Humanism och Kunskap


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *