Mats Reimer inblandad i Eli Lilly’s Strattera som gjorde mer skada än nytta

publicerad 1 september 2012
- av Torbjörn Sassersson red.

Dagens Medicins så kallade ”oberoende” skribent Mats Reimer,  som i tidningen regelbundet attackerar alternativvård, har även varit inblandad i Eli Lillys misslyckade svenska studie på ADHD-drogen Strattera. De usla resultaten på barnen mörklades av Eli Lilly, skriver KMR i ett pressmeddelande.

Eli Lilly har på grund av barnläkare Mats Reimer, Björn Kadesjö och andra ledande barnpsykiatrikers insatser sålt Strattera för 186 milj kronor på ”barnmarknaden” i Sverige sedan 2006.

Strattera rapporterades inte ha någon effekt på barnen, men gav följande biverkningar: 21% av barnen fick huvudvärk (skillnaden mellan placebo och Strattera), 27% fick buksmärtor, 15% trötthet, 35% av aptitlöshet, 25% blev illamående, 4%  kräktes och 6% fick depression.

Eli Lilly ignorerade barnens reaktioner. Istället förde bolaget fram ett mer ”anpassat” budskap i kontakten med landets barnpsykiatriker, vilket ledde till en enorm försäljningsframgång för Eli Lilly åren 2006-2011 då bolaget sålde Strattera för 186 miljoner på ”barnmarknaden” i Sverige via Apotekens Service AB, skriver KMR.

Läs hela pressmeddelandet

Läs även artikeln: Mats Reimer som regelbundet angriper alternativvård snart miljonär på ADHD-medicin?


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Detta med problem med sinnet (obs ej hjärnan) visar sig var ett elektriskt liknande funktionssätt i många fall, liknande en kondensator. Jag kurerade en knäartros på 10 sekunder och ett lungproblem på 2 minuter. Och detta så förvånansvärt enkelt och helt kostnadsfritt.
  Testa själv;
  1. identifiera en emotion som har koppling till ditt kroppsliga problem.
  2. tänk dig sedan en logisk aktivitet.
  3. “placera” #2 på huvudets vänstra sida samtidigt som du placerar din emotion #1 på huvudets högra sida.
  4. håll dessa två samtidigt i huvudet på respektive plats några sekunder.
  Normalt sjunker emotionen ihop utan problem, men det kan bli en våldsam reaktion.

 • Kommer någon ihåg “Gillbergstriden”. Om att hemlighålla alla journaler så att ingen kontroll skulle kunna ske, och när domstolen bweordrade att journalerna skulle släppas, så blev de i stället förstörda. De är ungfär 10 år sedan. Problemet var att Gillberg hade lovat en absolut immunitet för att få ihop ett tillräckligt forskningsmaterial, Det var ytterligare några dcennier tillbaks. Det var en strategi som väckte uppseende och diskussion redan när anskan blev offentlig. Fast det dröjde tillräckligt länge för att ingen skulle komma ihåg den första striden, när det blev dags för den andra! Att Gillberg hade ett nära samarbete md Eli Lilly hör naturligtvis till saken!

 • “Skeptiker”rörelsen propagerar mot ALLT som kan minska läkemedelsförsäljningen, och i USA leds den av lobbyister för försäkringsbolag inom sjukvården, som vill minska utbetalningarna för bolagen. De låtsas de är vetenskapliga, men de gör bara vad de får betalt för. Så när Mats Reimer visar sig vara inblandad med läkemedelsbolag(Något han alltid vägrat att svara på frågor om!), så borde ingen bli förvånad.

  “Skeptiker”rörelsen är ett skämt!!

 • Vem blir förvånad? Klart att den där otrevliga gaphalsen samarbetar med läkemedelsmaffian och tjänar grova pengar på att droga ner barn. Men det är ju svenska vårdmodellen i ett nötskal. Man kanske får vara glad att de åtminstonde överlever drogerna och inte dör som flugor som cancerpatienterna som enligt lag måste ta den sämsta och farligaste “behandlingen” (eller vad man nu ska kalla eländet).

 • Artikeln talar för sig själv och jag beklagar de entiteter som leder fram detta misslyckande är dom största sjukdomarna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *