Debatt: Organstölderna kommer att krossa Kinas kommunistregim

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 oktober 2012
- NewsVoice redaktion

En ohygglig företeelse sker i Kina. Exakt hur och när brotten kommer att avslöjas på bred front och vilken effekt det kommer att ha på Kinas regim är oklart. Men liksom i andra historiska fall i den kinesiska kommunisthistorien kommer det förmodligen att bli en vändpunkt – och det kan bli det kinesiska kommunistpartiets sista övergrepp på de mänskliga rättigheterna.

Text: Matthew Robertson

Det gäller naturligtvis organstölderna. Ända sedan år 2000 har den statliga säkerhetsapparaten och militärsjukhusen dödat samvetsfångar för deras organ – eller snarare tagit organ från dessa människor med följden att de dött. Fångarna är till allra största delen utövare av Falun Gong, en andlig metod som har sitt ursprung i Kina.

Läs hela artikeln på Epoch Times


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq